аз не бих си купил климатик с външно по леко от 30 кила .. някои закони на физиката са фундаментални и важат за всички климатици
аз не бих си купил климатик с външно по леко от 30 кила .. някои закони на физиката са фундаментални и важат за всички климатици
Адаш, факта, че даден модел тежи повече от друг с подобни характеристики, не го прави по хубав...Един климатизатор не е само килограми. Примери мога да ти дам...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 18-05-13 в 20:57.
така е ,те и Осака са по 40 кила .. но по правило високия клас си тежат на мястото
Метнал съм око на едина TOSHIBA RAS-221SDR за спалнята 14 кв , и се чудя някои някакви оплаквания от нея има ли ? Предполагам , че не са много ползвателите на тази машина , на пръв поглед изглежда добре
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 2.2 kW / 0.3 ~ 3.3 /
Консумация : 370 W / 50 ~ 850 /
COP 5.95 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.5 kW / 0.3 ~ 6.1 /
Консумация : 380 W / 50 ~ 1500 /
COP 6.58 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 4.4 kW
Консумация : 1330 W
APF 6.6 /годишен коефициент на енергийна ефективност/
вътрешно тяло размери : 318х840х222mm 14 kg
външно тяло размери : 550х780х290mm 31 kg
Налични Екстри:
Aспирация за извеждане на мръсния въздух навън;
Автоматично почистване на въздушните филтри;
Автоматично почистване на турбината;
Плазмен филтър - унищожаваща попаднали във вътрешността
на климатика бактерии,вируси, гъби, спори на растения и
миризми и други замърсители; Йонизатор за освежаване на въздуха; Самодезинфекция и изсушаване на топлообменника;
Информация за консумация ,температура и др.
Този пост е редактиран от Madj0; 07-06-13 в 16:50.
Поръчах го . Пък ще ги видим тези тошиби . Много се чудих дали да е Toshiba 221SDR или Hitachi RAS-E22V , дано да съм взел правилното решение .
После е ред на Панасоник, Мицубиши, Фуджитсу и Шарп, за да направиш "Голям Шлем"
Упс....за малко да забравя....и Саньо
Хич не си сбъркал.Читава ли е самата машина.
Търси се климатиче с малко външно тяло...като това на снимката.Не знам обаче кое е моделчето Националче,и от коя година???Ако може някой да подскаже...IMG_0003.jpg
Модела е Eolia и се произвежда от 92 до 99 година. Аз имам два такива "звяра".
Този пост е редактиран от blue1; 10-06-13 в 20:37.
Молба за малко помощ! Ще се радвам ветераните на 100V машини да се включат
След изключване на климатика (PDR от 2009г.) от ДУ той преминава в режим на самопочистване. Малко след това вътрешното тяло започва да издава постоянен непрекъснат звуков сигнал в комбинацие с премигване на светодиода за включен климатик, продължителността е около 2-3 минути. Предполагам е някакъв таймер на плазмения филтър за отработени часове, който трябва да се нулира, но не знам от къде. Самият филтър (рибената кост:D) е измит идеално. Преди също се е случвало, но имаше само звуков сигнал и не му обръщах особено внимание.
Благодаря!
Задръж бутона за анулиране на таймер поне 10 секунди.
Благодаря Сашо!
А това, кога да го направя? В режим на изчакване, на работа или самопочистване?
Когато приключиш с всичкото почистване, включваш машината в контакта и тогава.