Що да дава 1900 лева за вентилатор? За тези пари може да си купи нещо, което може да охлажда!
машинката ми охлажда целия апартамент тия дни
Но не с тези числа . Освен ако не е стаичка, без хора в нея и някакви други уреди. Важно е да се знае от хората, които четат тук, без да са особено наясно с материята. Машината ти е хубава, не е необходимо да ни послъгваш.
100 вата за 1 стая ,работещ мощен компютър .. лъженето съм го оставил за собствениците на машини на 220 волта
Хубавка машина. Случи ти с нея, ма после й объркаха цената.
мда в момента не си заслужава честно казано на тая цена той за това и стои вече 2г не се разпродава
Дайте ми съвета какъв климатик да си взема за 1300 -1400 лв. нацяло се обърках вече и не знам какво да правя. Стаята е 16 кв.м. (45 кб.м)
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? oтoплeниe
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението 26 ĸв. мeтpa и 65 ĸyб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид) - двoeн cтъĸлoпaĸeт нa пвц дoгpaмa
в) квадратура на прозорците - 5 ĸв.м
г) изложението на помещението - изтoĸ
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 2 pи eтaж, пoд cтaятa имa пpoxoд ĸъм гapaж
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н - xoл и ĸyxня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? aпapтaмeнт
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Bapнa, цeнтъp
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 22-23
6.Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? имa външнa изoлaция нa cтeнaтa, ĸoятo e c пpoзopцитe. Дpyгитe cтeни ca ĸъм cъceднитe aпapтaмeнти, в ĸoитo ce живee.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - тв, xлaдилниĸ, пepaлня, фypнa, eл. ĸoтлoни.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500 или 1600 c мoнтaж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? винaги, aĸo e мнoгo cтyдeнo, (разбирай минус 20) щe пoлзвaмe и eл. paдиaтop.
По принцип си мислех за нов, но вече гледам и японските модели - било то нови или рециклирани.
Днес ходих до Варнаклима да разгледам и високия коп на японските рециклирани модели доста ме привлича.Моля да предложите нещо подходящо за тази стая - било то ново или втора ръка.
Преди малко се порових из японските машини на ТОШИБА да видя какво ново за 2015-2016 година и ми направи впечатление ,че тази година няма нов модел от ..DR сериите, остава си на фронта GDR от 2014-а година.
по скоро ще се върнеш на Марката
a Тошовците имат нов модел на R32 ,SDR e