Ясно. Сложна работа.
Здравейте, търся информация и мнения за климатик Fujitsu nocria as-s28v-w. Ще го използвам за отопление и охлаждане на две стаи с нормална врата (90-100см) между тях с обща квадратура около 30кв.м., Южен апартамент тухла среден. Ще е сложен в едната стая и ще духа срещу вратата към другата. Прерових нета но и фото е само на японски. Благодаря предварително за мненията и коментарите.
Искам да благодаря за помощта и информацията която получих от този форум за решаването на моя проблем. Оказа се изгорял мотор на перката на външното тяло който смених сам и сега имам отново работещ климатик! Също така и на собственика на JAPAN CLIMA който навремето ми изпрати безвъзмездно въпросния мотор тъй като тогава имахме съмнение за неговата изправност. D&D Trade се оказаха меко казано 'непрофесионалисти' защото ми казаха че компресора бил изгорял, трябвало да демонтират изцяло климатика да го пълнят наново с фреон като го монтират обратно и че щяло да ми струва 1500лв. Услужливо ми предложиха друг климатик ВУ за 'скромните' 1600 лв. !!!!!
И възоснова на какво са ти казали, че е "изгорял" компресора? За едни пари на какво ли не са способни хората.
За пореден път ще го повторя. Важи за почти всички населени места с изключение на Пловдив и Варна. Това трябва да се знае винаги при К2У. Отделно, че и при новите пак няма много разбиращи техници. Въобще на малко места има квалифицирани техници за ремонт на битови уреди като цяло. Наличните такива пък имат много работа и е трудно да се "добереш" до тях.
какво има да им разбират на 100 волтовите като всичко е същото .. то излиза ,че изобщо не разбират от климатици
Доста не разбират, особено от електроника. Гледат основно продажба и монтаж. Гаранционните се препращат на вносители или се сменят цели модули и така. Други пък нямат желание или време за извънгаранционни ремонти и отказват или отбиват номера.
И това не е само за климатиците, а за почти всички битови уреди.
Този пост е редактиран от VanDan; 07-06-19 в 18:34.
First DaiSeiKai ever.
- - - - - - - - - -
Набор 98-ма. RAS-285BDR. Профилактирал съм го 2006-7 и кондензаторите сега се предадоха.
Здравейте, можете ли да ми кажете колко голям климатик е този от снимката National CS-285VB2-W, струва ли си 1100 лв само за охлаждане. Казаха ми, че е 14-ка и ще стане за охлаждане на около 40 кв.м. Моля за съвет дали самият климатик си струва?
https://i.imgur.com/Fbc8Nu3.jpg
По номинал е по-слаб от 12-ка. Ама щом са ти казали, че е 14, може и така да е.
8-ца на охлаждане , 12 ка на отопление . Колко и да казват , няма как 8-ца да стане 14-ка .