Здравейте,
Предстои ми покупка на климатици за две спални, находящи се в Русе, на 3-ти жилищен етаж, тухла:
- 12 кв.м. - юг-изток, един прозорец към външна стена и граничеща с остъклена тераса
- 18 кв.м. - юг-изток, граничеща само с остъклена тераса
Височина на помещенията - 2,4 метра.
Външна(6 см) и вътрешна(5 см) топлоизолация + ПВЦ дограма с трислоен стъклопакет.
В останалата част от апартамента(55 кв.м.) ежедневно помещение хол, кухня, трапезария и коридор съм с General Nocria 18 вече 2-ра зима, която се справя чудесно с ужасните студ и жега в нашия град, но мисля, че тази серия не е подходяща за спални помещения, пък била тя и с по малка мощност.
Моля ви да ми препоръчате конкретни модели климатици и за двете помещения, които да НЕ работят в он-офф режим през преходните сезони и по възможност да са с допълнителните опции относно пречистване на въздуха, озонатор или плазма филтър. Външните тела ще бъдат монтирани на външната стена, а не на терасата. Търсената от мен температура 22-23 градуса в отоплителния сезон, съответно и в летния пек.
Не съм се спрял на конкретни марки и модели, понеже съм лаик в тази област и предпочитам да се съобразя с вашето мнение, по което си закупих и описания климатик преди 2 години. Търся определено комфорта и тишината, които са ми необходими в помещение за сън, като бюджета ми и за двете машини е около 3000 лв. +- 100 лв.
Благодаря предварително и ще се радвам на коментарите на повече съфорумци сблъскали се с трудното решение при избор на машина в този пренаситен на марки пазар.