Страница 40 от 188 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Дайкините са вързани директно и няма как да ги измеря. Тошибата ако нямаше монитор едва ли бих я засичал, но все пак е ''нова бройка'' и е нормално да и обръщам повече внимание. Той и Алекси е Саньо-джия, ама само за Митсубишито говори. Аз Дайкин-ите съм ги купувал по 1500 лева, за парите са си супер, за тези пари навремето имаше Авант с 27 кила външно тяло.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

FH не го хваля но си заслужава понеже ми излезе 1600 с монтажа .. ако трябва да го плащам на 2300 колкото се опитват да му искат на повечето места - ще ме извиняват ,от 2300 нагоре почват новите висок клас машини на 100 волта ..
    bobovo, aruba_man и tony34al харесват това.

4. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте приятели.
    Понякога като чета коментарите Ви ми се струва че малко прекалявате със споровете....все едно давате по 50-60 бона за климатик та се дърлите така а не 2000-3000лв ....
    Надявам се да не се обидите това което написах това е моето мнение,но понякога прекалявате с тона....

Та да не е съвсем спам този коментар да ви попитам кой е по добър климатик TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 или FUJITSU GENERAL ; AWYZ14LB NOCRIA...кой бихте препоръчали вие като цена,качество.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Тези машини са за различни помещения. Добре е като пиатш кой климатик е по-добър да се каже и за какво помещение се предвижда?
    karambam одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

адаш той за това е форума да се спори .. сумата няма значение ..

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Александър Александров Виж публикацията
    а не 2000-3000лв ....
    Надявам се да не се обидите това което написах това е моето мнение,но понякога прекалявате с тона....
    То и 3000 лв. са прекалено малко пари за бълг.стандарт...
    Виж FH за 1600лв. е друго нещо...:D

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ако това е някакъв сарказъм то той ми убягва .. може би ако го бях купил за 2300 лв щях да съм ти по приятен събеседник

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Имах предвид, че за ТЕЗИ пари ТАЗИ машина - просто е безсмислено да се "дърлим".

11. Тук е от
    Jan 2013

Не казвам че 2000-3000 лв са малко пари просто си мисля че от зор всеки да сподели колко разбира понякога прекрачвате границата на добрия тон и почвате да се заяждате и обиждате един друг което е малко неприятно за мен лично.

Питах за тези два климатика като цяло защото чета доста добри отзиви за тях.

Поздрави

12. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Може ли някой да препоръча читав бояджия на вътрешни тела. Навремето Велев.Клима беше боядисал в червено едно Фуджитсу, много добре беше станало. Мисля да боядисам Тошибата в цвят ''кестен', тъй като паркета и интериорните ми врати са в цвят кестен и вътрешно в такъв цвят ще пасне идеално на интериора. Има едни Саньо-та от EX серията в цвят кестен или златен дъб. Страхотни са.
    Аруба ето как би изглеждал горе долу само че това е SDR красота
    aruba_man одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Александър Александров Виж публикацията
    Не казвам че 2000-3000 лв са малко пари просто си мисля че от зор всеки да сподели колко разбира понякога прекрачвате границата на добрия тон и почвате да се заяждате и обиждате един друг което е малко неприятно за мен лично.

Питах за тези два климатика като цяло защото чета доста добри отзиви за тях.

Поздрави
    Скромното ми мнение бе, че ако можеш да намериш FH за 1600 с монтаж - да вземеш него. Ако е на цената на Дайсейкай- грабвай Тошибата.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Giggio Виж публикацията
    Скромното ми мнение бе, че ако можеш да намериш FH за 1600 с монтаж - да вземеш него. Ако е на цената на Дайсейкай- грабвай Тошибата.
    Той човека само пита, лаф да става...така машини не се сравняват...
    Иначе предполагам и за Тошибата ще дадат хубава цена...ако цените са чисти, само с отстъпка без приспадане на ЕЕ са много добри:rolleyes:

16. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ixtis Виж публикацията
    От тези / виж сравнението / кой е най - добре да купя . Става въпрос за северна стая /детска/ 16 кв.м. ет.3 две външни стени без изолация с ПВЦ. Сума до 1200лв. с монтажа Стара Загора.
    Това ще свърши работа Toshiba RAS10SKV-E2/RAS10SAV-E2 .

17. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от ixtis Виж публикацията
    От тези / виж сравнението / кой е най - добре да купя . Става въпрос за северна стая /детска/ 16 кв.м. ет.3 две външни стени без изолация с ПВЦ. Сума до 1200лв. с монтажа Стара Загора.
    Не видях сравнението,но може би Hitachi RAS 35FH6.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Здравейте колеги.
    Моля за Вашето компетентно мнение и препоръки за закупуване на два броя климатици с цел ОТОПЛЕНИЕ на следните помощения от новозакупен апартамент в град Варна, сграда с добра вътрешна изолация (всички външни стени имат изолация вата - 10см) и налични съседи:
    1. Дневен тракт - 45м2 и кубатура около 120м3. Изложението е Север - Изток, налични прозорци - 16м2, PVC с обикновен двоен стъклопакет 24мм / 4мм стъкло.
    Последните 12 години това помешение се е отоплявало от предишният собственик с климатик Panasonic CS-241KE/CU241KE. На мен ми се наложи да го ползвам за отопление последният месец (март и април) за първи път и определено мога да твърдя, че не останах доволен от резултата - изключително шумен (направена беше профилактика) и много често влиза в режим на дефрост.
    2. Спално помещение 16.5м2 и кубатура 43м3, изложение ЗАПАД, налична дограма около 5.5м2, PVC с обикновен двоен стъклопакет 24мм / 4мм стъкло.
    Планирал съм покупката да стане някъде Септември месец с бюджет в рамките на 5000-5500 лева.
    Наблюдения от последният месец - при температура навън от 2-3C, в помещенията температурата не пада под 15C.
    Спалното помещение се отоплява идеално с конвекционална печка ADAX 2000W.
    Дневният тракт - бих казал, че наличният климатик Panasonic CS241KE/CU241KE се справя при тези температури, но за мен е остарял и прекалено шумен.Освен това, силно се съмнявам при отрицателни температури навън как ще работи, след като общо взето всеки 30-40 минути влиза в режим на дефрост при 3-4C.

Имам и следните въпроси.
    1. Мислите ли, че ще има голям ефект, ако сменя стъплопакетите с нискоемисионни / енергоспестяващи стъкла? Дефакто, стаите са изключително светли и всички външни стени са на 70% заети от прозорци.
    2. Бихте ли препоръчали фирма във Варна, която да извърши качествен монтаж и последващ сервиз.

Благодаря ви за компетентното мнение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 188 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе