Това е къща в София последен етаж. Колкото до температурита -нормални.
Това е къща в София последен етаж. Колкото до температурита -нормални.
Може 2 35-ци Зубадан, може FD50 + FD25 има и други варианти, въпрос на оглед на място според мен. Подовите машини също могат да се окажат удачни.
Здрвейте,
Моля за малко помощ още Почнаха да ми се избистрят горе долу нещата Последно се колебая между :
1. Mitsubishi sf 25 ve;
2. Panasonic e-07-pke
3. Panasonic e-09-pke
Отворен съм за предложения разбира се. Бюджетът е около 1400 макс. Предварително Ви благодаря !
Здравейте, доста четох в този сайт предложенията ама все пак и аз да се включа в темата. Реших от тази зима да се отскубна от локалното парно и да се топля с климатици. Нуждая се от два за две стаи и преходна кухня. Едната стая е малка 13 кв.м с ПВЦ без изолация(в проект за догодина). Другата стая е 17,5 кв.м към нея има преходна кухничка която е 3 кв.м стаята е с ПВЦ без изолация, кухничката със стара дограма и ще се отваря само докато се готви за 2-3 часа няколко пъти в седмицата. Желаната температура е до около 26 градуса. Разполагам с около 2300 лв. с монтажа, но съм навит на кредит енергийна ефективност ако наистина се налага да се закупят по скъпи климатици. За мен най важен е комфорта т.е. температурата, след това консумацията на енергията(т.е. хубаво ще е да са по икономични, но не е задължително ако ще е за сметка на температурата). Живея в Шумен ако може и някой магазин да предложите за покупка на съответния климатик. Надявам се да се включат повече специалисти за да мога да избера правилните. Благодаря предварително.
- - - - - - - - - -
Сорка, пропуснах да спомена, че съм на последния етаж в триетажна кооперация.
- - - - - - - - - -
Над мен има тавански стаи.
Здравейте, някой може ли да ми даде инфо за Mitsubishi MSZ-R22RMY-W. Чудя се дали от много избиране накрая не се набутах. Познати казаха, че бил хубава машина, но въпреки всичко искам да чуя и неутрално мнение. Моля и ако някой може да ми пусне параметрите, защото ги има тук на етикета, ама като не ми се отдава японския Става въпрос за стая 16 квадрата, топла и през зимата. И понеже никой не ми отговори в предната тема реших и тук да си пусна въпросчето. Не че някой ми е длъжен, но всякакво инфо би ме успокоило и би ми помогнало да разбера дали съм взела правилното решение. Мога да приложа снимка с параметрите от климатика, но са на японски и нищо не им разбирам.
"Метни" табелката... Че това е някакъв хибрид май.
Ей не помагате въобще Мисля че въпросът е резонен, за тази стая 7-ца или 9-ка. Има и мицубиши хеви 7-ца за тези пари. Ако е 9-ка Панасоника или Sf 25 ve. Как би било по икономично ?
- - - - - - - - - -
И последно струва ли си 100 лв разлика повече за Panasonic e-09pke пред е-09nke.
Да раздвижа малко темата. Днеска обиколих магазините които намерих. В единия ми предложиха Mitsubishi MSZ/MUZ 25 VE и 35 VE(и каза че е в пъти по добър от fujitsu, daikin пък тошиба въобще не били марка при климатиците). В технополис ми предложиха панасониците с нордик системите 09 и 12-ка. Във Варна клима ми предложиха доста с COP 5+ но на 110 волта, т.е. не мога да ги взема с кредит енергийна ефективност(поне така казаха) единствено един дайкин 9-ка FTX25JV. В последния предложиха същия Дайкин 9-ка и 12-ка и казаха, че се държът много по-добре от fujitsu и mitsubishi. Та какво бихте предложили аз като ги гледах имам чувството, че за малката стая 9-те стават ама 12-те за голямата ме съмняват. Предложете решение ако може.
- - - - - - - - - -
В технополиса имаше климатици LG и Електролукс с по 5 години гаранция.
Че от Тошиба кога са правили климатици. Само първия е техен с Керирър. Друго си е Нео.
lodoria, този бюджет за едната машина ли е, или за двете? Ако е за двете машини с този бюджет влизаш в ниския клас на марковите машини. Ако ти е за едната машина, тогава имаш избор от няколко разкошни машини.
Този пост е редактиран от Mega; 02-07-13 в 19:46.
Iodoria@
Не знам в кои магазини си ходил, ама аз по-големи небивалици не съм чувал...
Та това е което имам за двата но мисля да тегля кредит енергийна ефективност за двата и след това да върна каквото ми остане от тия 2300 лв. + колкото ми върнат от 20% и другото ще го изплащам така почти няма лимит. Важното е да се вземе нещо хубаво и разумно. Брат ми има някакви хипер инвертори от две години и половина купени от Пловдив така и не ми каза колко точно струват от къде ги е взел пък марката е абсолютна тайна единственото сигурно е че са на 110 волта, но тая зима в нас с парното на входа ставаше макс 20 градуса, а при моя брат бях по тениска и му се карах да намалява климатиците. По сложното ми се струва при мен тия хубави машинки от къде да ги взема? И естествено кои точно?