Страница 41 от 188 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2011

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Здравейте,

Предстои ми покупка на климатици за две спални, находящи се в Русе, на 3-ти жилищен етаж, тухла:
    - 12 кв.м. - юг-изток, един прозорец към външна стена и граничеща с остъклена тераса
    - 18 кв.м. - юг-изток, граничеща само с остъклена тераса
    Височина на помещенията - 2,4 метра.
    Външна(6 см) и вътрешна(5 см) топлоизолация + ПВЦ дограма с трислоен стъклопакет.

В останалата част от апартамента(55 кв.м.) ежедневно помещение хол, кухня, трапезария и коридор съм с General Nocria 18 вече 2-ра зима, която се справя чудесно с ужасните студ и жега в нашия град, но мисля, че тази серия не е подходяща за спални помещения, пък била тя и с по малка мощност.

Моля ви да ми препоръчате конкретни модели климатици и за двете помещения, които да НЕ работят в он-офф режим през преходните сезони и по възможност да са с допълнителните опции относно пречистване на въздуха, озонатор или плазма филтър. Външните тела ще бъдат монтирани на външната стена, а не на терасата. Търсената от мен температура 22-23 градуса в отоплителния сезон, съответно и в летния пек.

Не съм се спрял на конкретни марки и модели, понеже съм лаик в тази област и предпочитам да се съобразя с вашето мнение, по което си закупих и описания климатик преди 2 години. Търся определено комфорта и тишината, които са ми необходими в помещение за сън, като бюджета ми и за двете машини е около 3000 лв. +- 100 лв.

Благодаря предварително и ще се радвам на коментарите на повече съфорумци сблъскали се с трудното решение при избор на машина в този пренаситен на марки пазар.
    Този пост е редактиран от geroj; 09-04-13 в 11:23.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

emil13, Това помещение, което описваш се води голямо за климатизация с една машина. Първо не може да се очаква една машина да е тиха в такова помещение. Тя има задачата да го стопли и полага всички усилия за това. Честите дефрости говорят за това, че машината е доста натоварена. Моят съвет е да помислиш за монтаж на две по-малки ТОП машини. Така ще имаш тишината на малките машини и по-равномерно обдухване на помещението.

Разбира се, че по-добрата дограма е плюс. Реално най-големите загуби са от там.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

emil13 При тази изолация за голямото помещение и аз бих препоръчал 2 по малки машини ( TOSHIBA Ras 10 SKVP2-E Super Daiseikai6 ) . Ако се държи на един General Awhz - 14 LB Nocria . За спалнята ако ще се слага климатик помисли за идеята да е подов комфорта е по голям там това ще свърши работа MITSUBISHI Heavy SRF/SRC 25 ZJX-S .

geroj При изисквания за плазмен филтър и при тоя бюдежет Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai . Ако вдигнеш малко парите може да погледнеш по високите серии на Daisekai-а и подовите модели на Toshiba и MITSUBISHI Heavy ( те нямат плазма )
    Този пост е редактиран от Madj0; 09-04-13 в 12:13.

5. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от geroj Виж публикацията
    Здравейте,

Предстои ми покупка на климатици за две спални, находящи се в Русе, на 3-ти жилищен етаж, тухла:
    - 12 кв.м. - юг-изток, един прозорец към външна стена и граничеща с остъклена тераса
    - 18 кв.м. - юг-изток, граничеща само с остъклена тераса
    Височина на помещенията - 2,4 метра.
    Външна(6 см) и вътрешна(5 см) топлоизолация + ПВЦ дограма с трислоен стъклопакет.

В останалата част от апартамента(55 кв.м.) ежедневно помещение хол, кухня, трапезария и коридор съм с General Nocria 18 вече 2-ра зима, която се справя чудесно с ужасните студ и жега в нашия град, но мисля, че тази серия не е подходяща за спални помещения, пък била тя и с по малка мощност.

Моля ви да ми препоръчате конкретни модели климатици и за двете помещения, които да НЕ работят в он-офф режим през преходните сезони и по възможност да са с допълнителните опции относно пречистване на въздуха, озонатор или плазма филтър. Външните тела ще бъдат монтирани на външната стена, а не на терасата. Търсената от мен температура 22-23 градуса в отоплителния сезон, съответно и в летния пек.

Не съм се спрял на конкретни марки и модели, понеже съм лаик в тази област и предпочитам да се съобразя с вашето мнение, по което си закупих и описания климатик преди 2 години. Търся определено комфорта и тишината, които са ми необходими в помещение за сън, като бюджета ми и за двете машини е около 3000 лв. +- 100 лв.

Благодаря предварително и ще се радвам на коментарите на повече съфорумци сблъскали се с трудното решение при избор на машина в този пренаситен на марки пазар.
    За тези помещения трябват 9-ки, виж новия модел на Panasonic CS/CU-E9PKE-3, като цена-качество , и при този бюджет който си заложил мисля че е най подходящ.
    Mega одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

emil13 Най-големите топлозагуби идват от калпав монтаж на дограмата, така че огледай за пропуски при монтажа и ги отстрани. Лошо регулиран обков е най-честия пропуск. В твоят случай, ако смениш стъклопакета, ефекта ще е по-скоро в намаляване на конденза, което не е малко, но и инвестицията не е малка...
    Този пост е редактиран от pilot; 09-04-13 в 12:52.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Моето предложение за 12кв- Panasonic KIT-E7-NKE-3, а за 18кв- Panasonic KIT-E9-NKE-3, все още има бройки от тези модели които са на добри цени.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

emil13 на ваше място бих избрал за голямото помещение FUJITSU AWY 24LB NOCRIA за около 3000-3050лв лв с монтаж и някоя от тошибите с плазма филтър за малкото помещение.Може и новото мицубиши, но то по данни от сервизните е с минимал 1.8 кв в режим отопление, но пък има око което мери температурата на пода и това донякъде значително ще компенсира високия минимум, тъй като препдолагам ще работи докато зададената от дистанционното температура бъде достигната и на пода. Друг вариант за голямото помещение е MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S(за около 3150/3200лв с монтаж) или MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 60 ZJX-S(за около 3500лв с монтаж) .И двата си струват парите. За голямото помещение остава и варианта посочен по-горе с двата климатика в различните му краища.Каква е геометричната форма на голямото помещение от 45кв.м.?Разбира се има варианти с К2Употреба за голямото помещение, но по този вариант не мога да кажа нищо.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

3 броя Daiseikai 6 RAS-10SKVP2 с кредит енергийна ефективност 3x1640=4920лв с монтажа
    а може и RAS-10PKVP-E -Super Daiseikai 5 3x1750=5250лв с монтажа, 2-те за голямото помещение, ще работят на малки мощности няма да се забелязват, и ще затоплят по добре, а и 10-ките и 16-тицата на тошиба са едни и същи само софтуерно са ограничени, което е голям + за 10-ка с такива възможности
    http://www.klimatici-pleven.com/TOSHIBA.html

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Отговор: Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    3 броя Daiseikai 6 RAS-10SKVP2 с кредит енергийна ефективност 3x1640=4920лв с монтажа
    а може и RAS-10PKVP-E -Super Daiseikai 5 3x1750=5250лв с монтажа, 2-те за голямото помещение, ще работят на малки мощности няма да се забелязват, и ще затоплят по добре, а и 10-ките и 16-тицата на тошиба са едни и същи само софтуерно са ограничени, което е голям + за 10-ка с такива възможности
    http://www.klimatici-pleven.com/TOSHIBA.html
    Благодаря на всички за отговорите!
    Преобладаващо е мнението за използване на 3 климатика - като 2 ще бъдат в голямото помещение.
    Очевидно, TOSHIBA с моделите си Daisekai са предпочитани от повечето от вас.
    Каква е разликата между Super Daisekai 5 и Daisekai 6 освен мястото на производство? Вие лично какво бихте ме посъветвали между тези два модела? Има ли смисъл да вземам два климатика 13-ки, вместо две 10-ки за голямото помещение от съобръжение за презапасяване?
    От друга страна, предложението с климатиците на MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 60 ZJX-S и Heavy SRK / SRC 63 ZK-S също ми харесва.
    Бихте ли препоръчали фирма във Варна, която би оказала компетентна консултация?
    Относно дограмата - вчера имаше силен северен вятър и забелязах как щорите се мърдат на единият прозорец - очевидно ще се обърна към фирма да прегледат / отремонтират затварянето. На този етап, бих предпочел да инвестирам малко повече пари в климатичната техника, отколкото да подменям стъклопакети (това може да стане и на по-късен етап).

Още веднъж благодаря за изказаните компетентни мнения!!!

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

emil13 По мое мнение е по-добре да се сложат външни ролетни щори, които зимата да се спускат след 17"00 часа, тъй като тогава вече е тъмно навън и светлина няма Ка стъкло или нискоемисиино няма да свърши кой знае каква работа на североизточно изложение, тъй като слънце така или наче почти няма да огрява вътре, освен в рядките слънчеви зимни сутрешни часове.Лятото щорите могат да се ползват, а може и да не се ползват доколкото изложението на голямото помещение е североизток и там слънце влиза само сутрешните слънчеви дни ...Щорите биха могли успешно да бъдат заменени от дограма с троен стъклопакет, но тогава сумата е ... Щорите ще са по-евтини и са с еднакъв термоефект ...Добре би било щорите да са изнесени напред при възможност така че, между щорите и прозорците/стъклата да има поне 5 см въздух, който зимата да играе ролята на допълнителен изолатор.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    emil13 По мое мнение е по-добре да се сложат външни ролетни щори, които зимата да се спускат след 17"00 часа, тъй като тогава вече е тъмно навън и светлина няма Ка стъкло или нискоемисиино няма да свърши кой знае каква работа на североизточно изложение, тъй като слънце така или наче почти няма да огрява вътре, освен в рядките слънчеви зимни сутрешни часове.Лятото щорите могат да се ползват, а може и да не се ползват доколкото изложението на голямото помещение е североизток и там слънце влиза само сутрешните слънчеви дни ...Щорите биха могли успешно да бъдат заменени от дограма с троен стъклопакет, но тогава сумата е ... Щорите ще са по-евтини и са с еднакъв термоефект ...Добре би било щорите да са изнесени напред при възможност така че, между щорите и прозорците/стъклата да има поне 5 см въздух, който зимата да играе ролята на допълнителен изолатор.
    Justify, благодаря за поредното отлично предложение. Това с външните ролетни щори съм го намислил, защото така или иначе с тези големи прозорци немога да гледам телевизия през деня, а на всичкото отгоре и отсъствам доста често. Какво е твоето мнение по отношение на топлоизолацията - PVC или AL външни щори? Няма как да сложа троен стъклопакет, тъй като няма да ми разрешат да разкъртя фасадата на сградата и да подменя профилите с по-широки
    Определено ще разгледам и предложението ти за 1 "мощен" климатик в голямото помещение- NOCRIA 24LB или някой от Mitsubishi Heavy вариантите. Имаш ли наблюдение колко са шумни тези машини? Това помещение се ползва за всекидневна и искам комфортно да се храня / гледам телевизия без да се надвиквам с воя на климатика
    Относно въпроса ти за формата на помещението - грубо казано, правоъгълен трапец с основи 5,5 и 3,5 метра и височина (бедро) 10,5м. Височината на помещението е стандартна - 2.6м. Прозорците са разположени на късата основа и дългото бедро.
    Сериозни източници на топлина, освен когато работи готварската печка няма - телевизорът е LCD и всички осветителни тела ще бъдат LED. В помещението нормално се намират 2 човека.

Благодаря ти предварително!

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1. Няма голяма разлика между алуминиеви и ПВЦ щори относно изолацията.Аз ги имам и двете, като са направени от една българска фирма, на която кутиите и водачите на щорите са от алуминии и не ръждясват, за разлика от 95% от монтираните по фасадите които след 3 до 5 години водачите и металните нитове и кутии са започнали да ръждясват, а на 8-та година водачите са така разядени от ръжда, че блокират завинаги движението на щорите и на практика ги обезмислят ...Аз лично съм монтирал на 100% външни ролетни щори, като тази част от тях които са на тераса са ПВЦ, а тези които са на външни прозорци без тераса са алуминиеви с термопяна.Разлика не виждам.Алуминиевите ги сложих, защото преди около 6-7 години едно лято имаше такъв град, че изпочупи ПВЦ щорите от северната и западната страна на сградите в целия град и надупчи всички ПВЦ кутии на външни ролетни щори, а на около 35%-40% от новите сгради с некачествено направена тънка замазка над външната изолация, подби замазката и отдолу се показа стиропорената изолация .По-качествените ПВЦ щори с алуминиева кутия и ПВЦ щори с алуминиева кутия ми струваха само 20% по-скъпо от масовите щори с ПВЦ кутия и ламаринени водачи и нитове, които ръждясват на 3-тата до 5-та година и блокират на 6 до 8-та година. Щорите се усещат най-вече в студените зими като миналата 2011/2012 година когато допринасят за по-леката работа на климатиците и по-бързото затопляне на помещенията. 2. Два климатика ще работят по-тихо от един голям и вероятно комфорта ще е по-добър с тях. Определено мицубишитата са тихи машини, но все пак са 50-ки и 60-ки.Нокрията ще е по -шумна от тях, но според мен ще е и по-мощна и има самопочистване от прах, който се събира в кутии които на всеки 4 месеца се изхвърлят и почистват.Преди да избирате идете и огледайте лично климатиците които сте харесали, пипнете ги и тогава решете кое ви харесва повече.По мое мнение струята на климатика/ците в голямото помещение трябва да е насочена да духа покрай прозорците и така зимата да пресича студенината "лъхаща"/идваща от тях.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Justify - благодаря за инфото относно щорите - значи PVC с алуминиеви кутии - това ще търся.
    Относно климатиците - вече имам достатъчно ориентация и предполагам ще се спра на варианта с две 13-ки Super Daiseikai 6 / Super Daiseikai 5 и една 10-ка за спалнята.
    Mega одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

за голямото помещение и двете 10-ки ще са предостатъчно просто тяхната номинална мощност е намалена, но дори и да работят за няколко дена в най-големия студ -15 да речем над номинала няма никакъв проблем, защото са едни и същи климатици с 13-ката компресор кг външно тяло всичко, и могат да се развъртат много. За всекидневната дайсекай 5 за спалнята 6, но който и да избереш няма да сбъркаш

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

номинала е просто едно число от кривата на мощността която производителя си е избрал да бъде .. естествено че няма проблем да работи над него ,той климатика не знае колко му е номинала

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 188 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе