японците ги пресмятат с малко повече запас от мощност примерно 281 JDR го дават до 16 кв ще ви върши работа 6589940F.jpg
японците ги пресмятат с малко повече запас от мощност примерно 281 JDR го дават до 16 кв ще ви върши работа 6589940F.jpg
Здравейте, може ли знаещите тук да ми помогнат с едно питане. Къде в гр.Варна мога все още да намеря на сносна цена с монтаж да закупя два броя климатици MSZGE25VA и един брой MSZGE35VA? Благодаря предварително!
Благодаря на отзовалите се!
Здравейте, миналото лято си купихме Toshiba дайсейкай 5 след много четене на този форум , за което благодаря, тъй като нищо не разбираме от климатици!И сме много, много доволни, това за тези, които имат колебания.
Сега се налага да избера 2 бр. климатици за мои близки възрастни хора, които имат бюджет 2500лв.
Помещенията са две, като едното е много малко и незнам дали става там за климатик 3.50х2.50х2.65. Това е кухня, в която не се готви често най-много 1-2 пъти седмично, но пък се обитава постоянно- изложение запад,тухла,етаж междинен, съседи-на газ,няма външни стени, изолация - не,дограма 3 камерна Ка стъкло, пред стаята има неостъклена тераса.Североизточна България.
Другата стая е с размери 3.60х3.50х2.65-изложение изток,също има неостъклена тераса пред стаята и няма външни стени.
Моля да ме посъветвате какви климатици са подходящи с цел максимално икономична и безпроблемна работа, хората са възрастни и ще разчитат за отоплението изцяло на тях.
И 2-те стаи са малки и възрастните хора може би ще усещат така нареченото течение от въздушната струя, а това води до дискомфорт. Но щом са решили да се топлят с климатик трябва да го имат предвид.
Като най-евтин вариант са 2бр. Hitachi D10EX3 от техноблаблабла, Fujitsu 09LMCA или висок клас японски К2У (климатик втора употреба).
В помещението в което ще се спи им сложете един конвектор или стенен панел.
В другото помещение сложете един хубав климатик с плазма филтър.
Може и в двете помещения да сложите К2У с плазмен филтър.Зимата и лятото когато гърлото е раздразнено или човек има заболяване на дихателните пътища плазмата успокоява гърлото и почти не се кашля.Поне при мен е така.Да кажа, че откакто съм с два климатика с плазма вече 4 години не ме е хващало никаво заболяване на дихателните пътища.
Ако визмате К2У с оглед на това, че става въпрос за възрастни хора ще е добре да има функция самопочистване на филтрите от прах, но самопочистването да става посредством изхвърляне на събрания прах навън през търба, а не да се събира в касета, че възрстните хора може да не могат да се оправят със свалянето и поставянето на касетата за прах.
Не е лошо да се уточни как са се отоплявали тези възрастни хора досега.Давам за пример моята баба, която миналата година остана самичка и от село си дойде в града.На село в къщата се топлеха с печка на дърва(въглища) и винаги зимата е било около 30 градуса.В апартамента където сега живее има еднa 9-ка LDC и на 28-9 градуса, на колкото тя го настройваше му идваше възмножко и климатика изнемогваше,въпреки леката зима.
Важно е да се знае какви температури очакват хората.
По ред причини - здравословни и други,двамата спят в отделни помещения, та затова и двете трябва да се отопляват. До сега са били с ел.печки "елва" "диана" също от време на време в едната стая имаше и печка на дърва и въглища, но само при лют студ.Сега са оперирани и няма как да се мъкнат дърва.Очакванията са за нормални температури около 22 -23 градуса и нормални сметки за ел.енергия.
според мен тези помещения са си за 7 ци, предлагам да погледнеш Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG07LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима или PANASONIC E7NKE-3
Ще им е комфортно, ако марките са тошиба или фуджицу.С нисък минимум в режим отопление и топъл въздух дори на ниски обороти.Според мен по-малко от 9-ка не трябва дас е слага, тъй като може да искат 25-26 градуса зимата.При такива температури 9-ките ще са си точно на място.Мицубиши хеви също са добри, но за съжаление имат високи минимуми в режим отопление, което ще води до спиране на компресор и лек дискомфорт.
Бих посочил шарп, но след като и в двете помещения ще се спи може и да не са съвсем подходящи, освен ако и двамата са леко глухи и малко повее шум не им прави впечатление.
Днес ми предложиха в един магазин ASYG09LMC за малката стая(8.5кв), а за по-голямата(12кв.) ASYG12LMC.Mоля за мнение.Ще ползваме кредит енергийна ефективност, но все пак бюджета ни е до 2500 общо.Друг вариант Mitsubishi Electric MSZ-SF 25 VE?
Какво се получава, когато климатика е по-мощен от нужното за помещението?Навсякъде ми предлагат да сложим по-мощен , да има запас, и било по-добре така, той (климатика) сам ще си излючва.Това ще се отрази ли на ефективността на машината, по отношение на комфорт, икономичност?