Страница 110 от 188 ПърваПърва ... 60100108109110111112120160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

японците ги пресмятат с малко повече запас от мощност примерно 281 JDR го дават до 16 кв ще ви върши работа 6589940F.jpg

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, може ли знаещите тук да ми помогнат с едно питане. Къде в гр.Варна мога все още да намеря на сносна цена с монтаж да закупя два броя климатици MSZGE25VA и един брой MSZGE35VA? Благодаря предварително!

4. Тук е от
    May 2010

На ул."Незабравка" 6.

5. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от gogodif Виж публикацията
    На ул."Незабравка" 6.
    Какво се намира там?

6. bnd
    bnd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Благодаря на отзовалите се!

7. Тук е от
    May 2012

Здравейте, миналото лято си купихме Toshiba дайсейкай 5 след много четене на този форум , за което благодаря, тъй като нищо не разбираме от климатици!И сме много, много доволни, това за тези, които имат колебания.
    Сега се налага да избера 2 бр. климатици за мои близки възрастни хора, които имат бюджет 2500лв.
    Помещенията са две, като едното е много малко и незнам дали става там за климатик 3.50х2.50х2.65. Това е кухня, в която не се готви често най-много 1-2 пъти седмично, но пък се обитава постоянно- изложение запад,тухла,етаж междинен, съседи-на газ,няма външни стени, изолация - не,дограма 3 камерна Ка стъкло, пред стаята има неостъклена тераса.Североизточна България.
    Другата стая е с размери 3.60х3.50х2.65-изложение изток,също има неостъклена тераса пред стаята и няма външни стени.
    Моля да ме посъветвате какви климатици са подходящи с цел максимално икономична и безпроблемна работа, хората са възрастни и ще разчитат за отоплението изцяло на тях.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

И 2-те стаи са малки и възрастните хора може би ще усещат така нареченото течение от въздушната струя, а това води до дискомфорт. Но щом са решили да се топлят с климатик трябва да го имат предвид.
    Като най-евтин вариант са 2бр. Hitachi D10EX3 от техноблаблабла, Fujitsu 09LMCA или висок клас японски К2У (климатик втора употреба).

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    И 2-те стаи са малки и възрастните хора може би ще усещат така нареченото течение от въздушната струя, а това води до дискомфорт. Но щом са решили да се топлят с климатик трябва да го имат предвид.
    Като най-евтин вариант са 2бр. Hitachi D10EX3 от техноблаблабла, Fujitsu 09LMCA или висок клас японски К2У (климатик втора употреба).
    Hitachi D10EX3 са останали мостри със забележки. Проверявах миналата седмица.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

В помещението в което ще се спи им сложете един конвектор или стенен панел.
    В другото помещение сложете един хубав климатик с плазма филтър.

Може и в двете помещения да сложите К2У с плазмен филтър.Зимата и лятото когато гърлото е раздразнено или човек има заболяване на дихателните пътища плазмата успокоява гърлото и почти не се кашля.Поне при мен е така.Да кажа, че откакто съм с два климатика с плазма вече 4 години не ме е хващало никаво заболяване на дихателните пътища.

Ако визмате К2У с оглед на това, че става въпрос за възрастни хора ще е добре да има функция самопочистване на филтрите от прах, но самопочистването да става посредством изхвърляне на събрания прах навън през търба, а не да се събира в касета, че възрстните хора може да не могат да се оправят със свалянето и поставянето на касетата за прах.

12. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Не е лошо да се уточни как са се отоплявали тези възрастни хора досега.Давам за пример моята баба, която миналата година остана самичка и от село си дойде в града.На село в къщата се топлеха с печка на дърва(въглища) и винаги зимата е било около 30 градуса.В апартамента където сега живее има еднa 9-ка LDC и на 28-9 градуса, на колкото тя го настройваше му идваше възмножко и климатика изнемогваше,въпреки леката зима.
    Важно е да се знае какви температури очакват хората.

13. Тук е от
    May 2012

По ред причини - здравословни и други,двамата спят в отделни помещения, та затова и двете трябва да се отопляват. До сега са били с ел.печки "елва" "диана" също от време на време в едната стая имаше и печка на дърва и въглища, но само при лют студ.Сега са оперирани и няма как да се мъкнат дърва.Очакванията са за нормални температури около 22 -23 градуса и нормални сметки за ел.енергия.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от desniki Виж публикацията
    Здравейте, миналото лято си купихме Toshiba дайсейкай 5 след много четене на този форум , за което благодаря, тъй като нищо не разбираме от климатици!И сме много, много доволни, това за тези, които имат колебания.
    Сега се налага да избера 2 бр. климатици за мои близки възрастни хора, които имат бюджет 2500лв.
    Помещенията са две, като едното е много малко и незнам дали става там за климатик 3.50х2.50х2.65. Това е кухня, в която не се готви често най-много 1-2 пъти седмично, но пък се обитава постоянно- изложение запад,тухла,етаж междинен, съседи-на газ,няма външни стени, изолация - не,дограма 3 камерна Ка стъкло, пред стаята има неостъклена тераса.Североизточна България.
    Другата стая е с размери 3.60х3.50х2.65-изложение изток,също има неостъклена тераса пред стаята и няма външни стени.
    Моля да ме посъветвате какви климатици са подходящи с цел максимално икономична и безпроблемна работа, хората са възрастни и ще разчитат за отоплението изцяло на тях.
    според мен тези помещения са си за 7 ци, предлагам да погледнеш Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG07LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима или PANASONIC E7NKE-3
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от desniki Виж публикацията
    По ред причини - здравословни и други,двамата спят в отделни помещения, та затова и двете трябва да се отопляват. До сега са били с ел.печки "елва" "диана" също от време на време в едната стая имаше и печка на дърва и въглища, но само при лют студ.Сега са оперирани и няма как да се мъкнат дърва.Очакванията са за нормални температури около 22 -23 градуса и нормални сметки за ел.енергия.
    Според мен, в тези малки помещения климатк за възрасти хора, няма да им е много комфортен. За 12,5м2 по-може с въпросителни, ама за 8,5 м2...

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ще им е комфортно, ако марките са тошиба или фуджицу.С нисък минимум в режим отопление и топъл въздух дори на ниски обороти.Според мен по-малко от 9-ка не трябва дас е слага, тъй като може да искат 25-26 градуса зимата.При такива температури 9-ките ще са си точно на място.Мицубиши хеви също са добри, но за съжаление имат високи минимуми в режим отопление, което ще води до спиране на компресор и лек дискомфорт.
    Бих посочил шарп, но след като и в двете помещения ще се спи може и да не са съвсем подходящи, освен ако и двамата са леко глухи и малко повее шум не им прави впечатление.

18. Тук е от
    May 2012

Днес ми предложиха в един магазин ASYG09LMC за малката стая(8.5кв), а за по-голямата(12кв.) ASYG12LMC.Mоля за мнение.Ще ползваме кредит енергийна ефективност, но все пак бюджета ни е до 2500 общо.Друг вариант Mitsubishi Electric MSZ-SF 25 VE?
    Какво се получава, когато климатика е по-мощен от нужното за помещението?Навсякъде ми предлагат да сложим по-мощен , да има запас, и било по-добре така, той (климатика) сам ще си излючва.Това ще се отрази ли на ефективността на машината, по отношение на комфорт, икономичност?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе