Ето малко данни за първите 24 часа. Изхарчил е 7.9квт, което прави около 330Вт средно на час. Условията са от 2С през нощта, до 9С през деня. Поиграх си доста докато намеря свестен режим на работа - сега е настроен на 23С и степен1 на вентилатора.
Ето малко данни за първите 24 часа. Изхарчил е 7.9квт, което прави около 330Вт средно на час. Условията са от 2С през нощта, до 9С през деня. Поиграх си доста докато намеря свестен режим на работа - сега е настроен на 23С и степен1 на вентилатора.
доста е ама явно още не е темперирал .. вентилатора на ауто не е ли добре
Не е, щото при мен всички врати са отворени, а дайкините са с високи минимуми и тошибата се терикатее, чака да я топлят...
Тони направи един тест при затворена врата и вентилатора на auto.
Моя е подобен модел и го държа на 22 - ауто.
като за климатик с 28кг външно, е доволно
Само незнам от какво са спестили, че всички модели от другите години са с по големи външни.
спестено е малко от топлообменник ,външното е по късо освен че е по леко ,както и малко по ниска максимална мощност спрямо SDR примерно ( който е с 32 кила външно ) но като цяло 28 кила не е малко на фона на ниския клас
Здравейте ,за стая 18кв/м южно изложение мн добре изолирана и отвътре съм се спрял на тези модели toshiba ras 281as,Corona csh-s228g,Mitsubishi msz-j22r-w,toshiba ras -2555adv ,КОй от всичките ще консумира най малко ток ,от преводи на японски разбрах че короната е най нов 2008 г другите всичките модел 2005 г., COP на всички е от 5 до 6
Този пост е редактиран от toshkovich; 31-01-15 в 21:06.
Мога да ти кажа за митсубишито защото го имам, другите да кажат за другите марки. В 18 квадрата забрави. При мен беше в подобна стая и до 0 градуса се справяше. Като стане -5 обаче започва да се мъчи машината. От това че работи над номинал пък се заскрежава по често. Другото дразнещо нещо е че тоя модел има дефрост по време ли и аз незнам и при суха пита прави дефрости при минусови температури. Да видим и с тоя проблем как ще се справя. С една дума търси си по висок клас ммашина и да няма тия излишни дефрости по време защото това може да ти скъса нервите. Сега това митсубиши е в 10 квадрата и там се чувства отлично, пак дефрсоства през 30 мин при минус температура но малката стая се топли по бързо от 18 квадрата.
Стаята е добре изолирана не е панел,утре ще монтират мицубишито идват минусови температури ще го видим как ще се държи!
Няма да си доволен в тази кубатура ама явно някой магазинер те е убедил в обратното както и аз направих тая грешка. После мести климатици плащай за монтаж наново. При -12 максимума му е 2.3kw тоест няма запас от мощност и е в няква критична граница на работа, което от друга страна натоварва компресора. Като беше в тая по голямата стая точно станаха големите студове, машината работи 2-3 дена може би на макс защото бая се набираше, после взе хич да не духа топло след няколко дена като го преместиха се оказа че е изгорил компресора и не прави налягане като света. Смениха външното тяло с друго.
Има гаранция 1 г ако не върши работа ще сложим по голям ,тук -12 става мн рядко тая зима само 1 ден беше -9 ,в студовете беше -7,-8 сутрин в София си е студенко.