Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 109 от 178 ПърваПърва ... 5999107108109110111119159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Здравейте.
    Ще използвам и аз темата, като се надявам тук да получа помощ и съвет. Моля ви да ме ориентирате при избора на климатик. След много чудене и доста четене съм още по - объркан какъв климатик да си купя.
    Става въпрос за жилищно помещение /ново строителство/ - хол с кухненски бокс - 25 кв.м. с височина - 2.50 м., 63 - куб.м.,
    Първи висок етаж - над гаражи в гр. Пловдив, обикновена PVC дограма, източно изложение, една външна стена.
    Климатикът ще се използва главно за отопление, желана температура 21-22 градуса зима.
    Наличие на ел. уреди - телевизор, компютър, печка, микровълнова и др. кухненски уреди.

Сума - 1800 лв.Ще се радвам да ме насочите и към читава фирма за монтаж.
    Забравих да кажа, че в стаята ще се спи - така че едно от най-важните изисквания е климатика да е максимално тих.

Предварително благодаря на всички за помощта.

2.  

3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Препоръчвам Panasonic E12QKE, икономичен, тих и на добра цена.
    protonic одобрява това.

4. Тук е от
    Aug 2014

избор между 3 климатика за 36 квадрата във Варна

Покупка на климатик, за град Варна стая 36 квадрата, двуетажна къща вътрешна и външна изолация , алуминиева дограма , дайте мнение към кой климатик да се насоча и с какво е по добър от другите .Като най клоня към дайская 8 ще се справя ли с помещнието .

RAS16G2KVP-E/RAS16G2KVP-E Daiseikai 8

RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11

CS/CU-E18PKE
    Този пост е редактиран от martobg; 07-08-14 в 16:56.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, колко е голямо това помещение.

6. Тук е от
    Aug 2014

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Е, колко е голямо това помещение.

36 квадрата

7. Member Аватара на protonic
    Тук е от
    Jul 2014

36 кв.м. при мен се топлят и охлаждат без проблем с 12-ка Панасоник но имам изолация и на тавана, освен на стените. Така, че би трябвало да се справи.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,
    трябва ми помощ за избор на климатик за баба ми за охлаждане и отопление(през по-топлите дни зимата) при следните характеристики:
    - стая в едноетажна постройка на село, в която се живее, от 3 страни (изток, север, юг) граничи с външен въздух, съседната стая е неотопляема, няма изолация
    - 17-18 кв.м. 2,40-50 вис. = 43-44 куб.м.
    - 2 прозореца, единият пвц, другият стара дървена дограма по около 2,5 кв.м.
    - температура за поддържане - лято 24-26, зима 20-23
    - електрически уреди - ТВ, пералня, проточен бойлер, микровълнова, печка с котлони
    - каква сума - 1000 лв. с монтаж

Бабата има печка на дърва и ще я пали, когато е много студено. Напрежението предполагам е доста променливо, както в повечето малки села, а съм чувал, че конвенционалните клими били по-подходящи.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от protonic Виж публикацията
    36 кв.м. при мен се топлят и охлаждат без проблем с 12-ка Панасоник но имам изолация и на тавана, освен на стените. Така, че би трябвало да се справи.
    http://detstvoto.net/index.php?newsid=3877

11. Member Аватара на protonic
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    Това съм го гледал като малък! Кое точно те смущава? Изрично съм казал, че помещението ми е изолирано! Вътрешно с гипсокартон и минерална вата, включително тавана. Пода е с дебел паркет/теракот с 2 см фибран. Аман от "майстори" дето смятат климатика по кубици и кв.метри!

–––––––––––––––
    едит: Като изключим гадния варненски вятър и влажния въздух, в Пловдив има доста по ниски температури зимата и много по-високи лятото от Варна, макар че като цяло зимата е по-топла. Субективното усещане във Варна при -5 е все едно Пловдив на -15 но загубите са си по разликата в температурата, а не според субективното усещане В Пловдив зимата също има много мъгли и повечето клими стават на буца лед. Не ми се спори - другата седмица идват жеги - ще приложа видео, а през зимата на -15 пак. Обещано.
    Този пост е редактиран от protonic; 07-08-14 в 18:00.
    tony34al одобрява това.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И аз не виждам какво го смущава, пък и нямаше да се заяжда, aко не беше пропуснал да напишеш, че си от Петрич - CA.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

аааааааааа аз не съм майстор,а ползвател.а тез дет ги смятат в кубици,бягай далеч от тях.тва за кубатурата е глупост...........истината е какво ти е казал ЕДИН ПРИЯТЕЛ и да си купим климатик, да са фалим,а че няма да ни свърши работа-голям праз.а тез клими,дет стават на буца лед,са точно 12-ки в 36 кв.м. за 5.60 с ддс.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Стига сте го яли човека - каза че си има добра изолация - вярвайте му. Що да не може с 12ка да топли 36м2, не си ли спомняте че в Норвегия един си топлеше 100м2 с 9ка.

16. Тук е от
    Dec 2009

Имам да избирам 2 модела инв.климатизатори за отопление. Първия за малко помещение, втория за магазин и вече ще ми е по-труден с избора.
    След четене по темите стигнах до тук:

1. Около 20м2(55м3), изолирано и доста топла южна стая. Ще до-наваксва малко при нужда. Ще се ползва предимно за охлаждане и малко за отопление.
    Избрал съм HITACHI RAS/RAC-E14HA.

2. Около 45м2(135м3), добре изолирано помещение, почти без прозорци (магазин).
    Ще ми трябва и още една бройка голям за къща. Тялото ще в коридор
    20м2(55м3) с врати към 3стаи. Ще се топли евентуално някоя от стайте. Ще го избера като магазинния за да има запас.
    Чудя се между 3 модела на сходна цена:
    - HITACHI RAS/RAC-70YH5 Малайзия
    - TOSHIBA RAS-22SKV2 / SAV-E
    Тайланд
    - PANASONIC CS/CU-E21HKE Малайзия
    /За държавите не съм на 100% сигурен./

Силно клоня към Хитачито, а последен като че ли нареждам Панасоника.
    Цените са сходни... като хитачито е 250+лв. на панасоника, а Тошибата е по средата.
    Моля за мнението ви за избраните.

Поздрави, Иван!

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

тони,може и да ги стопли,ма тая клима ще папка и бързо ще отиде във ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА..............ма пак не ми се вярва

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ваньо, при големите машини 22-ката на ТОШИБА силно превъзхожда 70-ицата на ХИТАЧИ при температури под -10 градуса.Ама по-добре и по-евтино ще ти дойде една НОКРИЯ.12-цата изобщо не е в този клас машини за това голямо помещение.За 20-те квадрата 14-ицата ХИТАЧИ ще се справи.Аз с 10-ка топля подобно помещение вече 7 години.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе