Страница 83 от 188 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 2807
Like Tree902Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Какво ще кажете за Осака като марка? Аз имам една Мидея не е инвертор-9-ка е в кухнята, но не знам дали няма да дърпа много ток зимата.
    Този пост е редактиран от avenger; 14-07-13 в 18:25.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

От осаките бягай далеко.Погледни това General-Fujitsu, ASHG12LEC или това Toshiba RAS13SKV-E2/RAS13SAV-E2

Но и двата ще се справят и ще са икономични примерно до ~ 25 кв при нормални топлозагуби без отваряне на коридорче да се топлят и другите стаи . Най-хубаво извикайте специалист, примерно този от линка да дойде да огледа и да си каже експертното мнение . Ако без да разбирате, решите да си вземе просто нещо, щото така е показало хвърлянето на боб, може да се набутате сериозно .
    Този пост е редактиран от avenger; 14-07-13 в 18:27. Причина: Тагвай климатика без имена на фирми, защото се счита за неразрешена реклама

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от irka_us Виж публикацията
    Какво ще кажете за осака като марка аз имам една мидея не е инвертор 9-ка е в кухнята но незнам дали няма да дърпа много ток зимата
    Осака само името е на японски град иначе марката се асамблира или незнайно къде в Китай или в с.Ветрен бившето ТКЗС. Та ако търсите качество и ниска цена на отопление това не е марката. Оставете за сега Мидеята и вижте как ще е зимата в последствие може да я махнете и нея.

5. Тук е от
    Jun 2013

Да Осаката е смешна ,но и този Дженерал от линка е смешен с 30 кг.външно тяло и цена 1300 лв.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от r1970 Виж публикацията
    Да Осаката е смешна ,но и този Дженерал от линка е смешен с 30 кг.външно тяло и цена 1300 лв.
    Този Дженерал колкото и да ти е смешен се доказа като топлеш и икономичен а ти явно ги оценяваш като картофи на кило.
    genagold1 одобрява това.

7. TAZ
    TAZ е офлайн

Тук е от
    Jul 2013

Здравейте на всички ! След много четене реших да попитам и аз за експертно мнение. По принцип клоня най-вече към марката ТОШИБА, та при мене нещата стоят така две стаи едната 20 квадрата хол с кухненски бокс и 12 квадрата спалня. Жилището е ново строителство изолация по система. Двете стаи имат само по 1 външна стена с прозорец. За спалнята мисля 10ка 6та серия,а за хола 13ка 5та серия, какво ще споделите ?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от irka_us Виж публикацията
    Какво ще кажете за осака като марка аз имам една мидея не е инвертор 9-ка е в кухнята но незнам дали няма да дърпа много ток зимата
    с риск да се обидиш,но.............ХУБАВО И ЕВТИНО НЯМА

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Цитат Първоначално публикувано от TAZ Виж публикацията
    Здравейте на всички ! След много четене реших да попитам и аз за експертно мнение. По принцип клоня най-вече към марката ТОШИБА, та при мене нещата стоят така две стаи едната 20 квадрата хол с кухненски бокс и 12 квадрата спалня. Жилището е ново строителство изолация по система. Двете стаи имат само по 1 външна стена с прозорец. За спалнята мисля 10ка 6та серия,а за хола 13ка 5та серия, какво ще споделите ?
    Най-добрия избор си направил, остава да си избереш фирмата и да гледаш за монтажа да го направят както трябва, но предполагам, че небиха си позволили на такива скъпи машини да претупат монтажа

11. Тук е от
    Jul 2013

Отговор: Re: Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.

Здравейте!
    Бихте ли ми препоръчали инверторен климатик за хол - 18 кв. м., източно изложение, на втори етаж, тухла, дървена дограма, гр. Бургас, бюджет - 1500 лв? Ще се използва зимата и лятото, но предимно зимата, без да го спирам - целодневно. Това, на което държа е да е инверторен и вътрешното и външното тяло да са безшумни. Казаха ми, че 12-ка трябва да търся. Бяхме се насочили към марки като Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Fujitsu - уж най-висок клас от всички останали марки, но като пообиколихме из различни специализирани магазини, чухме различни мнения. Четох, че Mitsubishi Heavy са по-добри от Mitsubishi Electric, а в един от магазини твърдяха точно обратното. За Daikin мненията бяха - твърде прехвалени и надценени за това, което са... и общо взето на нищо не сме се спряли. Останах с впечатление, че от всяка марка си има читави модели и не до там толкова добри. Моля Ви посочете ми някакви модели, независимо от марката. Не държа на нея, а държа на това зимата да ни топли, да е възможно най-безшумен, защото ще спим в тази стая. За цената вече писах някъде около 1500 лв. Надявам се, че за тази цена ще има хубави машинки

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@Dani, това МХИ ще Ви свърши работа.
    Успех!

13. Тук е от
    Jul 2013

Забравих да напиша моделите, които ни предложиха - Daikin FTX35JV; Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE; Hitachi RAK35PPA; Fujitsu ASYG 12LEC, Fujitsu ASYG 12 LLC; Panasonic CS/CU-E12PKE - но той е 1700 лв и мисля, че отива в друг клас и не може да се сравнява с предходните. Иначе гледахме и по-скъпички като Daikin FTXS35J. Кажете има ли добър сред тях или ни предложете и други модели

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

здравей дани.от дайкин(европейски)бягай надалеч.замисли се и за машина втора употреба.за тези пари можеш да имаш истински боец за влажния бургаски климат.ако имаш повече въпроси пиши на лични.
    dshopov одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Dani Виж публикацията
    Забравих да напиша моделите, които ни предложиха - Daikin FTX35JV; Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE; Hitachi RAK35PPA; Fujitsu ASYG 12LEC, Fujitsu ASYG 12 LLC; Panasonic CS/CU-E12PKE - но той е 1700 лв и мисля, че отива в друг клас и не може да се сравнява с предходните. Иначе гледахме и по-скъпички като Daikin FTXS35J. Кажете има ли добър сред тях или ни предложете и други модели
    Ако гледаш по-скъпички, погледни ME FH25VE. Може да ползваш и КЕЕ.

17. Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    здравей дани.от дайкин(европейски)бягай надалеч.замисли се и за машина втора употреба.за тези пари можеш да имаш истински боец за влажния бургаски климат.ако имаш повече въпроси пиши на лични.
    Този форум е загърбил добрия стар евро Дайкин,колеги не така - Daikin FTXS35J е класика и са малко тези дето зимата ще се мерят с него...бъдете честни.Явно съм в категорията ви "болен фен"...жалко...но всеки си е прав.О.К.
    Дани- това е предложението ми -
    http://*********/productv/6025/klimat...onal-2013.html
    Не знам защо се презапасяваш с 12-ка,читава 9-ка ти е предостатъчна.
    А за митсубиши -аз също мисля че Електрик са по добри...
    Този пост е редактиран от r1970; 09-07-13 в 20:52.

18. Тук е от
    Jul 2012

Помощ при избор на климатици

Здравейте, търся съвети за покупка на няколко климатика в апартамент ЕПК в София, 12 ет., с външна изолация, ПВЦ дограма, блока се отоплява от ТЕЦ. Климатиците ще се ползват за охлаждане и през есента и пролетта за отопление, когато ТЕЦ-а не работи. Един климатик трябва за хол 22 кв.м. /54 куб.м./, който е свързан с врата към кухня 10 кв.м. /25 куб.м./ и двете с изложение с/з. В кухнята няма място за климатик. Други два трябват за две спални 17 кв.м. /41 куб.м./ и 15 кв.м. /36 куб.м./ с изложение ю/и. За предпочитане е да са над средно ниво качество и по-тихи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
    От xpld във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2665
    Последно: 03-01-15, 12:41
  3. помогнете в избора на ups
    От imegogo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 24
    Последно: 13-08-09, 17:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе