Е как за 12м2 12ка много е 9ки са е достатъчни и за двете помещения.
Е как за 12м2 12ка много е 9ки са е достатъчни и за двете помещения.
за малката стая бих избрал ASYG07LMCДнес ми предложиха в един магазин ASYG09LMC за малката стая(8.5кв), а за по-голямата(12кв.) ASYG12LMC
Здравейте,
Моля за помощ относно избор на климатик. Извинявам се предварително, ако се повтарям с някоя друга тема, но за времето през което търсех, не намерих подобен случай. Климатикът ще се ползва за жилищно помещение, основно за отопление през зимата и много рядко за охлаждане през лятото. Помещението е с площ 20 кв.м, обем 52 куб. м. Дограмата е ПВЦ, двоен стъклопакет, по-скоро с обикновено стъкло. Прозорците са около 6,5 кв. м. и са с източно изложение. Външните стени са от изток (14 кв.м) и от юг (9,6 кв.м). Намираме се в апартамент на четвърти етаж от пететажна сграда, а стаята се използва за хол. От Враца сме. Желаната температура за зимата е от порядъка на 20 - 23 градуса. На външните стени има изолация от стереопор 5 см. Северната и източната страни са вътрешни, отопляеми. В помещението се използват телевизор, ютия, лаптоп и сешоар. За покупката на климатик ще използвам кредит енергийна ефективност и сумата, която съм склонен да платя е в порядъка на 1200 - 1800 лв., като е възможно при някое заслужаващо си предложение да се замисля за още. Както казах по-горе климатика ще се използва за основно отопление. Досега ползвахме обикновен климатик Краун, но зимата при температури под -5 градуса външното тяло замръзваше и го изключвахме. Преди 2 години тук се задържаха температури под - 20 градуса за повече от седмица, иначе нормално са до около -10/-15 градуса в най-големите студове. Схемата на апартамента с разположението на сегашния климатик е следната:
изток тераса 3.5 м външно тяло вътрешно тяло тераса север спалня 3.7 м юг 13 кв.м хол 20 кв. м 5.4 м коридор 7 кв.м кухня 10 кв. м баня запад
По принцип нямаме навика да отваряме вратите, но си мисля дали е възможно с новия климатик, както и с този от спалнята (Мицубиши електрик MSZ-GE25VA) да се отопляват още коридора и кухнята? Това не е задължително, но като идея е хубаво от практична гледна точка.
От климатиците, които гледах ми направиха впечатление следните модели:
Климатик FUJITSU ASYG12LMCA/AOYG12LMCA
Климатик FUJITSU ASYG12LUCA/AOYG12LUC
Климатик FUJITSU ASYA 12 LEC - Nordic#
Климатик FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC#
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE 2013
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE 2013
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA#
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE 2013
Климатик TOSHIBA Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai 5
Климатик TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
Климатик TOSHIBA Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai 5#
Климатик Daikin FTX35JV/RX35JV
Климатик Daikin FTXS35K/RXS35K - 2013
Преди се колебаех най-вече между Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE и FUJITSU ASYG12LMCA, но в последствие се замислих дали цената на по-скъпите няма да се компенсира за приемливо време от по-ниски сметки за ток. И тук вече е молбата ми за помощ - заслужава ли си да се платят примерно 50 % повече за по-скъп климатик или да избирам от по-приемливите?
Основните ми критерии при избора на климатик са надежността, икономичността и цената. По принцип не държа да има всички екстри, но колкото повече, толкова по-добре.
Ще се радвам да ми предложите най-подходящия климатик, даже ако е и различен модел от горните. Не съм склонен да разглеждам други марки, защото не мисля, че ще са с по-добро качество от тези 4.
Благодаря на всички, чието търпение издържа до края на питането ми :-)
Поставената от вас задача може да бъде изпълнена от следните климатици:
1. mitsubishi-electric-msz-fh25ve/muz-fh25vehz-zubadan
2. toshiba-ras-13-skvp2-e-super-daiseikai6
3. klimatik/toshiba-ras-13-pkvp-e-super-daiseikai-5
Лично аз като най-балансиран откъм цена/екстри/надеждност/възможности за отопление зимата бих избрал първият климатик Мицубиши илектрик.Тошибите също си заслужават парите, но мерят температурата горе при вътрешнотo тяло, докато мицубишито има функция да мери температурата на пода на помещението и съобразно нея да отоплява докато пода достигне зададената от дистанционното температура.
От непосочените също има мощни като например LTCA на фиджицу, но мощността му е единствената екстра в сравнение с горепосочните модели.
От другите климатици може малко или много да им се помага когато темпeратурите се задържат повече от 3 денонощия под 0 градуса да кажем.
Този пост е редактиран от justify; 28-09-13 в 00:00.
Благодаря за бързия отговор! В интерес на истината от всичко прочетено досега, а и на двегодишния си опит с Мицубишито и аз клонях към него като марка. Да разбирам ли, че посочения модел ще помага за отоплението и на коридора и кухнята? Любопитно ми е още консумираната мощност, която се дава в параметрите на даден климатик кога се изразходва - постоянно през цялото денонощие или примерно 10 часа от него. Предполагам това зависи най-вече от външната и вътрешната температура, но все пак трябва да има някакъв ориентир.
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan е добър избор, но за посоченото помещение, климатичен район и желани темп, според мен по добрия избор е -Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE. Аз в случая бих избрал Климатик TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6. Според мен тази машина ще се справи най добре с поставените от вас условия! Успех!
Честито колега със здраве да си го ползваш . Взел си си една изпитана във времето машина .
Здравейте! Искам съвет за покупка на климатици два броя,икономични инвертори по възможност японски. Едната стая е 16кв.м. с изложение север-изток,другата е 27кв.м.с изложение юг. Това е втори последен етаж от къща с изолация 8см. с графитен стериопор.Бюджета ми е 3000лв. Благодаря ви предварително!
Здравейте, вече седмица се ровя и чета из форума и разни сайтове в опита ми да избера оптимален вариант за отопление на 20 кв. изолиран панел с пвц дограма к - стъкло, южно изложение, вътрешен. Харесах Daikin ATX35JV/ARX35JV, но в магазина ме предупредиха че имали много проблеми с разкрежаването при ниски температури и тези серии Comfort и Siesta били давали доста дефекти и ми препоръчаха : Toshiba RAS 137SKV-E/RAS 137SAV-E3 щото бил по-добър за тази цена. Бюджета ми е около 1400 лв с монтажа. Общо взето моля за мнение за тези два модела и ако има нещо друго според Вас което би могло да свърши работа - предложение. Предварително благодаря!
Защо не "боднете" нещо от "триото" - 12LMC?
доверете се наAleksandars ,аз също бих избрал 12LMC , примерно това-Климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013 , а при възмовност за ползване Потребителски кредит Енергийна ефективност бих избрал този- http://*********/productv/5440/klimat...aoyg12luc.html
Този пост е редактиран от mirandi; 29-09-13 в 17:33.
Здравейте , искам съвет за закупуване на икономичен и здрав инверторен климатик , който да си заслужава парите . Помещението което ще се отоплява с него е спалня 76 кубични метра с една външна стена 9.184кв метра от която 4 кв. метра е 3 камерна алуминиева дограма , стените са тухлени , старо строителство без изолация но съм среден апартамент и от всякъде около мен се отопляват хората Имаме и бебе на 4 месеца , а също така аз съм болен от астма та явно трябва да е и с добри филтри парите които съм приготвил за климатика са 2000лева
Този пост е редактиран от krasimir_stoi4kov; 29-09-13 в 19:47.
General Fujitsu ASHG12LTCA