и то към определена марка която вече е бутикова и цената и ще се вдига с годините
и то към определена марка която вече е бутикова и цената и ще се вдига с годините
За тези 12 кв погледни това MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S намира се за под 1300 лв с монтажа . Или върхов модел втора употреба на 100V .
Колега ти си невероятен, щом от една снимка констатира колко е образоман монтажника, че кара комби (само марката и модела липсва), и монтира за цена от 80 лв. На края прецени и че обледеняването е от некачествен монтаж, въпреки че на снимката определено това няма как да се прецени! Относно Самсунгите всички знаем какви легенди се знаят, достатъчно е да се поразровиш из форума
Благодаря на всички за отговорите, кои по темата - кои не Значи остава да избера между 1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S , 2.Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG09LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима и този 3. Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG07LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима, като ако правилно съм разбрал ASHG09LMCA е една идея по мощен,иначе 1:1 нали?
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S . Бих избрал този от 3-те . Вече при монтажа може да сложите едно нагревателче което да работи при дефрост или да е с ключе когато се наложи да го цъкнете . Но от наблюдението над модела няма нужда при правилно ползване .
Добре колега, колкото и да бяха скапани старите Самсунзи не мога да приема, че климатик обледил при +20 градуса външна температура не е монтажна грешка... Няма какво да ровя из форума, достатъчно добре съм запознат с проблемите на тези климатици. Също толкова добре съм запознат и с причините за проблемите им - липса на защита от под и наднапрежение, безкрайните измами на КиК също и тн и тн и тн... Още по-добре съм запознат с климатиците Самсунг след тяхното "прераждане" и мога да кажа, че това са наистина много добри машини и нито един от предходните проблеми не се проявява. Някои от RAC моделите са доста по-добри от великите Дайкини и тем подобни. За CAC климатиците няма какво да говоря, те успешно се конкурират по параметри с "мерцедеса" и с полу-електро, полу-автомобилната марка. Наскоро колеги правиха диагностика на външно тяло на едно VRV на мерцедес. Какво се оказа? След като клиентите са платили десетки хиляди левове повече за въпросната машина се наложи да заплатят скромната сума от 2300 лева за външна платка и няма да казвам още колко (че е безобразно много) за компресор, който е бил на корпус... За сравнение същата външна платка и компресор при Самсунг струват под 2300 лева...
В крайна сметка опитвам се да кажа, че Самсунг наистина бяха много зле едно време, но от 2009 година насам правят стойностни неща. Има достатъчно много обекти изградени с такива машини, които го доказват.
Вече Самсунг може и летящи чинии да правят но нали знаеш че "парен каша духа", така че хайде да приключваме с това безмеслено спамване
Sharp X9GHR и аз не можах да намеря, има само 12-ка. Предлагат ми SHARP AY-XPC9JR / AE-X9JR за 1300лв. Срещнах и SHARP AY-XPC9JHR / AE-X9JR за 1500 с двоен Plasmacluster йон. Има ли други разлики между двата модела и заслужават ли си.
Препоръчаха ми и GENERAL / FUJITSU-GENERAL ASHG-12-LMCA за 1400лв.
За Panasonic E12PKE (ETHEREA) се притеснявам от замръзване.
Отново съм объркан, моля за съвети!
Аз съм за шарпа.От него поне няма оплаквания за повреди и има "хвалби" че топли много.
Заслужават си двата шарпа за вашата стая.Може и коридор да отваряте да отопляват.По опростеният е JR- движат се само жалузите.По усложненият е JHR, той е с движещ се преден панел и с двоен плазмаклъстър.
Този пост е редактиран от justify; 31-10-13 в 13:28.
Може да се вземе с REECL MHI-то . А от другите 2 FujiASHG09LMCA
Madjo и според теб ли MHI- e по- добрия вариант или горе-долу са една и съща бира!
Не е все тая ...
На MHI-то вътрешното тяло тежи с 2 кг повече а външното с цели 10 кг повече в сравнение с другите 2 предложения . Има си плюсове MHI-то като тиха и комфортна работа ... и модела е презимувал вече и е доказал , че топли зимата ... Може да разчетеш за него има написано доста ...
Здравейте! Имам нужда от помощ в избора на климатик. Ще се използва най вече за отопление на 2 преходни стаи с обща площ 32-35кв. Стаите са вътрешни с обща тераса, с големи вратопрозорци(пвц саламандър, 5 камерна, 3ен стъклопакет с ка стъкло) без изолация на оставащите стени. Изложението е изцяло юг. През повечето време ще се отоплява всекидневната, а спалнята само вечер да затопля леко. Изискванията ми са да е колкото може по- безшумен, нисък разход на енергия и топлината да е мека. Тъй като ще е основния уред за отопление, а сме с бебе и малко дете, не ми се иска и да има гафове при голяма зима. Къде е добре да се монтира, на самата тераса или отвън? Климатикът ще се монтира във Варна. Бюджетът е около 2000лв. +/-.