Страница 59 от 188 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. TSH
    TSH е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Виж темата за DAISEIKAI 5, аз без да съм специалист ти казвам, че ще работи. Японска сглобка, топ модел, с зверско ниски минимуми.. то това, ако не работи ..няма кое.. А нали ти казах, че http://ga-clima.com/ има 7-мици с поръчка, бързаш ли?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от TSH Виж публикацията
    Виж темата за DAISEIKAI 5, аз без да съм специалист ти казвам, че ще работи. Японска сглобка, топ модел, с зверско ниски минимуми.. то това, ако не работи ..няма кое.. А нали ти казах, че http://ga-clima.com/ има 7-мици с поръчка, бързаш ли?
    Звънях за Toshiba RAS-07PKVP-E Super Daiseikai V но няма. Утре пак ще пробвам. Но ми казаха че бил спрян че няма търсене. Не бързам , щото вече се опарих. И искам да съм сигурен да не изгоря още 2300. А от дилъра на Климаком казаха уж ще го оправим проблема но губя от цената ако им го върна , а вината е тяхна. Щото те гледаха стаята и съм сигурен, че знаят че е прекалено голям и ще има проблем. И сега ще си махна климатика в хола, за да сложа FD35 -цата.
    Този пост е редактиран от strashnia123; 15-05-13 в 23:49.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Минимума е еднакъв, няма значение дали е 7-ица или 10-ка и двете машини ще работят еднакво.Вземай си 10-ката.

5. TSH
    TSH е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Минимума е еднакъв, няма значение дали е 7-ица или 10-ка и двете машини ще работят еднакво.Вземай си 10-ката.
    Той е еднакъв, но защо не 7-мица? Аз също избирам в момента и най-много ми харесва Mitsubishi FH25VE. Проблема е, че тези минимуми ме мъчат и въпреки, че най-много ми харесва, не мога да се навия . Въпроса ми е защо да няма значение, между 7 и 10? 7-мица пасва идеално за такива стаи.. моите са 13.5 и 14.5 кв.м.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Защото разликата не е до колко ще слезне а до колко ще се развърти. Както казва Edi, минимума е един и същ. Реално с 10-ката в големия студ ще имаш повече запас. По-гъвкава машина от 5-та и 6-та серия няма. Edi се рови по страниците, ако може да намери тестовете на руснаците на Daiseikai-я да видите как са ги тормозили.

7. Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от TSH Виж публикацията
    Той е еднакъв, но защо не 7-мица? Аз също избирам в момента и най-много ми харесва Mitsubishi FH25VE. Проблема е, че тези минимуми ме мъчат и въпреки, че най-много ми харесва, не мога да се навия . Въпроса ми е защо да няма значение, между 7 и 10? 7-мица пасва идеално за такива стаи.. моите са 13.5 и 14.5 кв.м.
    Ако сложиш това FH25VE в тези стаи ще береш големи ядове като мен.
    Този пост е редактиран от avenger; 20-05-13 в 17:32.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Това са пълни глупости продължавай да звъниш. Аз лично го видях изложен в магазин Апогей в Бургас, даже беше на промоция 1800 без монтажа. Аз съм с 10-ка в 15кв. и ниския минимум е само до температири над нулата... под нея почва да ми влиза в он-офф, но аз в спалнята държа 21-22 макс.

Цитат Първоначално публикувано от strashnia123 Виж публикацията
    Звънях за Toshiba RAS-07PKVP-E Super Daiseikai V но няма. Утре пак ще пробвам. Но ми казаха че бил спрян че няма търсене. Не бързам , щото вече се опарих. И искам да съм сигурен да не изгоря още 2300. А от дилъра на Климаком казаха уж ще го оправим проблема но губя от цената ако им го върна , а вината е тяхна. Щото те гледаха стаята и съм сигурен, че знаят че е прекалено голям и ще има проблем. И сега ще си махна климатика в хола, за да сложа FD35 -цата.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Те руснаците и шведите са луди на тази тема, натискат машините до -30 градуса и им гледат сеира.Цялата V-а серия работи по един и същ начин и алгоритъма за включване на втория цилиндър е еднакъв.Втория цилиндър винаги включва при +2 градуса.От тази гледна точка бих предпочел III серия /ако се намери някъде/ или 6-а серия.Просто няма смисъл да чака да му доставят 7-ица, от тази гледна точка.Иначе и 7 и 10 ще свършат работа.
    Този пост е редактиран от edi1; 16-05-13 в 09:29.

11. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Това са пълни глупости продължавай да звъниш. Аз лично го видях изложен в магазин Апогей в Бургас, даже беше на промоция 1800 без монтажа. Аз съм с 10-ка в 15кв. и ниския минимум е само до температири над нулата... под нея почва да ми влиза в он-офф, но аз в спалнята държа 21-22 макс.
    Тука май ставаше въпрос за минимума на охлаждане, той е постоянен.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, на охлаждане няма промяна, въпреки, че машината може да работи и на единия и на двата цилиндъра.

13. Тук е от
    Mar 2013

Няма седмица никъде звънях навсякъде дори и в Бургас, не я внасят въобще. Дори и със заявка не я доставят. Ще говоря с Александър за Toshiba Ras 10 PKVP-E Super Daiseikai. Да я монтира но с гаранция , че няма да имам проблем. Не ми се гори с още 2000 лв.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vessel Виж публикацията
    Относно тая програма за енергийна ефективност, има ли наистина някакъв ефект върху цената за климатици 1000-1200 лв. , след като се приспаднат всички разходи, лихви и разправии по кредита. Питам защото ги имам парите и ако трябва за някви 50 лв. разлика да ходя да се редя на опашки, да изплащам кредити (неприятно упражнение) и да пълня гуша на някоя банка, няма смисъл.
    Някой може ли да каже нещо по въпроса?

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

С дайсейкай 10ка ще е коренно различна ситуацията,и ще е хубаво тази и има още подобни теми във форума да се "закачат" на видно място за бъдещи любители на преоразмеряването.И докато зимата положението се ядва,лятото следва скоростно вмирисване,и на нови машини дори след тридневна работа-пък и ако присъства и висок минимум-чудно.

17. Тук е от
    Mar 2013

То проблема е че много климатици ми препоръчаха след проблема , но никой не поема че като взема друга машина и ако е налице пак същия факт да има миризма при ден работа ще си я вземат и ще ми върнат парите. Иначе ми предложиха много машини но гаранция няма.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз ти казах и на лични ,ако е много влажно в стаята всеки климатик ще се вмирише ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе