Diksanal, така като гледам по ръководствата дистанционните са приблизително еднакви на моя и твоя модел. Аз ползвам това по-долу. Би ли ми казал кое копче при теб е за сушене на обменника?
ако не се лъжа,по дефолт след изключване се включва изсушаването,като светва зелена лампа-поне при моя е така.
И при мен светва зелена лампа, но явно не върши особена работа, защото откакто се затопли времето, климатикът при всеки старт на охлаждане лъха неприятната миризма.
Ако има копче за принудително сушене ще е по-добре.
При мен на 502 bdr ,светва синя лампа при изключване на климатика, и така около час, не усещам неприятни миризми , но и климатик не го пускам много.
и при мен мирише,но само около 10 секунди
При мен светва синя лампа и цели 4 часа изсушава (като клапите са затворени). На пръв поглед питата е идеално чиста и няма миризми при включване. Би трябвало да се включва автоматично.
Някой има ли идея как се отключва средната щипка на тошиба 402СДР, за да сваля горните филтри? Заяла е и не мърда изобщо. Пробвах дори с клещи, но ме е страх да не я счупя. Благодаря!
Някой има ли превод на дистанционно за Daikin S40NTEP, или някакво ръководство че нищо не намирам в нета , дори и на японски !
http://gizport.jp/support/1869261
Този пост е редактиран от preparatos; 02-09-14 в 13:11.
Здравейте. Имам toshiba 285pdr. Днес като го включих взеха да му мигат лампите и не иска да тръгне,на дистанционното излезе грешка 14, някой знае ли какво означава.Ако искате и снимки мога да кача
Тази грешка означава, че имаш проблем с инвертора. (Inverter over-current protective circuit operates. (Short time)). Климатизатора ти има нужда от ремонт и по точно външната електроника.
Може ли това да значи, че трафа е сдал багажа и защитата за високо напрежение е включила и проблема да е в трафа?