Страница 144 от 188 ПърваПърва ... 94134142143144145146154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от HTC Виж публикацията
    Привет!

Бих искал да изкажете мнение за климатик General-Fujitsu ASHG 12 LLCA!
    Какво е качеството на изработка,шума,топлоотдаването,с едноредов или двуредов топлообменник на вън. тяло ли е?Каквото можете да споделите!
    Ще бъде ли достатъчен за 16кв.м/40куб.м ,къща,един прозорец с PVC дограма,Югоизточна България?

Благодаря предварително!
    Принципно това е ниския клас на Генерал-Фуджицу със двуредов топлообменик е като втория ред стига до извивката тоест малко по малък от другия ред. Монтирал съм от него и е презимувал не съм имал оплакване от него. Ще се справя със 40м3.
    mirandi и BDK харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005

...Ново Fujitsu 12LTCA - трака???....преместена >>> https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post651822
    Този пост е редактиран от julisimo; 18-11-13 в 22:54.

4. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Клипа не се отваря. (This video is private)

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005

извинявам се, оправен е линка:
    Fujitsu 12LTCA - YouTube

6. Тук е от
    Nov 2013

Здравейте, бих искал да ви помоля за съвет относно избора на климатик.
    Стаята всекидневна (хол) в жилищна кооперация във Варна.
    Площ: 21 кв.м
    Височина: 2.50 м
    Трети етаж тухла от осем етажа, южно изложение, но засенчено от други 6-7 етажни блокове, гледа към вътрешен двор.
    Под нас се отопляват с климатик или поне това виждам, над нас нямам информация. Половината под е покрит с дебел класически дъбов паркет.
    Всички стени са вътрешни, с изключение на южната, която излиза на остъклена тераса. Остъклената тераса е обособена за кухня. Терасата т.е кухнята е отделена от основната стая с ПВЦ дограма с плъзгаща врата със стъклопакет. Самата тераса също е остъклена със ПВЦ дограма със стъклопакет. Тази тераса кухня не влиза в тези 21 кв.м т.е тя няма да се отоплява, плъзгащата врата се държи затворена. Тези обяснения ги пиша за да стане ясно как е изолирана стаята от тази външна страна.
    В стаята има мебели, два дивана LCD TV пералня, съдомиална, секция, част от кухненски шкафове, тонколони, маса и столове.
    Климатика ще се ползва за отопление само за тази стая, другите си имат монтирани, конвектори ADAX.

Дилемата ми е между два модела:
    Митсубиши Електрик MSZ/MUZ-FH25VE - Oтоплителна мощност – 3.2(1.8-5.5) kW, Отоп.мощност при -10 град. 3kW, а при -15 град. 2.5 kW; COP (отопл.)– 5.52, SCOP – 5.10 (A+++); Ел. консумация при отопление – 0.580 kW Годишна консумация на ел.енергия – 819 kWh

Панасоник KIT-E12PKE
    - Oтоплителна мощност – 4.0 (0.85-6.0) kW, Отоп.мощност при -7 град. 3.37 kW, Стойност на Pdesign (каквото и да значи това) при -10 град. 3.2 kW; COP – 4.32, SCOP – 4.00 (A+); Ел. консумация при отопление – 0.925(0.245-1.690) kW
    Годишна консумация на ел.енергия – 1120 kWh
    Данните са каталожни.

Въпреки, че едната машина се води 9-ка, а другата 12-ка, както виждате параметрите им са близки, но Митсубишито е с около 30 % по икономично, съответно и по-скъпо.
    Следващия модел на Митсубишито FH35, както FH25 Zubadan ми идват вече малко скъпи.
    Ако мога да вярвам на каталожните данни и FH25 може да отоплява стаята наравно с Панасоника, то разликата от 350 лв в цената ще се избия за 3-4 години от икономията на електроенергия.

Лично на мене ми допада повече Митсубишито FH25, но ме притеснява малко, че е "границата" т.е помещението ми теоретично е с няколко куб.метра по-голямо от предвиденото за FH25, въпреки това от 2-3 места във Варна ме уверяват че няма да има проблем.

Също така бих искал да разбера, колко е нормата т.е колко kW или W са нужни за 1 куб.м. Някъде тук из форума четох, че нормата е 80 -100 W на 1 куб.м. При мене се получават около 53 куб.м т.е около 4.3 kW отопл.мощност. Зададох си и следния въпрос, стаята ми има чист обем 53 куб.м, но реално отопляемия обем въздух е по-малко защото стаята е наситена с мебели, които като ги гледам си заемат почти 20 % от обема, ако не и повече. Това има ли значение и ако няма защо ?

Основните ми питания са ще топлят ли равносилно, ако не с колко по-малко ще топли Митсубишито ? Ако топлят равносилно това ще се отрази ли на консумацията на Митсубишито т.е за сметка на по-малката си мощност ще работи по-продължително време за достигане на зададената температура или не?

Вероятно ще ми предложите и модели на други марки, но бих искал основно да чуя мнения за тези два модела.

И един последен, може би глупав въпрос "На тези новите Панасоници, пукат ли им се корпусите на комресорите" ? Питам щото в един магазин, това ми беше казано директно

Ако темата не е за този раздел, моля пишете ми и ще я преместя.
    Този пост е редактиран от student_ee; 18-11-13 в 17:34. Причина: Допуснати грешки

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Мицубишито е вашият климатик.С него ще ви е по-комфортно и е идеален за тази квадратура/кубатура.
    Достатъчно мощно е и е с "прилична" механика .няма да му е проблем и 26 градуса ако искате зимата.В 21 квадрата ще му е "като у дома си" ...

Принципно изборът на модел климатик зависи от климатичната зона(населеното място) в което ще е монтиран и конкретните условия, като е добре мощността да е 80-100 вата на кубик от отопляваното помещение, но това правило според мен по скоро е за климатиците от нисък и среден клас.Това мицубиши е високият клас на марката и освен това над номинала има още 2.3кв мощност, което е достатъчно зимата за отопление. 21*2.55=53.55кубични метра . 3.2/53=60 вата на кубичен метър. За този модел климатик мощността е напълно достатъчна за това помещение.

Кой чул, кой недочул... "пукали се корпусите" - не знам за такъв дефект.Имаше стари модели които чупеха една пружина вътре в компресора и блокираха и се намериха хора да ги оправят.Към момента няма "изревали" от "пукане на корпус на компресор" на панасоник.Никой не може да каже каквъв е % дефекти от дадена марка и конкретен модел и на какво точно се дължи дефектът, тъй като производителите си "ги кътат на топло" тези данни и не пускат никаква "аванта"(информация) на потребителя ...

Все пак имаше такава "история с компресори" през 2005-2006година и тази история беше точно с марката панасоник.Историята продължава и към настоящият момент за тези които тогава(през 2005-2006година) са си закупили панасоници, но поради една или друга причина не са ги ползвали достатъчно в режим отопление или изобщо не са ги ползвали, да кажем например защото са заминали зад граница и едва преди 1-2 години са се заврънали и са започнали позлването и съответно дефекта се проявява едва сега.
    Този пост е редактиран от justify; 18-11-13 в 18:05.
    Madj0 и student_ee харесват това.

8.  

9. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Опровергавам твърдението че корпуса на компресора пука за 5 месеца нямам такова наблюдение.(09PKEW).
    По темата ,също както и justify съм за ME,a и да не пренебрегваме факта,че сравняваш хипер с инверторен климатик.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Второ опровержение на предложението на Justify. Панасоникът има 25% по-голямо топлоотдаване от визираното митсубиши и отговаря на кубатурата на помещението за отопление. Специалното полимерно покритие на ламелите на външното тяло на панасоника гарантират бърз дефрост. Като комфорт и тишина, този панасоник е на нивото на високия клас на митсубиши. Следва да се има пред вид по-мудната му реакция при промяна на заданието на темпелатурата, което не може да се определи като недостатък или предимство.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    ... този панасоник (PKE) е на нивото на високия клас на митсубиши.

12. Тук е от
    Nov 2013

Благодаря за всички мнения, особенно за мнението на justify, наистина са ми полезни Бих искал, ако някой има знания да сподели дали правилно разсъждавам, че от общата кубатура на помещението е хубаво да се извади кубатурата на мебелите и на обемните вещи и така да получим, реално отоплямия обем ? Правилно ли разсъждавам?

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Почнал си да четеш, както Дявола Евангелието! Я дай пак, ама малко по бавно

14.  

15. Тук е от
    Nov 2013

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Почнал си да четеш, както Дявола Евангелието! Я дай пак, ама малко по бавно
    Ще ми е полезно, ако можеш да ми го обясни по-нагледно. Аз не съм специалист по Топлотехника. В електричеството ми е силата и разсъждавам простичко Стая 53 куб. м в която има два дивана, плътни без празни кухини в тях, като ги гледам и меря около 2 куб.м. Секция със шкафове, повечето от тях жена ми е натъпкала с разни покривки, кърпи и т.н още един куб.м и отгоре. Кухненски шкафове, пералня и съдомиална тях не ги смятам, щото са кухи, но все пак.
    Представям си стаята пълна с вода в която поставям тези мебели (предмети) и плътните им части изместват обем вода , а кухините се изпълват. Та остава общея обем минус изместения и ако трябва да сложа един нагревател да топли тази вода той ще трябва да топли само това което е останало в обема т.е неизместеното

Ще съм благодарен, някой да обясни простичко, а може и по-сложно, защо не е така, ако не съм прав разбира се.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от student_ee Виж публикацията
    Правилно ли разсъждавам?
    Ми колко да е правилно... Я вземи да сложиш един термометър в гардероба. Може и в някоя от по-обемните ти вещи.
    Mega одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Драги student_ee,
    Съвсем не е необходимо да си топлотехник, за да разбереш написаното. Justify точно е изчислил мощността на кубик, която би получил от мицубишито, която очевидно е по-малка от необходимата. Следвайки твоята логика, ако вкарам в стаята още 4-5 гардероба и ги напълня с дрехи, тя ще се стопли от самосебе си. Сиреч, нещо не е наред. Още по-просто казано, никакъв обем, затворен от стените в стаята, не се вади. Ако си се спрял на Мицубиши, трябва да се сложи 35-ца. Гледа се номиналната мощност. Максималната е чисто фигуративна и се поддържа от климатизаторите за кратко време. При някои от тях, за много кратко време. Както писах, разлика в шума и комфорта между визираните модели на Мицубиши и Панасоник няма да се усети. Филтърната система на мицубишито е по-добра от тази на панасоника и най-важното, запазва по-висок процент от номинала на топлоотдаването си при ниски температури и снеговалеж. Затова е и по-скъп. Но реши ли се да се слага 25-ца вместо 35-ца, резултатите ще са по-зле, в сравнение с Е12РКЕ.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Вземай 25-тицата VE тя е същата като 35-цата с намелени максимални обороти на компресора, което означава, че може без проблем да си работи и над номинал дълго време. За 21 квадрата, и като него изключваш зимата ще работи можеби под номинал, ще си има достатъчно запас от мощност, дефакто дали 35-тицата работи на едни обороти или 25-тицата е едно и също, и 25-тицата да работи и над номинал няма да е натоварена

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе