Хм, тази 9-ка на Панасоник има по-добри параметри при -7°С външна температура от Toshiba RAS-13PKVP-E Super Daiseikai V и Toshiba RAS-13SKVP2-E Super Daiseikai 6 или съм в грешка?
Хм, тази 9-ка на Панасоник има по-добри параметри при -7°С външна температура от Toshiba RAS-13PKVP-E Super Daiseikai V и Toshiba RAS-13SKVP2-E Super Daiseikai 6 или съм в грешка?
Извадка от сервизното ръководство:
Low Temp. : Capacity (kW) / I.Power (W) / COP 3.62 / 1.14k / 3.18 (Heating low temperature capacity, Input Power and COP measured at 230 V, indoor temperature 20°C, outdoor 2/1°C)
Extr Low Temp. : Capacity (kW) / I.Power (W) / COP 2.88 / 1.16k / 2.48 (Heating extreme low temperature capacity, Input Power and COP measured at 230 V, indoor temperature 20°C, outdoor -7/-8°C)
@Aleksandars , мерси за отговора,аз явно съм гледал други параметри в някой сайт който намерих за машината. Сега ще погледна и другите ти предложения
П.П. Хм той колегата @Pr_br ми е предложил друг панасоник от моя и аз не съм го разбрал ..значи моя грешка
Този пост е редактиран от kiril30; 14-08-13 в 20:29.
Мога да потвърдя, че Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE е изключително тих и ефективен на охлаждане. 60 кубика таванско помещение охлажда в жегите безпроблемно. Долу има някои негови данни. Притеснителна изглежда единствено ниската температура на въздуха в режим на отопление, ще разберем колко е вярно зимата:
На графиката, която гледаш изходящата температура се мери при вентилатор на най-висока степен и 20 градуса в стаята.Затова си мисля,че не би трябвало да те притеснява този факт.
Предложете избор на климатик. Задължителни условия-бюджета е максимум 1500-1900лв .Да има поне 5г гаранция и да е нещо качествено и да харчи малко ток. Ще се ползва главно лятото тъй като зимата сме на дърва.И ако може да е от технополис-техномаркет, че не знам другите фирми дали са надеждни и няма да изчезнат.Но не бих отказал и оферти от други фирми.
Този пост е редактиран от avenger; 16-08-13 в 08:08.
са от "най-надеждните"...
Нали не си мислите, че всичко в този живот е така както е?! И ако може поне още три да има...
mitnick, извикайте си човек, който си разбира от работата да направи оглед на помещенията и да Ви консултира за необходимите мощности. Така избора ще бъде правилен и съобразен с Вашите условия. Тук във форума не сме гадатели за какво помещение аджеба Ви трябва машина. Все пак, климатизатора не се избира само по
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-08-13 в 08:34.
Помещеението е холна стая и не е много голямо.Мен ме интересува качеството и надеждноста и емергииния клас най-вече!
За някои 30 кв е малък хол за други е огромен хол ... За до 30 кв може да погледнеш това щом искаш да е от маркетите LG H12MW.NM0/H12MW.UM0 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Предстои ми закупуване на климатик, който ще бъде използван главно за охлаждане и за отопление през преходните сезони ( до външна температура към 2,3,4 градуса не по-ниска за по-ниска температура си имам друг източник на топлина) за помещение 26 м2 с вътрешна облицовка на стените и ПВЦ дограма, като от две от стените са външни. Помещението е в тухлена къща, като двете външни стени са съответно с източно и западно изложение. Бюджета е към 1200/1300 лева. Спрял съм се на 4 модела, но съм отворен за предложения :
1. Hitachi ras/rac d14ex3
2. Panasonic cs/cu-Re12Pke
3. Toshiba ras-137skv-e/ras137sav-e
4. Hitachi ras-35ppa
Panasonic CS-RE12PKE~CU-RE12PKE-3
Охлаждаща мощност: 3.5 kW (0.9 ~ 3.9) , 11946 BTU (3072 ~ 13311)
Консумирана електроенергия: 1010 W (170 ~ 1200)
EER: 3.47 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SEER: 5.60 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+
Отоплителна мощност: 4.25 kW (0.9 ~ 5.1) , 14505 BTU (3072 ~ 17406)
Консумирана електроенергия: 1120 W (150 ~ 1460)
COP: 3.79 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SCOP: 3.40 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A
Здравейте!
Имам нужда от два климатика втора употреба и тъй като не съм особено запознат с различните параметри, на които е необходимо да се обърне внимание, се нуждая от помощ.
Прилагам скица на жилището, с разположението на стаите, обозначени са кв.м., височина 270см, изолация, дограма, изложение и др.
Климатик 1 трябва да охлажда/отоплява Жълтата зона (кухня, спалня, коридор). Ще се монтира в кухнята, като е желателно струята да е насочена към коридора, съответно част от потока въздух да навлиза в спалнята.
Климатик 2 трябва да охлажда/отоплява Кафявата зона (хол).
Цената да е около 800-1000лв.
Очаквам вашите препоръки относно марка, модел и приблизителна цена.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен.
Приложение:
http://prikachi.com/images/373/6458373M.jpg
Къде се намира жилището? Това с жълтата зона е малко "мисия невъзможна" да имаш еднаква температура навсякъде...Хубаво е да се направи оглед на помещението.
Или кухнята, или спалнята ще остане нетемперирана с общ климатизатор за двете помещения. За охлаждане на кухнята помисли за прозоречен охладител втора употреба, а отоплението- от готварската печка или духалка, ако ще сте по ресторанти. Хубав и тих климатизатор си сложи в спалнята.