Основното предназначение на климатиците е да охлаждат. Отоплението с тях е функция на някои модели, които надвишават двойно зададения от теб бюджет, за два пъти по-малка кубатура от тази, която споменаваш. Помисли за алтернативни топлоизточници.
Основното предназначение на климатиците е да охлаждат. Отоплението с тях е функция на някои модели, които надвишават двойно зададения от теб бюджет, за два пъти по-малка кубатура от тази, която споменаваш. Помисли за алтернативни топлоизточници.
Здравейте,
Какво мислите за Sharp климатиците : Sharp AY/AE-X12PSR
Климатик Sharp AY/AE-X12PSR
Ок аз може би и неправилно се изразих! Основното предназначение на климатика ще ми бъде за охлаждане! Ще се ползва да постопли така въздуха в помещението може би 10 дни в през зимата, няма това да му е основното предназначение! За това моля за съвет какво да избера в този ценови клас 700-800 лв?
Я кажи, в кой град е тая къща ?
Този пост е редактиран от avenger; 31-07-13 в 13:10.
Това са температури там
Месец Ян Фев Март Апр Май Юни Юли Авг Септ Окт Ное Дек Годишно Средна максимална дневна
температура (°C)4 6 10 16 21 25 30 29 25 20 11 5 16,83 Средна минимална дневна
температура (°C)-4 -3 -1 4 10 14 20 18 15 9 5 0 7,25 Валежи (mm) 20 22 24,5 30,8 41,5 32 35,8 25,6 32 21,8 30,5 37,7 354,2
Тези 30 кв една или 2 стаи са , че старите къщи рядко имат помещение 30 кв .
Една стая е, тя къщата не е много стара (1978г), а даже това е допълнителна постройка към къщата и е правена 90-те.
Аз бих предпочел най-красивия и с най-дълга гаранция.
Потърси някъде дали се намира това GREE GWH18ND ( 739 лв седи по сайтовете ) , или нещо с подобни параметри .
Здравейте,
сложих два климатика LG H09MW за двете спални.. още съм в ремонт и съм пробвал само единия. Доволен съм като цяло, на слееп режим изобщо не се чуват. Външните тела са също тихи. Монтажа беше извършен от фирма Роял Електроникс. Доволен съм пробиха без да закачат желязо в панела и като цяло работят добре и обясняват, вакумираха всичко ок. Сега и лятото не е толкова топло... така че не ги позлвам много. Все пак когато свърша с ремонта ще кача снимки на вътрешните и външните тела. Това което засега е като забележка, ама сякаш беше само първите дни е като застана точно под климатика, когато е на слееп режим и сякаш чувам малко фреона. Другото е когато духа студен въздух, не можеш да насочиш струята право надолу, което е тъпо. Когато духа топъл въздух можеш. Периодично ще качвам информация как се държат, по натам ще почна да ги замервам от към консумация
Благодаря много на всички, които отговаряха на въпросите ми докато си търсих климатик!
Да са ти честити машинките.Не можеш при режим на студено клапите да ги свалиш.При охлаждане студения въздух пада от горе надолу, иначе ще си охлаждаш само пода.Освен това ще ти кондензира влага и ще тече по вътрешното тяло, пък и горе като е горещо, машината ще бичи на високи обороти, датчика няма да мери добре температурата на въздуха.
Благодаря, аз чудесно разбирам логиката да не духа надолу.. но при другите като Тошиба, Митсубиши и т.н също ли не може да насочиш студената струя право надолу? Иначе в коя тема да пиша как се държат машинките?
Бтв забравих да кажа, че имам 5 години гаранция от сегашната промоция.
Виж си условията за тия 5 години гаранция да не останеш изненадан.
Гаранцията е от LG, прочетох условията като ги монтираха... нищо не ми хвана окото.. Имаш ли нещо конкретно предвид?