Страница 163 от 188 ПърваПърва ... 113153161162163164165173 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,431 до 2,445 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Моето мнение е да вземаш девятката. Абсолютно еднакви климатици, с еднакъв COP на практика (виж и SCOP), разликата е че 12-ката развърта повече, но едва ли ще искаш климатика ти да работи на максималния си капацитет и да ти бучи, което за мен е основния минус на моите LG (след дефрост почти задължително се форсират на максимален капацитет и се получават неприятни шумове; добре поне че рядко правят дефрост). Този модел LG D09AK.NSB/S09AK.UL2 е по-нов и по-висок клас, може да не се държи по същия начин.

Имах подобно питане преди 2-3 год. (само че за 20 кв.м) и заради мненията тук взех 12-ка, за което съжалявам. Сменям я за девятка, дори без да ми връщат разликата в цената

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от zhelko Виж публикацията
    Моето мнение е да вземаш девятката. Абсолютно еднакви климатици, с еднакъв COP на практика (виж и SCOP), разликата е че 12-ката развърта повече, но едва ли ще искаш климатика ти да работи на максималния си капацитет и да ти бучи, което за мен е основния минус на моите LG (след дефрост почти задължително се форсират на максимален капацитет и се получават неприятни шумове; добре поне че рядко правят дефрост). Този модел LG D09AK.NSB/S09AK.UL2 е по-нов и по-висок клас, може да не се държи по същия начин.

Имах подобно питане преди 2-3 год. (само че за 20 кв.м) и заради мненията тук взех 12-ка, за което съжалявам. Сменям я за девятка, дори без да ми връщат разликата в цената
    Звучи резонно и логично, както и мнението на mirandi ... Всъщност външното тяло на девятката е по-тежко от това на 12-ката - 35 срещу 32,3 кг. според сайта на ЛГ. Странно ...

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    Градски незнам за дайкина обаче аз започнах да се разочаровам от дайсекая.Ако се окаже че двата му джъмпера за температура на вътрешното тяло не са включени ,за мен ще е най-голямото разочерование към марката
    ми аз от моя тошо не съм разочарован,ма той е самурай.пуснал съм и трите гейши на 22 градуса и съм забравил за дистанционните до края на април.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ми аз от моя тошо не съм разочарован...
    Не си само ти, стотици са само при мен. Проблема не е в машините, другаде е.
    mirandi одобрява това.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

В този температурен диапазон, Дайкин-а повече ми харесва. Държа ги на 21* и все едно съм запалил печка на дърва. От един месец не са дефроствали.
    Mega одобрява това.

7. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Не си само ти, стотици са само при мен. Проблема не е в машините, другаде е.
    Искрено се надявам проблема да не е в него ,но според теб Mega как ти се вижда като човек занимаващ се с това 13daiseikai5 да дава два градуса разлика от зададеното в 18кв.стая .Отворени прозорци нямам,както и дупка в стената
    imegogo одобрява това.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Колко градуса е горе при датчика на машината?

10. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Горе входящата температура е 24 изходящата 40 вентилатор 3степен.Настроен на 25 външна температура 1гр.Това е за 23кв.-отворих малко към коридора
    Този пост е редактиран от popov; 11-12-13 в 20:40.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Aз не виждам нищо ненормално. В къщи в момента MHI-то е на 24 а в хола е 23, това не ме кара да си режа вените. Нали съм на топло. Ако толкова те дразни виж джъмперите, които Edi е постнал.

Меджудругото си виж и теремометрите, защото имаше такъв случай и колегите от Тошиба отидоха с калибрирани термометри и се оказа, че всичко е ок. Просто термометъра на клиента не знае къде е.
    VeleV.Klima одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Твоето MHI е в 28 квадрата и му е простено да бяга с един градус, докато при мен и popov стаите са с по над 10 квадрата по-малки, а това си е още една малка стая.
    Сигурно си има причина, щом не си си сложил Тошиба в голямата стая :rolleyes:.
    Този пост е редактиран от avenger; 11-12-13 в 22:29.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    ...сигурно си има причина щом не си си сложил тошиба в голямата стая :rolleyes:
    Има разбира се, когато взимах MHI-то нямаше тази модели Toshiba. Освен това съм изолиран а не топля улицата. Пък и не помня да каза, че климатка ти не топли, помня, че ти се свиди да го засилиш за да те стопли? Колегите ти поискаха данни за машината и не даде нито една цифра до тук, защо ли?

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И MHI не топли в скръндз-мод, а за разлика от тошибата ще заприлича на айсберг.
    Mega и mirandi харесват това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Има разбира се, когато взимах MHI-то нямаше тази модели Toshiba. Освен това съм изолиран а не топля улицата. Пък и не помня да каза, че климатка ти не топли, помня, че ти се свиди да го засилиш за да те стопли? Колегите ти поискаха данни за машината и не даде нито една цифра до тук, защо ли?
    Защото на крива ракета космоса и пречи! Съвсем, съвсем други са проблемине на дайсейкай V и нямат нищо общо с глупостите, че не поддържа зададената температура. Още повече, че е дори е предвидена опция за тариране на показанието. Всякакви по-нататъшни коментари по тази тема са causa perduta.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

"Совите не са това което са. И въобще истината е някъде там." - каза Додо, посочвайки половината хоризонт.
    mirandi одобрява това.

18. Тук е от
    Dec 2013

Здравейте, имам нужда от съвет - искам да купя климатик 2- ра употреба ( за първа няма да ми стигнат силите, за съжаление) , та до 1000 лв с монтажа, по възможност дайкин , инвенторен, като помещението ми е 15 квадрата, но бих искала да мога да отоплявам и част от съседното помещение.( по възможност много икономичен) Мисля , че ми трябва 12-ка не съм много сигурна. от Варна съм и се спрях на фирма Варна клима , намерих ги в интернет.( там намерих и добри оферти, поне така ми се струва на мен и се побирам в сумата, която мога да отделя. Искам да поясня, че нищо не разбирам от такъв вид техника и не съм ориентирана. и ако има някой инфо относно тази фирма или друга да даде информация. Благодаря предварително !!!
    Kasap одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе