Страница 134 от 188 ПърваПърва ... 84124132133134135136144184 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,996 до 2,010 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

и то към определена марка която вече е бутикова и цената и ще се вдига с годините
    Aleksandars одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

За тези 12 кв погледни това MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S намира се за под 1300 лв с монтажа . Или върхов модел втора употреба на 100V .
    Neron4o одобрява това.

4. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Българин съм, а под кадърните, висококвалифицирани, образовани, легални, сертифицирани български монтажници визирам пасмината с комбитата, които монтират по 80 лева и вероятно са монтирали и този Самсунг... Видях го в другата тема и при външна температура 21-22 градуса, надали е проблем на климатика това обледяване.
    Колега ти си невероятен, щом от една снимка констатира колко е образоман монтажника, че кара комби (само марката и модела липсва), и монтира за цена от 80 лв. На края прецени и че обледеняването е от некачествен монтаж, въпреки че на снимката определено това няма как да се прецени! Относно Самсунгите всички знаем какви легенди се знаят, достатъчно е да се поразровиш из форума

5. Тук е от
    Oct 2013

Благодаря на всички за отговорите, кои по темата - кои не Значи остава да избера между 1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S , 2.Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG09LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима и този 3. Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG07LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима, като ако правилно съм разбрал ASHG09LMCA е една идея по мощен,иначе 1:1 нали?

6. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S . Бих избрал този от 3-те . Вече при монтажа може да сложите едно нагревателче което да работи при дефрост или да е с ключе когато се наложи да го цъкнете . Но от наблюдението над модела няма нужда при правилно ползване .
    justify, strupi и Neron4o харесват това.

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Frigo Виж публикацията
    Колега ти си невероятен, щом от една снимка констатира колко е образоман монтажника, че кара комби (само марката и модела липсва), и монтира за цена от 80 лв. На края прецени и че обледеняването е от некачествен монтаж, въпреки че на снимката определено това няма как да се прецени! Относно Самсунгите всички знаем какви легенди се знаят, достатъчно е да се поразровиш из форума
    Добре колега, колкото и да бяха скапани старите Самсунзи не мога да приема, че климатик обледил при +20 градуса външна температура не е монтажна грешка... Няма какво да ровя из форума, достатъчно добре съм запознат с проблемите на тези климатици. Също толкова добре съм запознат и с причините за проблемите им - липса на защита от под и наднапрежение, безкрайните измами на КиК също и тн и тн и тн... Още по-добре съм запознат с климатиците Самсунг след тяхното "прераждане" и мога да кажа, че това са наистина много добри машини и нито един от предходните проблеми не се проявява. Някои от RAC моделите са доста по-добри от великите Дайкини и тем подобни. За CAC климатиците няма какво да говоря, те успешно се конкурират по параметри с "мерцедеса" и с полу-електро, полу-автомобилната марка. Наскоро колеги правиха диагностика на външно тяло на едно VRV на мерцедес. Какво се оказа? След като клиентите са платили десетки хиляди левове повече за въпросната машина се наложи да заплатят скромната сума от 2300 лева за външна платка и няма да казвам още колко (че е безобразно много) за компресор, който е бил на корпус... За сравнение същата външна платка и компресор при Самсунг струват под 2300 лева...

В крайна сметка опитвам се да кажа, че Самсунг наистина бяха много зле едно време, но от 2009 година насам правят стойностни неща. Има достатъчно много обекти изградени с такива машини, които го доказват.
    Aleksandars и mirandi харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2013

Вече Самсунг може и летящи чинии да правят но нали знаеш че "парен каша духа", така че хайде да приключваме с това безмеслено спамване
    justify одобрява това.

10. Novice
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от wasikg Виж публикацията
    Здравейте!
    Предстои ми закупуване на климатик. След доста четене в този форум сведох избора си до Sharp X12GHR или Panasonic E12PKE (ETHEREA). Предпочитанията ми клонят към Sharp X12GHR, заради Plasmacluster йонизатора и 5-годишната пълна гаранция.
    Моля за вашето мнение подходящи ли са за отопляването (22-23ºС) на помещение със следните характеристики:
    - стая от апартамент в панелен блок в Бургас на втори етаж с югоизточно изложение и размери 3,50м на 5,00м (17,5 кв.м; 43 куб.м)
    - стена 5м на 2,45м - към неотоплявана стая от апартамента
    - стена 5м на 2,45м - към стая от съседен апартамент
    - стена 3,5м на 2,45м - външна, изолирана отвън с 5см стиропор и замазка, вратопрозорец (2,6кв.м) с PVC профил и двоен стъклопакет тип "Четири сезона"
    - стена 3,5м на 2,45м - към асансьора и стълбището на входа
    - таван - към обитаван апартамент
    - под - над задния неизползваем вход на блока (затворено, неотоплявано помещение), изолиран с 5мм XPS под ламинирания паркет.
    Благодаря!
    Sharp X9GHR и аз не можах да намеря, има само 12-ка. Предлагат ми SHARP AY-XPC9JR / AE-X9JR за 1300лв. Срещнах и SHARP AY-XPC9JHR / AE-X9JR за 1500 с двоен Plasmacluster йон. Има ли други разлики между двата модела и заслужават ли си.
    Препоръчаха ми и GENERAL / FUJITSU-GENERAL ASHG-12-LMCA за 1400лв.
    За Panasonic E12PKE (ETHEREA) се притеснявам от замръзване.
    Отново съм объркан, моля за съвети!

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз съм за шарпа.От него поне няма оплаквания за повреди и има "хвалби" че топли много.
    Заслужават си двата шарпа за вашата стая.Може и коридор да отваряте да отопляват.По опростеният е JR- движат се само жалузите.По усложненият е JHR, той е с движещ се преден панел и с двоен плазмаклъстър.
    Този пост е редактиран от justify; 31-10-13 в 13:28.
    mirandi одобрява това.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от wasikg Виж публикацията
    За Panasonic E12PKE (ETHEREA) се притеснявам от замръзване.
    Отново съм объркан, моля за съвети!
    Недей да се притесняваш от замръзване, машината е културна.

13. Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S . Бих избрал този от 3-те . Вече при монтажа може да сложите едно нагревателче което да работи при дефрост или да е с ключе когато се наложи да го цъкнете . Но от наблюдението над модела няма нужда при правилно ползване .
    Между FujiASHG09LMCA и PANASONIC CS/CU-RE9PKE (12-кат я похвалиха колеги от форума).Това Митцу може ли да го взема с REECL?Ако някой има оферта на ЛС.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Може да се вземе с REECL MHI-то . А от другите 2 FujiASHG09LMCA
    mirandi и Neron4o харесват това.

16. Тук е от
    Oct 2013

Madjo и според теб ли MHI- e по- добрия вариант или горе-долу са една и съща бира!

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Не е все тая ...
    На MHI-то вътрешното тяло тежи с 2 кг повече а външното с цели 10 кг повече в сравнение с другите 2 предложения . Има си плюсове MHI-то като тиха и комфортна работа ... и модела е презимувал вече и е доказал , че топли зимата ... Може да разчетеш за него има написано доста ...

18. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте! Имам нужда от помощ в избора на климатик. Ще се използва най вече за отопление на 2 преходни стаи с обща площ 32-35кв. Стаите са вътрешни с обща тераса, с големи вратопрозорци(пвц саламандър, 5 камерна, 3ен стъклопакет с ка стъкло) без изолация на оставащите стени. Изложението е изцяло юг. През повечето време ще се отоплява всекидневната, а спалнята само вечер да затопля леко. Изискванията ми са да е колкото може по- безшумен, нисък разход на енергия и топлината да е мека. Тъй като ще е основния уред за отопление, а сме с бебе и малко дете, не ми се иска и да има гафове при голяма зима. Къде е добре да се монтира, на самата тераса или отвън? Климатикът ще се монтира във Варна. Бюджетът е около 2000лв. +/-.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе