Страница 16 от 111 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1653
Like Tree696Одобрявам

Собственици на климатици 100V - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Джъсти, това от къде го изсмука?
    1. Поста ти е откровенно заядлив?!!

2. Бих се съгласил със заядливия тон, ако дадеш линк към поне един стоволтов климатик от високия клас който да е със съответното обозначение за капацитет който да превъзхожда който и да е горните два климатика на панасоник към които съм дал линк.

На Хокайдо напрежението е 200 волта.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    1. Поста ти е откровенно заядлив?!!

2. Бих се съгласил със заядливия тон, ако дадеш линк към поне един стоволтов климатик от високия клас който да е със съответното обозначение за капацитет който да превъзхожда който и да е горните два климатика на панасоник към които съм дал линк.

На Хокайдо напрежението е 200 волта.

Джъсти, не се заяждам, а се шегувам с теб. Не го взимай навътре. Това което си написал не е вярно не защото моделите не са върхови, а защото няма такава зависимост между 100 и 200 волтовите. Много добре знаеш, че при по-старите модели 200 волтови машини с ниска мощност няма!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Иска ми се да видя модел на 100 волта "биещ" показателите на 200 волтовите върхови модели, но за мое съжаление няма.Иначе дали на 100 или 200 волта доколкото знам от мой познат дългогодишен(30 години) служител/работник в EVN(преди това Енергоразпределение/Енергоснабдяване) 100 волта са по-безопасни за човешкия органиъзъм в случай на токов удар на човек и по-рядко имало смъртни случай(отколкото при удар на 220 волатов ток), но пък електричеството било 50 херца което правели по -неефективни ел.уредите и имало повече загуби по мрежата с ниско напрежение(100 волта).

Докато при 220/230 волта както е у нас статистиката показвала, че смъртността при токов удар с напрежение 220 волта върху човешкия организъм вероятността от смъртен изход е по-голяма(аз съм преживял един такъв удар, но 2-та бушона вътрешен и външен единият изгоря, другият автоматичен изключи и имах късмет-кожата на дясната ръка отгоре по опакато и пръстите беше отлепена от месото и се напълни с вода -в рамките на 2 часа стана мехур), но за сметка на това честотата му е 60 херца и това правело по-малки загубите по мрежата ниско напрежение и по -ефективно работели уредите на това напрежение.

Той казваше- в Япония ценят човешкия живот, защото са на 100 волта, а в България си гледаме интереса за сметка на човешкия живот...

Има 100 волтови които достигат 7.3/7.6 кв в режим отопление, но все пак за себе си бих избрал 200 волтов ако е за хола 29 квадрата и изобщо за помещение над 24 квадрата и желана температура 24-25 градуса зимата бих избрал само 200 волтов.
    Иначе бих се радвал ако има 100 волтова 25-ца/28-ца които да достигат 9.0кв или 9.5кв в режим отопление, но досега не съм видял нито тошиба, нито панасоник, нито фуджицу, мицубиши или някой от другите японски производители.Всичките им върхови модели( по мое разбиране с най-голяма мощност в режим отпление и с най-гъвкав компресор да кажем от 0.7/0.9 кв до 11.7 кв в режим отопление са 200 волтови).

5. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Аз не намирам разлика в запазване на мощноста при 100V и 200V , за какво ти е да сложиш примерно в 12-20 кв една машина на 200V дето се развърта до 11KW дебита на FAN-a е по голям след като климатика е 40-50-ка и ще ти вдига юргана зимата :D А за пример мога да дам моята 100V машина http://www2.tochi.hitachi.co.jp/ra.d...EN/RASS28T.PDF която се развърта до 8,3 KW има малко над кило и половина фреон и външното е 41 кило . Не знам защо има някаква мания за преоразмеряване на климатиците гледам по чуждите форуми пишат така кубици X 80W и е хубаво макса да е получената сума по 2 и с един хубав минимум и перфектния климатик за помещението .

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Джъсти ,у нас честотата е 50 херца а в Япония 60 а не обратното .. относно напрежението е ясно че по високо е по опасно ,но тук има една много важна подробност .. ако се изгради мрежа на 100 волта сечението на цялото окабеляване на ниско напрежение ( всяко едно населено място ,всяко кабелче ) трябва да е по голямо което означава стотици хиляди тонове меден кабел повече а той както знаем е доста скъп .. Япония и Щатите могат да си го позволят но ние не ..
    SPSt одобрява това.

7. Тук е от
    Nov 2011

Реших да сменя Мидейката с японче . Да се похваля за машинката - ето това е климатика, който със Сашо решихме да сложим: Mitsubishi MSZ-GM221 | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
    По нататък ще сложа снимки в раздела за снимки

- - - - - - - - - -

Климатикът вече е монтиран в спалнята ми и искам да изкажа безкрайната си благодарност на Сашо, че си върши работата прецизно, коректно и красиво . Винаги когато чакам майстори, по време на техния престой и след това целия ден съм ядосан. За втори път това не ми се случва.
    Този пост е редактиран от Mendeleev; 10-05-13 в 16:21.

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

При положение, че са на еднаква цена - много по-добре 200 волтова машина. 401JDR в режим отопление е със същите параметри като 281JDR: http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=370

Докато 402JDR вече е съвсем друго нещо: Amazon.co.jp

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ако е на 200 волта може ли да се сложи без траф

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не е желателно.Машината има параметри на работа и колебания на напрежението в рамките на законово допустимото, може да доведат до повреда на климатика.

Не че няма монтирани 200 волтови без трансформатор в нашата мрежа на нашето ел.напрежение, но аз не бих си причинил такова нещо на себе си.

Ако на някое вилно място напрежението на електричеството е постоянно 190-210 волта сигурно няма да има проблем, но кой би рускувал...

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тъй като тия машини са с импулсно захранване а то може да работи в доста голям диапазон на захранващо напрежение надали ще е проблем .. компютърните примерно работят от 100 до около 290 волта .. щом има монтирани така машини и работят ..

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ако е на 200 волта може ли да се сложи без траф
    Може. Малко фирми ги слагат с траф.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Тези дето ги слагат без траф, гарантират ли, че ще работят и то с номинални параметри при 240 V /че и нагоре/ и при честота 50 Hz?

16. Тук е от
    Jan 2007

Здравейте,

Не съм собственик на 100V машина, но разглеждайки вариянтите за тях забелязах, че топмоделите за Японския пазар са хем с по-добри характеристики от Европеийските, хем телата, особено външните са доста по-леки. От друга страна от четенето във форума по-тежко тяло като цяло е по-добре а примерно на MSZ-JXV228 вътрешното тяло е 12кг, но външното е 23кг , на CS-229XB 12/29кг. Съответно на някой европейски аналози: RAS-10PKVP-E 12/39кг, на MSZ/MUZ-FH25VE 13.5/37кг, на SRK / SRC 20 ZJX-S 15/38кг.
    Въпроса ми е нормално ли е това? Тези килограми как влияят на качеството или пък не влияят?

Поздрави!

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

повечето топ модели на 100 волта са с тежки тела ,точно тия които си подбрал наистина са с по леки външни тела но са 22ки ..

18. Тук е от
    Jan 2007

Добре де, ама мен не ми стана ясно в случая тези японски по-зле ли са от европейските при тези драстични разлики в килограмите? И да конретно ме интересуват 22ки/7ци/9ки/макс 10ки, тък като става въпрос за 3 стални 12-13кв нова дървена едноетажна сглобяема къща с прилична изолация и като цяло по 2 вътершни/2 външни стени, ПВЦ дограма... И за тях се опитвам да избера оптималното решение...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 111 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Отговори: 13
    Последно: 19-12-14, 15:04
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе