Страница 37 от 188 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от dokkito Виж публикацията
    За сега най- колня към дайсекай, заради минимума и максимума и перфектния алгоритам за размразяване. Чел съм , че имали проблем с пукане на пласмаси.

Ако продължаваш да четеш ще прочетеш и че няма марка дето някой да не му е пукала. Добре е да четеш и постовете на доволните. Въпрос на монтаж, място за монтаж и още много неща. Чудя се как не се оплакват, че новите им плазми по 2 бона пукат и те? И защо подяволите е речено, че един климатик не трябва да издава и звук? Като ви гори камината и тя пука, но пък ви е приятно? Ако трябва да сравнявам от моите две машини, ако има някой дето пука това е Мицубишито и то само ако има да гони голяма разлика в температурите, което реално не допускам да се случи, просто, защото не се спират цяла зима.

... Тук не коментирам избора на машина, всеки има глава на раменете да прецени сам за какво да си даде парите.
    smqnab и mirandi харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Mega Чета и плюсовете им просто искам да знам всичи минуси и да се премиря с някой . Аз от пукане не се оплаквам даже и от FTX JV

Alexi на мен не ми е за комфорта , а за сметката и затова това он офф не ми допада.

justify кое е новото митсубиши ?

Също така да ми препоръчате Aruba i Alexi от къде да си го взема климатика от Шумен.
    Благодаря предварително за помощта на всички!!!
    Този пост е редактиран от dokkito; 05-04-13 в 17:23.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

ама ти да не мислиш че ако дайсейкай 6 работи он-офф ще ти гори ток като тоя дайкин с коп 3 дето го имаш 2те машини няма да имат нищо общо .. едното е висок клас другото нисък ( не е дори среден )

5. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Именно дори и да работи он офф не мисля ,че при старт ще развърта колкотo тоя убития FTX JV
    smqnab одобрява това.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от dokkito Виж публикацията

justify кое е новото митсубиши ?
    Ето го: #136 и #135

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    мицубиши хеви имат склонност да не стигат доста ниския си по книжка минимум както и да духват силно на висока мощност след он-офф или размразяване ...
    Нито едно от тези неща не е вярно. Поне за високия им клас. Това са едни от най-незабележимите машини.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

моите впечатления са от една голяма тема която се развива с години за работата на ZGX като стана ясно че и по новите модели имат неговите слабости ,особено монтирани в малки стаички

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Безмислено е да влизам в спор, просто, защото познавам машините добре. За ZGX точно не знам, но за другите не е така. Ако съм конкретен за ZIX-S си достига точно минимума по книга. След on-off тръгва изключително тихо, както и след дефрост. Поначало Fuzzy Logic-a действа доста елегантно и незабележимо. Ако си спомним тук имаше един потребител с подово LG, дето се беше видял в чудо от машината. След като го върна и му монтирахме подова машина на MHI всичко приключи.

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

@dokkito: Аз не се сещам за нов климатик дето в изолирани 15м2 няма да ти он/офф-и освен ако нямаш огромни топлозагуби или навън вечно е под -10. При мен Дайсекай 5 10-ка в 14м2 он/офф-и, на другия в 20м2 му е идеално, само фреон прелива като се успи турбината. При -18 съм го пускал на 30 градуса.. духа като ламя, така че на студено няма да стоиш. Имам 2 еднакви климатика на единия ЛЕКО пукат пластмасите като дефроства, на другия хич. Гледах тука някой беше качил на Дайсекай 6 он/офф работа.. 15-20мин офф, това при мен го няма. При мен офф-а е не повече от 15-20сек през които и пластмасите не могат да изстинат толкова и пукане няма.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

dokkito:
    Както виждаш не остана машина БЕЗ КУСУР, така че мисли и избирай сам. Помещението е твое,климатикът, ПАРИТЕ също...

13. Member
    Тук е от
    Nov 2012

dwrbudr И ти не си ме разбрал. Не ми пречи че ще прави он офф , просто търся климатик с нисък минимум, за да са по-малко спиранията. За сега се спирам на супер дайсекаи 6 или на това новото митсубиши.
    Отново благодаря на всички за менията
    Поздрави!

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не оспорвам качествата на новото Мицубиши, но не разбрах какво общо има с ниския минимум? Почти два киловата минимум е всичко друго, но не и нисък минимум.
    Kasap и smqnab харесват това.

16. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

По-добре 300 вата на минимум и 300 вата на измерване, отколкото 90-100 вата на книга и дефакто 200 вата на измерване. Един си махна прехваления Дайсейкай 6 и си сложи висок минимум. Него не съм чул да го е махнал, по-щастлив е сякаш. Моята Тошиба до +10 градуса си мърка на 70 вата, но съм го сложил в 15 м2 трапезария и после 20 м2 хол, ако беше в хола не бих изтраял тази хладна струя. По-добре да спира.

Edit: Толкова ако ти е на сърце Тошиба-та, по-добре си сложи Дайсейкай 5, поне има 12 килограма вътрешно тяло и е на същите пари: http://www.**********************/klim...i-5-1526.html#
    Този пост е редактиран от aruba_man; 05-04-13 в 23:48.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

щом искаш нисък минимум,малки сметки,тишина и да се разхождаш по камбанки-тошиба ДР серия(личен опит).вярно е че не искаш 100 волтова машина,но ако някога имаш ще разбереш за какво става въпрос.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    По-добре 300 вата на минимум и 300 вата на измерване, отколкото 90-100 вата на книга и дефакто 200 вата на измерване. Един си махна прехваления Дайсейкай 6 и си сложи висок минимум.
    Това е тенденциозно и невярно изказване. Има снимки във форума от потребител със 140 вата разход на машина в 35-40 квадрата. Нека като пишем да пишем действителни неща и да не заблуждаваме потребителите.

... Този дето си махна машината е единствения, както и единствения дето му пука машината. Стотици други и десетки от форума не мислят да я сменят за друга. Защо се премълчава този факт?

Нека говорим реални неща. Все пак потребители четат и ви вярват на глупостите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 188 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе