ей на тоз,чийто пост си цитирал ЩА ОПРАЙ.......иначе се слага трансформатор,а йероглифите са ЯПОНСКИ
NA
NA
ей на тоз,чийто пост си цитирал ЩА ОПРАЙ.......иначе се слага трансформатор,а йероглифите са ЯПОНСКИ
Като аватара - уж на английски, пък китайска машина....
Аз даже имам едно Саньо в склада, чието вътрешно тяло, пък даже и някои части от външното (не съм проверявал дали всички) са излезли от фабриката на Самсунг.
БЕ МНОГИО КЛИМИ ПОЛЗВАТ КОМПРЕСОР САМСУНЯК,МА СИ МЪЛЧИТЕ...............КАСАПЕ,може и да си прав-не съм полиглот,а прост зарзаватчия,ма ХЕЙВИ МЕТЪЛ РАИШ ЛИ ЗНАЧИ
Ползват да, компресорите на Самсунг винаги са били много добри като параметри и качество.
Говореше се, че много клими ползват. Конкретно Саньо не използват.
Възможно е да са хубави, ама за откак се опарих с компресора на първия си климатик САМСУНГ преди 10-ина години, след 3 месеца работа на машината, трудно възприемам на тази тема.Лично мнение.На третия месец ми изпука компресора на конвенционалката, смениха ми компресора с модел на Тошиба в сервиза, ама онези после не признаха гаранцията.Сервиза пи студена вода, а машината още си бичи у баща ми с тошибския компресор.
Там проблемът е в лоша заварка на гилзата на температурния датчик. Като последствие тръбата пука и компресорът бичи Х време на сухо и изгаря. Не виждам как това може да е проблем на самия компресор. Подобно на проблема при Панасоник ДКЕ, където компресорът е ОК, но софтуерът е написан тъпо.
Ами нямам представа какъв беше точно проблема, може да е това, което казваш, ама машината изкара 3 месеца и отиде в сервиз за смяна на компресора.Това би спряло повечето потребители за повторят нещата.Аз например не бих повторил.Имам техника на САМСУНГ която си работи с години без никакви проблеми - телевизора ми е на 16 години вече, ама с климатика се случи греда.
Самсунг са променили тази година технологията при производството на роторните си компресори и новите им нямат вече много общо с тези от преди 2013 година. Легирали са и в последствие закалили триещите повърхности с молибденов сулфит, силно намаляващи триенето и увеличаващи гъвкавостта им. Дойде им на Самсунг времето да изплуват, както на Панасоник преди 2 години. Затъващите на потребителския пазар от 2013 година насам са Фуджицу и Тошиба. Не робувайте на марки и етикети, много е тъпо!
Като дойде време за смяна на машините след 2-3 петилетки, тогава ще го смятаме.Хем потребителски опит ще се натрупа до тогава.
Може ли и аз да се намеся в тази приятна дискусия...Мите (Kasap), утре съм в София...И викам като подадеш документи за смяна на името да пием по бира. Мога да Ви уверя, че Sanyo използват компресори на Samsung, от много години и повярвайте, не Ви лъжа. И са в пъти по добри от други марки компресори. Също така, Санчо използват и Matsushita. За техните си саньовските няма да споменавам. Също така, Samsung компресори има и в модела на Fujitsu и то не от ниския клас. А да не казвам, че въпросните компресори ги има и в модела на Daikin...
Наздраве...."Асан" звучи добре! Мите, между другото, ако не се лъжа, едното от твоите санчота е с такъв компресор. И изобщо не се кахъри затова.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-07-14 в 19:34.