Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 100 от 178 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Re: Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

По-рано в темата беше питал за профешънла на Дайкин. Имам такъв 25-ца монтиран в 12,5кв югозападна спалня с изолация(стаята е топла). Аз лично не го усещам и не ми създава дискомфорт. Тих е.

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Zhivkov Виж публикацията
    Г-да експерти,
    Ще попитам отново, защото наистина имам нужда от експертен съвет по темата - за малка вътрешна южна стая 11-12 кв.м. с добра изолация удачно ли е да се вземе климатик с минимум 0.9 квата или задължително да търся вариант с по-малък минимум и всъщност това, че ще е с по-голям минимум от необходимата мощност и съответно ще минава в он-оф режим често до какво води - по-бързо разваляне, по-висока сметка за ток или ????

2.  

3. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Re: Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от shogo Виж публикацията
    По-рано в темата беше питал за профешънла на Дайкин. Имам такъв 25-ца монтиран в 12,5кв югозападна спалня с изолация(стаята е топла). Аз лично не го усещам и не ми създава дискомфорт. Тих е.
    Въпросът ми е по-скоро разваля ли се климатикът по-бързо при такъв режим на работа, влошава ли се коефициента на ефективност и т.н. Относно комфорта не вярвам това да има отношение - децибелите са си толкова колкото са си, даже по-мощния би трябвало да работи по-слабо, защото няма нужда да пуска пълната си мощ и съответно ще е по-тих от колкото такъв, който работи на макс, за да отопли/охлади стаята понеже едвам смогва или поне аз така си мисля.

Благодаря ти за отговора все пак.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Въпросът ми е по-скоро разваля ли се климатикът по-бързо при такъв режим на работа, влошава ли се коефициента на ефективност и т.н...
    На машината, ако е инверторна, и е все тая, дали работи On-Off ли не. Влошават се ефективността и и комфорта. При някои модели е възможно да се появяват повече ненужни дефрости.

5. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    На машината, ако е инверторна, и е все тая, дали работи On-Off ли не. Влошават се ефективността и и комфорта. При някои модели е възможно да се появяват повече ненужни дефрости.
    Благодаря много за отговора. Моля за последен съвет - Mitsubishi Heavy с ефективност 5.5 и минимум от 0.9 kW (srk20zmx-s) или Fujitsu с ефективност 4.5 и минимум 0.5 kW (asyg07luca) при положение, че миналата година бяхме с конвекторен радиатор (с изключен вентилатор) 1kW и през повечето време беше он-оф, т.е. реално на стаята й трябва по-малко от киловат за достигане на желаната температура (а бяхме с новородено бебе, така че не е като да сме търсели ниска температура). Тя и зимата беше мека и топла, но това ни беше 1-ва зима в този апартамент и не знам какво би било иначе.

Иначе казано иска ми се да взема Mitsubishi-то, но не знам дали този минимум няма да дойде висок за въпросното помещение.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

ГОСИН ЖИВКОВ,целта на климатика е не просто да топли и охлажда,а да го прави икономично дори и при екстремни температури.висок минимум и икономия,са несъвместими неща

7. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ГОСИН ЖИВКОВ,целта на климатика е не просто да топли и охлажда,а да го прави икономично дори и при екстремни температури.висок минимум и икономия,са несъвместими неща
    Именно затова питам дали 0.9 се брои за висок минимум за конкретната цел, за която аз търся климатик и защо 7-ца климатик, която очевидно е предвидена за малко помещение има такъв минимум (изключително трудно се намират клими с по-нисък минимум сред хиперинверторите) ако това се брои за висок минимум?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

БСОЛЮТНО,БАЯ ВИСОК..........АААААААААА клими с нисък минимум има,ма са оплюваните втора употреба,радост за моите стени-АМИН.

10. Member
    Тук е от
    May 2012

И с колко ще се набута с по-високия минимум в тази малка стая? Хората с високи минимуми от по 0,9 кв. сигурно дават луди сметки за ток?
    Този пост е редактиран от preparatos; 10-07-14 в 16:04.

11. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от preparatos Виж публикацията
    И с колко ще набута с по-високия минимум в тази малка стая? Хората с високи минимуми от по 0,9 кв. сигурно дават луди сметки за ток? Добре, че е Дунди, да ви светне, къде е ключа за бараката.....
    Значи според Вас това не е така? Тогава според Вас кой от двата климатика да взема - Mitsubishi Heavy с ефективност 5.5 и минимум от 0.9 kW (srk20zmx-s) или Fujitsu с ефективност 4.5 и минимум 0.5 kW (asyg07luca) ?
    Климатик втора употреба няма да си взема, без значение кой какво казва. Абсурдно е да се твърди, че нещо втора употреба е по-добро от ново. Ако търсех някакво пестене на пари при покупката може би, но в случая така или иначе се колебая между климатик за 1400 и такъв за 1800, очевидно целта ми не е такава, а просто искам най-доброто решение за 2 малки спални. Просто не го намирам за умно да купя
    Mitsubishi-то ако ще се окаже, че няма да е по-енергоефективно от Fujitsu-то и то не само заради разликата в парите.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Която и да е от двете машини да вземеш, ще ти върши една и съща работа.Сметките ти ще са с разлика 1-2 лева на месец при тези помещения.Дори и толкова няма да са вероятно.Аз бих си взел ХЕВИ-то.Двете машини между другото 7-ицата и ХЕВИ-то просто са несравними.ХЕВИ-то въпреки по-високия по книга минимум има по-ниска минимална консумация 0,23 срещу 0,25.
    Този пост е редактиран от edi1; 10-07-14 в 16:13.
    avast3 одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    May 2012

И аз съм като Еди - и аз бих избрал Хевито..... Успех!

14.  

15. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Която и да е от двете машини да вземеш, ще ти върши една и съща работа.Сметките ти ще са с разлика 1-2 лева на месец при тези помещения.Дори и толкова няма да са вероятно.Аз бих си взел ХЕВИ-то.Двете машини между другото 7-ицата и ХЕВИ-то просто са несравними.
    Благодаря много за отговора. Хеви-то има по-добра система (според мен) за пречистване на въздуха, което особено за спални помещения (включително детска стая) мисля, че е много важно и затова искам него. Какви са твоите причини да избереш него?

И какво значи "Двете машини между другото 7-ицата и ХЕВИ-то просто са несравними.", че не го разбрах. То и моделът на ХЕВИ-то е 7-ца - srk20zmx-s

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Вземи си мицубишито. Зимата гледам няколко фуджици как се превръщат в ужасни бръмчалки. Не знам дали са точно luca. С техните маломерни външни тела няма как да е иначе.

А относно ниския минимум - при посрещането на 2014 бяхме се събрали в едни приятели и тяхната тошиба с нисък минимум така ми одуха врата, че ми стана студено въпреки алкохола и въпреки режима на отопление.

Нещо не виждам логиката на Дундурма "висок минимум и икономия,са несъвместими неща", нали когато климатика е офф консумацията почти няма? Все едно и също е дали климатика ти ще харчи 100W в продължение на 60 минути или 100W сумарно за 60 минути ( 250W за 22 минути и 15W стендбай за 38минути)
    avast3 одобрява това.

17. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от preparatos Виж публикацията
    И аз съм като Еди - и аз бих избрал Хевито..... Успех!
    Благодаря много и на теб за отговора. Какви са твоите причини за този избор? Все пак повечето тук възхваляват японските машини, а Хеви-то (поне този модел) е тайландски, докато Фуджитсуто е японски. Аз също клоня към Хевито де, не ме разбирай погрешно, просто бих искал да чуя професионално мнение защо да избера него.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Все пак повечето тук възхваляват японските машини, а Хеви-то (поне този модел) е тайландски, докато Фуджитсуто е японски.
    Двете марки са японски. Първият е сглобен в Тайланд, втория в Китай. А, тук възхваляват по-високите класове на японските марки, които са основно за японския пазар, повечето сглобявани в Китай или Тайланд. В което няма нищо лошо, понеже машините и контрола са на ниво.
    Този пост е редактиран от pilot; 10-07-14 в 16:52.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе