Страница 122 от 188 ПърваПърва ... 72112120121122123124132172 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,816 до 1,830 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Здравейте. Заел съм се с климатизиране на малка едноетажна къща в покрайнините на София. Прилагам скица на къщата по-долу. За сега няма изолация, но плана е догодина да има 10см външна. Дограмата и вратите са пвц. Тавана е висок 2.40м. Отдолу има мазе.

Вече имам инсталиран климатик на Тошиба Дайсекай в спалнята, сега се опитвам да избера климатик за малката кухничка, който ще има задача да отоплява също коридора и банята, доколкото е възможно. През деня вратата на спланята ще е отворена и Тошибата ще помага за коридора, но през нощта климатикът в кухнята ще трябва да се справя сам. Цели се около 18-20 градуса в коридора и кухнята, и не по-малко от 16 в банята тази зима, а след поставяне на изолация 2-3 градуса повече. Изискванията не са високи и затова гледам да се вместя в цена за климатик + монтаж до 1300лева.

На този етап обмислям 2 предложения: Hitachi RAK25ppa и Fujitsu ASYG09LMCA, и двата модела от 2013 година. При Фуджицото ме притеснява, че външното тяло тежи само 21кг и слуховете че е много шумно, а аз не искам да тормозя съседите. При Хитачи външното тяло е 29кг, но ме притеснява надеждността на китайските Хитачита и скъпите ремонти, за които чета във форума. Има и вариант да се спра на Hitachi RAK35ppa, но не знам доколко ефикасно ще работи в толкова малко помещение, особено след изолирането на външните стени. Попитах фирмата, която ми монтира климатика в спалнята за евтина Тошиба 10-ка в кухнята, но ми казаха че този модел е много орязан. Наистина, 3.2кв номинал при 3.5кв максимална мощност ми изглежда трагично..

Какво бихте ми препоръчали вие?

heating.jpg

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ето ти нещо доста добро и точно в бюджета ти!
    Климатик Панасоник KIT-XE9NKE-3
    mirandi одобрява това.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията

Само дето материалите са монтаж отиват доста нагоре и реално цената е към 1450 лв.

5. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    От фирмата, която ми монтира първия климатик ми препоръчаха точно този модел, или сходна 9-ка на Панасоник. Само че цената от 1500+ лева с монтажа ми се стори висока за това което искам да постигна и предположих, че има и по-евтини варианти. Може би съм сгрешил.

6. Тук е от
    May 2011

Здравейте форумци.Имам въпрос към Вас,какво бихте ми предложили от изброените за помещение хол16,5 кв.м+коридор5кв.м(без врата към хола) общо 22кв.м.Обем 60 куб.м.Север/североизток за двете външни стени.Има изолация добра.3ет./ отгоре и отдолу не се обитава.Прозорци -5кв.м.Апартамента има ТЕЦ.Климатика ще бъде включван предимно рано сутрин за по 40мин.-1час. и вечер след като се приберем че с парното нещо мръзнем с децата и съпругата и за да е по-конфортно мислим да добавим и климатик.Бюджет около - 1550 с монтаж.
    Заподозрените са:
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE 2013
    Климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZJP-S/SRC35ZJP-S
    Климатик Toshiba RAS137SKV-E3/RAS137SAV-E3 AVANT
    Климатик General ASHG12LEC/AOHG12LEC
    Приемам и други идейки стига да се впишат в тези парички.Благодаря на отзовалите се!

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

zapitvashtia
    Климатика ще бъде включван предимно рано сутрин за по 40мин.-1час. и вечер след като се приберем че с парното нещо мръзнем с децата и съпругата и за да е по-конфортно мислим да добавим и климатик

Ако мислиш наистина да го пускаш и спираш зимата по-добре си вземи това:
    Сравнете цените за DeLonghi HVY 1030 Вентилаторна печка и духалка, коментари за DeLonghi HVY 1030 - ShopMania
    Aleksandars и mirandi харесват това.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от lst5 Виж публикацията
    Изискванията не са високи и затова гледам да се вместя в цена за климатик + монтаж до 1300лева.

Какво бихте ми препоръчали вие?
    Това LG се вписва във всичките ти изисквания.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

както културно се изказа бобово,при такова(ненормално за климатик) ползване нямаш нужда от климатик.
    mirandi одобрява това.

11. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

от lst5 .....Изискванията не са високи и затова гледам да се вместя в цена за климатик + монтаж до 1300лева.
    Климатик Fujitsu ASYG09LMCA/AOYG09LMCA 2013 - това е добър избор , а слуховете за шумно външно тяло са засега само слухове понеже модела още не е тестван при зимни условия у нас , при охлаждане не се чува изобщо ( личен опит)
    Климатик Панасоник KIT-E9NKE-3 това е другия вариант 1349лв с включен монтаж - доказан модел и с доста голям резерв от мощност (0.8-3.5-5.0 kW) и най много екстри в тази ценова категория

12. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    zapitvashtia
    Климатика ще бъде включван предимно рано сутрин за по 40мин.-1час. и вечер след като се приберем че с парното нещо мръзнем с децата и съпругата и за да е по-конфортно мислим да добавим и климатик

Ако мислиш наистина да го пускаш и спираш зимата по-добре си вземи това:
    Сравнете цените за DeLonghi HVY 1030 Вентилаторна печка и духалка, коментари за DeLonghi HVY 1030 - ShopMania
    Ами имам такава(даже и по добра)/2400W.Нали климатика харчи по малко,а и затопля по добре,та затова съм решил с климатик и сондирам за мнение. Приемам идеи и от други марки и с благодарство!

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

zapitvashtia, май не сте разбрали какво искат да Ви кажат колегите...Ето това което пише по надолу, трябва да си го "набиете" в главата, ако искате да използвате климатизатор.
    При режим отопление е необходимо машината да работи постоянно (задължително условие), като се контролира само температурата през различните части на денонощието. Така се предпазва климатичната система от евентуални проблеми породени от стартирането и при отрицателни външни температури.
    VeleV.Klima, DUNDURMA, Kasap и 4 други харесват това.

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    zapitvashtia, май не сте разбрали какво искат да Ви кажат колегите...Ето това което пише по надолу, трябва да си го "набиете" в главата, ако искате да използвате климатизатор.
    При режим отопление е необходимо машината да работи постоянно (задължително условие), като се контролира само температурата през различните части на денонощието. Така се предпазва климатичната система от евентуални проблеми породени от стартирането и при отрицателни външни температури.
    Благодаря за отзивчивоста!Лошото е че при работещ радиатор(ТЕЦ-ов), помещението остава на около 18/19 градуса в студените дни(например около 5-8 градуса под нулата)ще трябва все пак и да има и работещ климатик който да не се спира а само да се контролира температурата за да помага и така или иначе ще трябва да избера нещо...

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Все едно трабант да върши работа на камион. Не ми се мисли какви ядове ще има фирмата продала и монтирала климатика.

17. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте. Имам нужда от съвет за избор на климатик за хол (19м2) с преходна спалня(12м2), които искам да отоплявам и охлаждам с една машина. Стаите са с външна изолация, качествена ПВЦ дограма, среден етаж, таван с гипскартон и вата на 2,60м, южно изложение. Какво бихте ми препоръчали до към 2200лв? Мерси предварително

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

12LTC

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 20:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 11:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 16:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе