мен не ми се вижда изгодно за 6 годишен климатик базов модел на марката ..
мен не ми се вижда изгодно за 6 годишен климатик базов модел на марката ..
Здравейте,
Преди време питах за климатик за офис (част от него).
Май ще се наложи да купуваме и за другата част от офиса.
Става въпрос за ~65m2, южен, изолация, една външна стена.
Преди нас са ползвали колонен климатик и предвид разположението на прозорците, май ще е най-удачно ако пак е такъв.
Понеже свободна стена за стенен няма или е просто неудобно там да има климатик.
Разгледах 2-3 сайта, но нещо не съм очарован.
Дайкин - 4500+
Мидеа - 3000-3500
Почти не видях избор на други марки и модели.
Едно време в един стар офис имахме 2 осаки (колонни) с допълнители нагреватели вътре, понеже виждаха зор през зимата... Е такива не искаме. Като ще е така ще си вземем калорифер. :D
Въпроса все пак е да вършат работа.
Касетъчен тип не мисля, че има къде да монтираме.
Ще се радвам ако предложите добър вариант.
Също опция за енергийна ефективност няма да е зле, предвид цените ще си заслужава.
Благодаря.
ПС - гледам, че има и някакви таванни климатици.. не знам колко удачен избор е, ако може за съвет и в тази насока.
Този пост е редактиран от BornToDrink; 26-03-13 в 11:50.
Ако има къде да го сложите този е идеален пък и е на голяма далавера:
Климатик Fujitsu 30,000 BTU - Инвертор - 8285257 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери
Здравейте. Пиша и тук, тъй като писах в темата за Шарп, но да попитам основно тук. Спрял съм се на 3-4 инвертора 12-14-ки. Помещение 21м2, височина 2.60- 55м3. Всекидневна стая с кухня в едно, север-запад. Да се има впредвид и кухненско обзавеждане около 4-5м3 все пак! Изолация + ПВЦ ново, 2-ри етаж, доста хладен апартамент като цяло. Във другите стаи ще има конвенционални Мидеи 12-ки, които ще работят през деня. Идеята ми е това помещение да има инвертор, работещ денонощно през зимния период, вечер да кажем 17*, през деня 23-24*. Искам да е що годе ТИХ, ще се гледа телевизия и ще учат децата през деня все пак! Има плъзгаща врата към коридор около 5м2 който също реално ще се топли донякъде, при все че вратата постоянно ще се отваря/затваря и не е ясно до колко това ще е така , защото за него реално ще помагат и другите климатици!
Насочил съм се към 3-4 климатика.
1.SHARP AY-XP12GHR / AE-X12GHR - доста солидно външно тяло и добра изработка както и работа при ниски т*! Недостатък доколкото разбирам е при работа над 22* минава в режим Лоу на фана и става малко шумен вътрешния модул. Слагам го като първи избор като цяло и заради плазма-йонизатора!!! Гаранция 60 месеца! Производство Тайланд.
2.DAIKIN FTXS 35J / RXS 35J серия Professional. Втория вариант. Доста доказал себеси климатик до колкото разбирам с леки недостатъци от към рязкото вдигане/сваляне на т* в помещението - зададена такава. Иначе като цяло хубав модел и изпитан! Гаранция 36 месеца! Производство - Чехия до колкото знам.
3.PANASONIC CS/CU-XE12-NKE-3 Etherea - Капилярен принцип климатик на Панасоник. Доста хвален модел и казват че е доста тих. Има и сребрист вариант, което също ми допада, макар че засега съм оставил визията на заден план! Производство Малайзия, Гаранция 24 месеца и 60 на компресора!
4.PANASONIC CS/CU-E15-NKE-3 Etherea. Вариант с малко презапасяване на добра цена съм го намерил с монтажа - 1790лв. Този вариант изглежда доста добър, запас от мощност, която пък в определени моменти сигурно ще ми изклюва и климатика но е по -добре повече от колкото по -малко! Малко по-шумен от към вътрешно тяло и това засега ме спира, Незнам дали реално е така? Малайзия производство, 24 + 60месеца гаранция.
5 - Предложение от вас, евентуално нещо на General/Fijitsu на близка цена, обаче чувам че последните вече май са китайчета и малко се дистанцирам..
..Вероятно ще го взема с кредита за енергийна ефективност, но ще преценя в последствие..
Благодаря предварително!
според мен който и да избереш ще ти върши работа .. ( Шарпа няма плазмен филтър рекламен трик е ) от последните на F/G само LT си заслужава но той е доста скъп .. гледаш доста мощни машини за тази стаичка ,можеш да си вземеш висок клас 9ка и ще ти върши работа ,в момента на много добра цена е FD25VA ,около 1700 лв с монтажа
вземай шарпа не e чак толкова шумен 27 дб колкото е и флагмана на тошиба Super Daiseikai за това пък сравнен с другите изброени е добра машина дефроста е много интелигентен в никакъв случай не е чест както при другите
във фирмата от която купих FH-a ми направиха оферта и за FD ,1770 лв с монтажа дори имаха налични но предпочетох да дам още 150 лв за по новия модел и да изчакам 3-4 дни да го доставят .. реално сряда го заръчах ,следващия понеделник го сложиха сега нямат работа .. кредита енергийна си е отделно той не е даденост че да се приспада от цената ..
Е, то ясно че е отделно КЕЕ...ама гадаех... На теб са ти направили отстъпка, понеже и на FH ти е паднала цената, щото иначе при вносителя си е 2099 без монтаж. Помислих и да не би вносителят да е пуснал промоция, за да го чисти:rolleyes:
цените са надолу не ги гледай по сайтовете .. отиваш в магазина преговаряш за отстъпка ако не са склонни - следващия магазин .. FH е доста под 2000 лв дори с монтажа е по малко
той ГЕ не е на промоция ,това си му е нормалната цена на която отговарят качествата му .. предната беше силно завишена не знам дали изобщо някой си го е купил .. подобни са нещата с LT на F/G ,бутикова машина ..
Мда, гледам че сега SF е на промоция...
P.S. Обаче на FH25 минимума ще се окаже 1.8 на топло, гледам че и вносителя го е писал толкова на брошурата![]()
Този пост е редактиран от pilot; 27-03-13 в 18:45.
Така, модела SHARP AY-XP12GHR / AE-X12GHR вече е спрян и не се внася. Предлагат ми следващия JHR който обаче е с умалено външно и завишено вътрешно тяло. Някакви отзиви за тоя Sharp или да го отписвам нацяло ?