Под 50% не е хубаво даже
Извинявам се, че не е за климатика, но какъв е часовника на снимката, че не мога да видя добре.
Ако питаш за ръчния часовник, според мен е "Сейко".
Здравейте на всички.След като успях да взема на майка ми климатик идва и моя ред.Стаята е спаля-около 16 квадрата с доста мебели,та реално остават свободни около 12.Две външни(изолация 5 см-вътрешна) и две вътрешни стени.PVC дограма със стъкла 4 сезона.Града е Видин.Основно ще се използва за отопление.
В момента има панелен радиатор-около 3 kw който и при температура на водата 40 градуса стопля стаята без проблем.Ако стане над -10 или -15 със 70 градуса на водата също нямам грижи.Насочете ме към някакъв модел без екстри(да има само самопочистване)подходящ за тази стая.Да е произвоство след 2008г.От Видин няма как да се купи,но поне да се ориентирам като цена как ще дойде.
Този пост е редактиран от bibobore; 05-03-18 в 14:20.
Какво самопочистване търсиш-само изсушаване на вътрешен топлообменник или на въздушни филтри, на турбина. Предполагам само първото, но е добре да се уточни.
Рядко ще намериш в нет-а цена за К2У, а там където има, обикновено на място търпят корекции.
В Пловдив сигурно може да се намери базова машина под 10г. за тази цена.
Разгледай сайтовете, но имай в предвид, че това са единични бройки и може да не са вече налични. Ако искаш да си сигурен, се свържи и питай по телефон или е-mail.
Все си мисля, че самопочистването не е толкова важно. Нито пък реколтата.
В този бюджет можеш да се класираш с доста прилична машина.
Самопочистването /подсушаването/ е много важно при охлаждане. На Дайкина е перманентно включено при охлаждане и се подсушава при всяко изключване. В противен случай......който е бил в казарма знае как миришат мокри партенки. До 3-4 дни и ефекта е готов.
След 5г служба дойде ред на лагерите на външния мотор за Fujitsu W22B - много малко ,това е положението ,от края на миналата зима се обаждаха леко .. около 15000 часа работни има по груби мои сметки . Оригиналните лагери са китайски - Outdo 608z ... бях забравил колко е тихо външното тяло .