Страница 33 от 188 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Не знам за европейският Дайсейкай, но дори и японският топ-модел е доста шумен на скорост на вентилатора от 2 и нагоре. Хем е 13,5 килограма вътрешното тяло. На 3-та и 4-та степен направо е безумие да се ползва, духа ще те отвеее, имам чувството, че съм пуснал прахосмукачка в стаята. Питах и други собственици на ЛС и при тях е същото. Например FTX50GV дори на макс е по-тих отколкото Тошибата на 2-ра степен. За стаи до 15-20 м2 става, да си бачка на първа степен. При мен е добре, че съм с малки загуби и отдолу ме топлят на дърва и до -2 градуса работи на най-слабата вентилация - не е проблем. Само това му е кусура. Иначе откъм дефрости е перфектен, външното става на снежен човек и си бачка, това до -2 градуса с висока влажност, не е чувствителен като Дайкин. Даже екстрата топъл дефрост ми се вижда излишна за Тошиба. Бях се зарибил по нея, но и при тях си пише, че на 24 часа си прави по един нормален дефрост. Тошибата даже и това не прави.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Алекси до кога ще пишеш за техника която не ти е позната? Тези сравнения който правиш са смешни.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то като ти чета мненията и на тебе не ти е много по позната за Мидея не говорим в момента че да се изкажеш ..

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Aruba, факт е, че Daiseikai има много силни степени на вентилатора. Това е с цел да може за най-кратко време да достигне заданието. Аз казвам друго, че има подстепени, които ги контролира само машината. Не можеш да ги избереш от дистанционното. Хващал съм я да работи супер тихо, когато няма какво да гони. При теб може да не ги засечеш, защото си го сложил в доста голямо помещение. Мисля, че Edi беше писал за подстепените и той ги беше гледал.

Alexi, как са нощем моторите на клапите на FH-a? Питам, защото на ZIX-S-a се чуват, като вдига клапите. За сметка на това в режим охлаждане няма никакви звуци, цяло лято спим под него, дори и бебето, той вече не е толкова бебе де.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

моторчетата се чуват леко ,но ако нощем ги сложиш да са си нагоре не ги пипа като изключва .. турбината обаче е много тиха и самия шум не е дразнеш изобщо не се набива на слуха
    Mega одобрява това.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    то като ти чета мненията и на тебе не ти е много по позната за Мидея не говорим в момента че да се изкажеш ..
    Предполагам ти пък не си виждал даисеикай на живо камо ли как работи. И не може да не да не се включиш като активен спамер с изкривените си логики.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Бе то ако е за спама, и аз ще се включа... Дайсекай 6 е горе-долу ясен, ма не мога да преживея на FH25 минимумите. Или са сбъркани всичките сервизни?

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

минимума на VE/HZ25/25 e еднакъв ,16 херца на компресора е в това последното файлче което съм споделил .. сервизно за сега няма ,но в брошурките определено е сбъркано това 1.8 което са написали .. всички машини от серията са с еднакъв минимал ( 1.8 е страшно много топло аз виждам машината как работи тя докъм +5 почти не изключва чак нагоре почва да поизключва .. определено не топлоотдава 1.8 на минимум впрочем слиза на около 250 вата консумация ,освен да има КОП около 7 на минимал )

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Като почнете да се захващате с тези минимуми, направо Ви се чудя...Климатизатора да Ви служи ли сте го взели или да му робувате и да го дебнете, аджеба как работи?!
    Giggio и mirandi харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Velev-защо палиш толкова човека вчера сложи FH и вече знае всичко за климите МЕГА не напразно му зададе въпросче каксъ клапите на климатичето шумничко май при то6о гасиш телевизора зада го чуе6 а колсумация 190w срещу250w ALEKSI савет чети повечко форума или както се казва когато цум говори дет мак мълчи
    mirandi одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

колега аз съм от тия дето на всеки климатик мога да намеря кусур просто при по скъпите са по малко но пак си имат .. само че те имат и една екстра ,топлят за това не ги продават комплект с духалка
    mirandi одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Заслужават си но да се ползват пролет лято есен до пуска на парното. А и ако зимата е като тази ще се справи.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

ixtis, ако бюджетните машини топлеха в студа, нямаше да има луди да си купуват по-скъпи. Тези машини са направени предимно за охлаждане и работа в режим отоплените през преходните сезони. По-добре се огледай за машина втора употреба, вместо да сложиш едни 1200 лв. в кофата. Пловдив ти е близо има кой да те обслужи добре за тези пари.

Другия вариант е да видиш Hitachi-тата, но там трябва да оцелиш модел. Сега дойдоха новите модели, но колко могат да топлят не знам.
    Този пост е редактиран от Mega; 31-03-13 в 21:23.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ixtis Виж публикацията
    Климатик HITACHI RAS/ RAC 14 GH4 Нещо такова ли имаш в предвид.
    Не, имам предвид новата серия PPA, не съм спец по Хитачи, но тук има колеги ще ти кажат кое става що годе.

HITACHI
    Този пост е редактиран от Mega; 31-03-13 в 22:58.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

От хитачи си заслужават RAS-35FH6 и 25wx8 (D10EX3).D10EX3 тази събота и неделя беше на 899лв и за цената си е много добър избор според мен, аз съм с такъв от декември и съм доволен беше 999 с монтажа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 188 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе