Daikin FTXS 35 K/RXS 35 K Този дали върши работа за голямата стая? Или трябва по мощен?
- - - - - - - - - -
Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE Този май е по добре? А за малката този става ли Fujitsu ASYG 07 LE/AOYG 07 LE?
Здравейте отново. Значи последно реших да са два Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE но сега въпросът е дали да не са Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VEHZ ZUBADAN. Какво мислите по въпросът?
щом парите не са проблем взимай зубадана .. мен лично ме подразни ,че нагревателя в тавата работи постоянно под 0° а е 150 вата и вземах обикновения FH
mbemo, наистина, това че нагревателя работи постоянно е мизерна работа...Друг е въпроса да не си вземеш zubadan, а обикновенната версия и да поставиш на машините устройствма против замръзване на тавата. Те поне работят само когато трябва.
И аз трябва да купувам машина, защото осаката ми издаде багажа. Иска ми се да има нагревател, но нордик сериите нещо ми идват скъпички. На всички марки ли нагревателите работят постоянно?
Избираш си машина и я комплектоваш с антилед система. Разхода е 1-3 лв. на зимен месец, в зависимост от честотата на дефростите на машината.
Здравейте, от Варна съм. Какъв климатик да купя за всекидневна/кухня 34 кв.м.? Ще се ползва за охлаждане и отопление.
Дограмата е шест камерна ПВЦ. Помещението има две тераси, а вратите и прозорците са около 10 кв.м.
Северната част е калкан без изолация, изток е две тераси с изолация, юг е спалня и стена към вътрешното стълбище на кооперацията, запад е коридора+сервизните помещения. Намира се на втори жилищен етаж със съседи горе и долу. Обичам да ми е по-топло зимата, така че ще работи на по-високи градуси. Бюджета е около 2000 лв, с много зор може и 2500 .
Този пост е редактиран от modem; 04-07-13 в 13:31.
НОКРИЯ или К2У,а най-добре(според схемата) 2 по-малки.
valmigo, ето ти пълните параметри на твоята машина:
Модел: 2005~2006 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410А
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW(0.7 ~ 3.1) kW, 7509 BTU (2400 ~ 10580)
Консумирана електроенергия: 435 W (150 ~ 880)
COP: 5.06 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 (0.7 ~ 4.0) kW, 8533 BTU (2400 ~ 13650)
Консумирана електроенергия: 455 W (120 ~ 975)
COP: 5.49 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.9 kW, 9898 BTU
Консумирана електроенергия: 860 W
COP (средна стойност): 5.28 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Модел дистанцонно управление: MP053
450x600-2013060500122.jpg
Мощност компресор: 600 W
Средна годишна консумация на електроенергия: 650 W
Хибрид е, защото не е е от сериите които са произвеждани през тази година - разбери го нещо като междинен модел.