Страница 111 от 188 ПърваПърва ... 61101109110111112113121161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Е как за 12м2 12ка много е 9ки са е достатъчни и за двете помещения.
    bobovo одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Днес ми предложиха в един магазин ASYG09LMC за малката стая(8.5кв), а за по-голямата(12кв.) ASYG12LMC
    за малката стая бих избрал ASYG07LMC
    bobovo и SPSt харесват това.

4. Тук е от
    Sep 2013

Здравейте,
    Моля за помощ относно избор на климатик. Извинявам се предварително, ако се повтарям с някоя друга тема, но за времето през което търсех, не намерих подобен случай. Климатикът ще се ползва за жилищно помещение, основно за отопление през зимата и много рядко за охлаждане през лятото. Помещението е с площ 20 кв.м, обем 52 куб. м. Дограмата е ПВЦ, двоен стъклопакет, по-скоро с обикновено стъкло. Прозорците са около 6,5 кв. м. и са с източно изложение. Външните стени са от изток (14 кв.м) и от юг (9,6 кв.м). Намираме се в апартамент на четвърти етаж от пететажна сграда, а стаята се използва за хол. От Враца сме. Желаната температура за зимата е от порядъка на 20 - 23 градуса. На външните стени има изолация от стереопор 5 см. Северната и източната страни са вътрешни, отопляеми. В помещението се използват телевизор, ютия, лаптоп и сешоар. За покупката на климатик ще използвам кредит енергийна ефективност и сумата, която съм склонен да платя е в порядъка на 1200 - 1800 лв., като е възможно при някое заслужаващо си предложение да се замисля за още. Както казах по-горе климатика ще се използва за основно отопление. Досега ползвахме обикновен климатик Краун, но зимата при температури под -5 градуса външното тяло замръзваше и го изключвахме. Преди 2 години тук се задържаха температури под - 20 градуса за повече от седмица, иначе нормално са до около -10/-15 градуса в най-големите студове. Схемата на апартамента с разположението на сегашния климатик е следната:
    изток
    тераса
    3.5 м външно тяло
    вътрешно тяло
    тераса
    север спалня 3.7 м юг
    13 кв.м хол
    20 кв. м
    5.4 м
    коридор
    7 кв.м
    кухня
    10 кв. м
    баня
    запад

По принцип нямаме навика да отваряме вратите, но си мисля дали е възможно с новия климатик, както и с този от спалнята (Мицубиши електрик MSZ-GE25VA) да се отопляват още коридора и кухнята? Това не е задължително, но като идея е хубаво от практична гледна точка.
    От климатиците, които гледах ми направиха впечатление следните модели:
    Климатик FUJITSU ASYG12LMCA/AOYG12LMCA
    Климатик FUJITSU ASYG12LUCA/AOYG12LUC
    Климатик FUJITSU ASYA 12 LEC - Nordic#
    Климатик FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC#
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE 2013
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE 2013
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA#
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE 2013
    Климатик TOSHIBA Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai 5
    Климатик TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    Климатик TOSHIBA Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai 5#
    Климатик Daikin FTX35JV/RX35JV
    Климатик Daikin FTXS35K/RXS35K - 2013
    Преди се колебаех най-вече между Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE и FUJITSU ASYG12LMCA, но в последствие се замислих дали цената на по-скъпите няма да се компенсира за приемливо време от по-ниски сметки за ток. И тук вече е молбата ми за помощ - заслужава ли си да се платят примерно 50 % повече за по-скъп климатик или да избирам от по-приемливите?
    Основните ми критерии при избора на климатик са надежността, икономичността и цената. По принцип не държа да има всички екстри, но колкото повече, толкова по-добре.
    Ще се радвам да ми предложите най-подходящия климатик, даже ако е и различен модел от горните. Не съм склонен да разглеждам други марки, защото не мисля, че ще са с по-добро качество от тези 4.
    Благодаря на всички, чието търпение издържа до края на питането ми :-)

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Поставената от вас задача може да бъде изпълнена от следните климатици:

1. mitsubishi-electric-msz-fh25ve/muz-fh25vehz-zubadan

2. toshiba-ras-13-skvp2-e-super-daiseikai6

3. klimatik/toshiba-ras-13-pkvp-e-super-daiseikai-5

Лично аз като най-балансиран откъм цена/екстри/надеждност/възможности за отопление зимата бих избрал първият климатик Мицубиши илектрик.Тошибите също си заслужават парите, но мерят температурата горе при вътрешнотo тяло, докато мицубишито има функция да мери температурата на пода на помещението и съобразно нея да отоплява докато пода достигне зададената от дистанционното температура.

От непосочените също има мощни като например LTCA на фиджицу, но мощността му е единствената екстра в сравнение с горепосочните модели.

От другите климатици може малко или много да им се помага когато темпeратурите се задържат повече от 3 денонощия под 0 градуса да кажем.
    Този пост е редактиран от justify; 28-09-13 в 00:00.
    smqnab одобрява това.

6. Тук е от
    Sep 2013

Благодаря за бързия отговор! В интерес на истината от всичко прочетено досега, а и на двегодишния си опит с Мицубишито и аз клонях към него като марка. Да разбирам ли, че посочения модел ще помага за отоплението и на коридора и кухнята? Любопитно ми е още консумираната мощност, която се дава в параметрите на даден климатик кога се изразходва - постоянно през цялото денонощие или примерно 10 часа от него. Предполагам това зависи най-вече от външната и вътрешната температура, но все пак трябва да има някакъв ориентир.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от tzvtz Виж публикацията
    Любопитно ми е още консумираната мощност, която се дава в параметрите на даден климатик кога се изразходва - постоянно през цялото денонощие или примерно 10 часа от него. Предполагам това зависи най-вече от външната и вътрешната температура, но все пак трябва да има някакъв ориентир.
    И на мен ми в любопитно - каталожния разход на автомобила ми кога се постига. Всичко зависи от условията и от начина на ползване.
    zzz, Mega и mirandi харесват това.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от tzvtz Виж публикацията
    Благодаря за бързия отговор! В интерес на истината от всичко прочетено досега, а и на двегодишния си опит с Мицубишито и аз клонях към него като марка. Да разбирам ли, че посочения модел ще помага за отоплението и на коридора и кухнята? Любопитно ми е още консумираната мощност, която се дава в параметрите на даден климатик кога се изразходва - постоянно през цялото денонощие или примерно 10 часа от него. Предполагам това зависи най-вече от външната и вътрешната температура, но все пак трябва да има някакъв ориентир.
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan е добър избор, но за посоченото помещение, климатичен район и желани темп, според мен по добрия избор е -Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE. Аз в случая бих избрал Климатик TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6. Според мен тази машина ще се справи най добре с поставените от вас условия! Успех!

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    От посочените от теб бих избрал 2-рия . Може да разгледаш и този General AWHZ 14LB Nocria .
    Благодаря за съвета, в крайна сметка днес монтираха това - Fujitsu AWYZ18LB/AOYZ18LB Nocria.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Честито колега със здраве да си го ползваш . Взел си си една изпитана във времето машина .
    Mega одобрява това.

12. Тук е от
    Sep 2013

Здравейте! Искам съвет за покупка на климатици два броя,икономични инвертори по възможност японски. Едната стая е 16кв.м. с изложение север-изток,другата е 27кв.м.с изложение юг. Това е втори последен етаж от къща с изолация 8см. с графитен стериопор.Бюджета ми е 3000лв. Благодаря ви предварително!

13. Тук е от
    Sep 2013

Здравейте, вече седмица се ровя и чета из форума и разни сайтове в опита ми да избера оптимален вариант за отопление на 20 кв. изолиран панел с пвц дограма к - стъкло, южно изложение, вътрешен. Харесах Daikin ATX35JV/ARX35JV, но в магазина ме предупредиха че имали много проблеми с разкрежаването при ниски температури и тези серии Comfort и Siesta били давали доста дефекти и ми препоръчаха : Toshiba RAS 137SKV-E/RAS 137SAV-E3 щото бил по-добър за тази цена. Бюджета ми е около 1400 лв с монтажа. Общо взето моля за мнение за тези два модела и ако има нещо друго според Вас което би могло да свърши работа - предложение. Предварително благодаря!

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Защо не "боднете" нещо от "триото" - 12LMC?
    mirandi одобрява това.

16. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от olira Виж публикацията
    Здравейте, вече седмица се ровя и чета из форума и разни сайтове в опита ми да избера оптимален вариант за отопление на 20 кв. изолиран панел с пвц дограма к - стъкло, южно изложение, вътрешен. Харесах Daikin ATX35JV/ARX35JV, но в магазина ме предупредиха че имали много проблеми с разкрежаването при ниски температури и тези серии Comfort и Siesta били давали доста дефекти и ми препоръчаха : Toshiba RAS 137SKV-E/RAS 137SAV-E3 щото бил по-добър за тази цена. Бюджета ми е около 1400 лв с монтажа. Общо взето моля за мнение за тези два модела и ако има нещо друго според Вас което би могло да свърши работа - предложение. Предварително благодаря!
    доверете се наAleksandars ,аз също бих избрал 12LMC , примерно това-​Климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013 , а при възмовност за ползване Потребителски кредит Енергийна ефективност бих избрал този- http://*********/productv/5440/klimat...aoyg12luc.html
    Този пост е редактиран от mirandi; 29-09-13 в 17:33.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Здравейте , искам съвет за закупуване на икономичен и здрав инверторен климатик , който да си заслужава парите . Помещението което ще се отоплява с него е спалня 76 кубични метра с една външна стена 9.184кв метра от която 4 кв. метра е 3 камерна алуминиева дограма , стените са тухлени , старо строителство без изолация но съм среден апартамент и от всякъде около мен се отопляват хората Имаме и бебе на 4 месеца , а също така аз съм болен от астма та явно трябва да е и с добри филтри парите които съм приготвил за климатика са 2000лева
    Този пост е редактиран от krasimir_stoi4kov; 29-09-13 в 19:47.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

General Fujitsu ASHG12LTCA
    mirandi одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе