Петьо, тези 150 вата, които гледаш са на минимум отдаване, а 580 вата на номинал... виж, колко е консумацията на Хитачито на номинал:rolleyes: Тези машини, дето си ги изредил не са в класа на Мицубишито. За 70м3, обаче си за 35-ца.
Петьо, тези 150 вата, които гледаш са на минимум отдаване, а 580 вата на номинал... виж, колко е консумацията на Хитачито на номинал:rolleyes: Тези машини, дето си ги изредил не са в класа на Мицубишито. За 70м3, обаче си за 35-ца.
Този пост е редактиран от pilot; 19-04-13 в 14:37.
Единствения климатик който би могъл донякъде(до под -10 градуса) "да пасне" на това помещение би могъл да е Sharp 12 GHR. Всичко останало е по слабо от необходимата мощност в режим отопление с 40% до 65% . Добре е да се постараете над това: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html като ни уведомите за "резултата"/отговорите. След като дойдат отговорите ще мислим заедно над най-разумния избор на климатик(марка, модел и мощност за това помещение). По мое мнение Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 ще е точно по размер за това помещение.Друг подходящ климатик е General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria, който ще работи в минимум режим.Той ми се струва че може да е с една идея по -шумен, но разликата с тошибата ще е твърде малка. Мицубишито който сте избрал първоначално може да е подходящ за 95% от времето в което ще работи в режим отопление за това помещение, но и той ще е като Sharp 12 GHR - на везна когато се задържи по-дълго времето около -7 градуса.Да не говорим, ако съпругата/приятелката поиска 25-26 грауса вътре при -12-15 градуса навън, било защото й е хладно, било защото детето трябва да се къпе ...
Не ми е оn-off-вал през ЦЯЛАТА зимата. Климата е настроена на 21-22 гр. да отоплява. Минималното топлоотдаване на този модел е 300 W в сравнение с други марки за Европа които имат мин. 800-900 W /daikin и mitsubishi - минимума им е над 1 KW. на топлоотдаване/. Ефекта on-off единствено може да се прояви през преходните сезони когато навън е + 14~16 гр., защото топлозагубите в помещението са малки. Daiseikai 5 /Made in Japan/ е наистина с мн. добро качество на изработка, самите пластмаси и сглобки са мн. добре направени, плазма филтъра предоставя усещане за свежест.
Този пост е редактиран от Leo_P; 19-04-13 в 16:12.
Ето данните ми от по-горе посочената тема
1. жилищно
2. цялосезонно ползване-охлаждане и отопление
3. Помещението е спалня преходна с вестибюл като идеята ми е да топля-охлаждам и двете, но през по-голямата част ще е само спалнята. Квадратурата общата е 24,5м2 кубатура ~70м3; Само спалнята е 14м2 и ~40м3
-дограма пвц
-прозорци ~2,3м2
-изложение южно
-етаж 3
-предназначение спалня (вестибюл ще се ползва за хол)
-апартамент
-София
-желаната температура ~23C
-изолация ще правя на външната стена 5-8см отвътре кипскартон и вата под и таван също ще има както и на вътрешните стени
-електрически уреди телевизор, лаптоп
-приготвена сума около 2000лв. но предпочитам нещо около 1500
Ако ще топлиш и хола по добре сложи по мощна машина там и в спланята ще правиш нормална за спане температура 20-21-22 градуса . Обратното ще е по кофти .
Такива помещения с преходи и т.н. аз наричам "сложни" изискват 100% оглед на място. Както казва Justify, най-вероятно 13-ка от 6-та серия ще те оправи. Така ще има запас за двете помещения, както и ще слиза ниско ако работи само за едното. Относно бюджета, машината е по-скъпа с монтажа. А иначе, каквото си купи човек, това и ще получи.
Уф днес цял ден съм по магазините да видя как изглеждат на живо двата за 6 серия вът.тяло малко е по не изпипано (на външен вид) докато V серия мога да кажа само едно БРАВО ,но срещнах и още един климатик който ми хареса а именно FG- ASYG12LT/AOYG12LT и най вероятно избора ще е между тях двата какво мислите по въпроса FG по лош избор ли е от V серия и конкретно с какво го превъзхожда ако има такъв показател (пък аз почвам да чета другата тема)
Този пост е редактиран от zarko359; 19-04-13 в 23:21.
ASYG12LT/AOYG12LT също е много добра машина с огромно външно тяло и добри данни.
zarko359 , надявам се това инфо да ти помогне в избора...
ASHG12LTCA
Модел: 2012 година
Работно напрежение: 220V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: China
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.5kW (0.9 ~ 4.0), 11946 BTU (3070 ~ 13652)
Консумирана електроенергия: 850W (200 ~ 1700)
EER:4.12 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 6.5), 13650 BTU (3070 ~ 22185)
Консумирана електроенергия: 910W (200 ~ 2600)
СОР: 4.40 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при -5°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.54kW, 15495 BTU (max)
Параметри на климатизатора при -15°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.4kW, 15017 BTU (max)
RAS-13PKVP
Модел: 2010~2011 година
Работно напрежение: 220V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.5 kW (0.3 ~4.5), 11950 BTU (1020 ~ 15360)
Консумирана електроенергия: 770 W (70 ~ 1250)
EER: 4.55 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.3 ~ 6.1), 13650 BTU (1020 ~ 20820)
Консумирана електроенергия: 840 W (70 ~ 1600)
COP: 4.76 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
може да погледнеш и ME FH35 ,вътрешното тяло ще ти хареса усещам че и на тебе като мене ти прави впечатление изработката вътрешното тяло на на отделните модели .. LT е доста по зле малко и леко телце е ,малка турбинка и топлообменниче .. ако загледаш високия клас на 100 волта ще видиш каква е тенценцията ,на качествените машини вътрешното е минимум 12 кг
Петьо не си много в час с климатиците ,обърни се към професионалист да те консултира на място .. гледаш номинали/минимали ,рейтинги А++++ но не знаеш кое какво означава ..
Този пост е редактиран от zarko359; 19-04-13 в 22:26.
за начало сложи град в профила си ,има професионалисти и във форума ще ти помогнат ..
не разбрах какво написа ,но климатика е изключително тих и не прави никакво течение на първите 3 степени на вентилатора .. вече на по високите си подухва но тях ги ползва само като има да наваксва над 4° в помещението .. въздушния поток има по голям контрол от всичко което съм виждал - 4 отделни жалузи които се управляват независимо + контрол наляво- надясно от дистанционното ,или автоматично в няколко режима