ВСЯКА ВЕЧЕР съм тук и след толкова години и помощ от знаещите се чудя,ЗАЩО ГАНЬО робува на марки,КОП-ве и предрасъдаци.когато някой (като мен)е минал през всички етапи на НАБУТВАНЕ и покаже ВЕРНИЯ ПЪТ,все се намира друг който казва ЙОК...ма пилците се броят ЗИМЪСКА.
Нацелил си точният човек в точното време. Със здраве да си ги ползваш. Но точните хора като твоя човек,са твърде малко.
Който търси, намира! Обаче трябва да знаеш какво търсиш!
Кви пуканици бре, Касапе, маа пресни краставици и друг подобен зарзават.Ма на топло ги маа.
Аз пък търсих и обикалях повече от месец и накрая намерих. Важното е да не се отказваш.
[QUOTE=SPSt;849575]Аз пък търсих и обикалях повече от месец и накрая намерих. Важното е да не се отказваш.[/QUO
Най-важно е,ние да сме живи и здрави. Не съжалявам за избора си. Все пак тези "тенекий" не са по важни от нас.
Оска, подобен ефект се постига при закупуване на по-висок клас машина. Ама ако е въпроса да се правиш на Чичо Скруч, и така става...
няма проблем,аз мога да преместя тази другаде,дай ми за 770лв по висок клас и веднага взимам,или ти сега просто си чешиш клавиатурата
Както казах - и така става. Недостатъка е, че трябва да се мине без оплаквания из форума.
Гледай да не прекаляваш!
Малко размисли, които едва ли ще се приемат от някои, но не ми пука.
Управлението на турбината при Фужди и Национал например е доста по-мъдро от други марки, да не ги споменавам.
При фиксираните скорости на вентилатора се управлява от температурата на питата. При работа със запушени филтри, темп. на питата ще се повиши и ще се вдигне скоростта на вентилатора запазвайки нормален дебит за отопление. И това за сметка на около 5W или 10W в по-тежки случаи. Разбира се ако вентилатора не е ограничен на минимум!!!
Отделно получаваш по-малък дебит в режим следене и запазваш нормален дебит при самото отопление!
Ако вземе да изтърва температурата може да почистиш филтъра около датчика за вътрешна температура!
Тея модели дето духали жега винаги (мерси), че те работят все едно с постоянно запушени филтри! И нищо не може да направиш и всеки ден да им чистиш филтрите. За преразхода да не говорим.
Моят извод: По-доброто управление на вентилатора ти дава възможност да чистиш филтрите няколко пъти по-рядко! За всеки е индивидуално, но при мен на единият през 2,3 месеца и то от кеф по-скоро.
На Национала последно пробвах за 2 месеца(и сезона свърши) без никакво чистене и не се отрази на дебита така че да усетя някаква минимална разлика.