Примерно това - Топлоизолационни плочи ТЕРАПОР® EPS NP-25 (EPS 100)
Нямам нищо против точно тази фирма, просто тя излезе първа в търсачката.
Примерно това - Топлоизолационни плочи ТЕРАПОР® EPS NP-25 (EPS 100)
Нямам нищо против точно тази фирма, просто тя излезе първа в търсачката.
стига с тия изолации тука ... тая сутрин страшна мъгла и -2 .. дефрости на 40 мин - 1 час ...
И при нас от няколко дена е мъгла и студ.Днес ТОШИБА-та се изпика мощно сутринта към 9 часа и сега се е кротнал и си топли, без да има намерение да заскрежава или дефроства.Иначе ХИТАЧИ-то си дефроства без проблеми на час, час и половина.
И в Русе е мъгла -2 градуса. Сутринта хитачито беше като снежен човек и не пожела да дефростне. Чак преди малко го направи, много е шумно, като казанче на тоалетна шурти.
Във Варна беше яка мъгла,но за щастие около 1-2 гр над нулата и климатика само течеше яко без да заскрежава,представям си с това течене ако беше - 2 ,щеще да е целия в лед сигурно .
...тцц,хванал си го точно в дефроста...иначе няма как при тия условия да не заскрежи...
Саньото тази нощ и при мен видя зор
,на 40мин. и дефрост по часовник,почти като JV серията на Дайкин,и тази нощ се очаква да е така.
Кой модел/марка само за отопление бихте препоръчали за монтаж в студена преходна спалня 12м2 със североизточно изложение, 2,5 бр. външни стени? Спалнята е в къща на втория етаж, без изолация в студен планински район срещу река (с много влага), в София, Бояна, Витоша.
Под, над и встрани на спалнята не е отоплямемо и търся "25-ца" или "28-ца" като модел. Желаната температура е 19-20-21 градуса - това е перфектна температура за мен, жената и детето за спане.
Нарочно съм удебелил условията, в които трябва да работи климатика, тъй като са специфични.
Малко съм претенция, но:
- искам модела да е с СОР над 5,5
- нисък минимум, висок максимум
- произведен след 2005-2006-2007г. за предпочитане
- да работи максимално безшумно за комфортна атмосфера в спалня
- с изключително редки алгоритми на размразяване (дефрост) за комфортна атмосфера в спалня
- с дискретно, минимално осветление за комфортна атмосфера в спалня
- с максимално много екстри (плазма, аспирация, йонизация, контрол на влажността -много е сух въздуха в стаите в къщата, сензори и др.)
Не желая National като марка, тъй като е доста шумен и с чести дефрости, и определено не е за спалня
Daikin-AN25FRS
Daikim-ATR25ESV6
Mitsubishi-MSZ-J28T
Fujitsu-AS-289NE6
Fujitsu-AS-28PPZ
Hitachi-RAS-E28T
Sharp-AY-S28XE1
Sharp-AY-T25SV
Mitsubishi-MSZ-Z25P
Mitsubishi-MSZ-ZXV28R
Sanyo-SAP-DX28R
Sanyo-SAP-EX28P
Sharp-AY-U25SX
Sharp-AY-P28XC
топ модел 28ца в 12 квадрата е напълно ненужно ,тия машини топлят много недей ги подценява ,тука някои от изброените имат към 4кВ при -15 .. според мен си за топ модел 22ка ,примерно 221SDR .. най много 25ца някоя
Тия дето си ги написал, ги има налични или....? Според мен, само Тошиба отговаря напълно на твоите изисквания. Вземи 22ка или 25ца - то разликата практически е 100Вт. на максимум, т.е. това са еднакви машини.
Алекси, най-много държа машинката да се справя в суровите условия и топлозагубите ми към момента (които са големи) в тези 12 м2 (както са огромни и в останалите помещения, които обитавам и разчитам на отоплението с втора употреба японски машинки), като поддържа 20 градуса и е максимално-абсолютно безшумна, с много редки дефрости, много енергийно ефективна, с много дискретна индикация на вътрешното тяло и прилично количество екстри (плазма, йонизация, дезинфекция, аспирация и прочие).
Тони, нямам идея дали са налични моделите. "Извадих" ги от сайтовете на Цецо и Сашо.
Касапе, в Банкя, не знам как ги отоплявате такива помещения, при мен е със свирепи топлозагуби. За 22-ка не е със сигурност спалнята. 25-ца или 28-ца и то топ серии след 2005г. издирвам:
енергийна ефективност няма ако топлиш улицата да знаеш .. и машина с КОП 6 да сложиш пак ще харчи доста ,като оня колега с топ модели 40ки 2бр кой беше не се сещам и със 350 лв ток