Ок, изяснихме кой-кой е
Каква марка и кой модел бихте препоръчали, който да отговаря на следните условия, описани по-долу за много студено помещение - спалня с характеристики:
Примерни модели, които гледам:Малко съм претенция, но:
- искам модела да е с СОР над 5,5
- нисък минимум, висок максимум
- произведен след 2005-2006-2007г. за предпочитане
- да работи максимално безшумно за комфортна атмосфера в спалня
- с изключително редки алгоритми на размразяване (дефрост) за комфортна атмосфера в спалня
- с дискретно, минимално осветление за комфортна атмосфера в спалня
- с максимално много екстри (плазма, аспирация, йонизация, контрол на влажността -много е сух въздуха в стаите в къщата, сензори и др.)
Не желая National като марка, тъй като е доста шумен и с чести дефрости, и определено не е за спалня
Daikin-AN25FRS
Daikin-ATR25ESV6
Mitsubishi-MSZ-J28T
Fujitsu-AS-289NE6
Fujitsu-AS-28PPZ
Hitachi-RAS-E28T
Sharp-AY-S28XE1
Sharp-AY-T25SV
Mitsubishi-MSZ-Z25P
Mitsubishi-MSZ-ZXV28R
Sanyo-SAP-DX28R
Sanyo-SAP-EX28P
Sharp-AY-U25SX
Sharp-AY-P28XC
От изброените аз бих взел Sanyo SAP-DX28R. Ако имаше някоя Тошиба *DR щеше да е идеално, примерно EDR, SDR, JDR и т.н., но и двете Саньо-та са идеални. ДХ е по-нов модел и с по-красиво вътрешно тяло.
Колкото до "- с изключително редки алгоритми на размразяване (дефрост) за комфортна атмосфера в спалня" да знаеш, че никой не може да ти даде гаранции за изпълнение на искането ти. Има ли ги условията ще си пишка и на 30мин. ако трябва. Ти като консумираш повече бира ходиш по-често да олабиш дисагите нали, същото е и с климатиците, има ли висока влажност има и чести размразявания. Особено в района, в който описваш, че живееш.
Този пост е редактиран от gnf; 28-01-15 в 00:08.
Саньо биват за спалня .. тиха машина с много кадърно написан софтуер
- - - - - - - - - -
и първия Шарп хваща окото но не знам дали ще е тих .. инак е топ модел ,помня като се предлага нови за по 3к преди години ..
Ето машинката, която пенсионира Хитачито днес:
Прикачен файл 15847
Toshiba RAS 251BDR
Bobovo ме изпревари в една друга тема, което е без значение. Благодаря му за прецизния монтаж.
Aз ти предлaгaм дa не го слaгaш.
той май единия Дайкин го смени с Нокрия S ама не казва
поредния КЛОШАР,дет ще седи на топло за малко кинти...........ай честито.тръгваш по стъпките на един потребител,дет щеше да сменя един,а накрая станаха 5
gnf, Alexi, благодаря за мненията.
Района, в който живея е с много кофти атм. условия - в подножието на планината, срещу реката като добавя, че и къщата ни е без изолация и не съм минимизирал на топлозагубите, които са доста големи. Разликата е минимум 1 градус по-ниска темп. отколкото в София, обикновено е с 2 до дори 4 градуса по-ниска температурата и през 4-те сезона.
Сега топля спалнята до 18-20 градуса с конвектор Airelec 2000W и съм свикнал на максимално безшумно и дискретно отопление, затова търся климатик, който да отговори на изискванията ми.
Сравнението за бирите ми хареса - не се бях замислял, но е точно така.
Иначе определено от преките ми наблюдения, от края на есента на 2014-та до момента, които имам от Toshiba RAS-402SDR и National CS-X407A2 - Тошибата определено е по-тиха, с доста по-ниска консумация на ел. енергия, създава по-добър комфорт на отопление и е с много по-редки дефрости от Национал-а.
Не, Дунди, не позна - аз не сменям нови машини. Моите са си дали каквото трябва - те са на 17, 15 и 11г. Хитака ще го лъзна на жената в службата, че с тия духалки, ми писна всяка зима да купувам антибиотици...
- - - - - - - - - -
Не съм бре, в един приятел са и Нокрията и 402SDR.
- - - - - - - - - -
Покрай нова година, малкия Дайкин го бях отписал и за това взех Тошибата. Дайкина обаче взе че възкръсна, и аз не знам какво стана там, но си работи...и те така.
- - - - - - - - - -
Нищо нямам намерение да слагам. Аз имам една урудка/от Мега я видях/ и ми върши работа, но показва общата консумация на цялата къща. Все пак мога да се ориентирам доста добре, какво лапка всяка машина.
- - - - - - - - - -
Усещам, че сега проблем ще има от големите разлики в минимумите на Дайкините и Тошибата. Тоз звер изравни температурата в стаята с останалите и се кротна на около 150Вт, и не ще да духа....
Аз пък да поздравя монтажника, че е оставил доста разстояние от машината до тавана и до стената.Тони няма да се чуди нея си ли топли машината или него.