Rusev83, за по голямата стая който от трите да изберете, ще Ви свърши работа. За по малката стая може да заложите на 9000 BTU от същите марки.
NA
NA
Съжалявам аз бях даже ще помоля модератор да я изтрие нито е правилно формулирана нито нищо просто съм много бос в темата
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-охлаждане, отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~18 кв.м - 2.50 таван - 45 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-ПВЦ стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~2.5 кв.м
г) изложението на помещението;
-изток, юг
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
2-ри етаж от 2етажна еднофамилна къща
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Ямбол
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 22-24
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Тавана е гипскартон над който има 30 см вата ИЗОВЕР плюс два сандвич панела алуминиево фолио+вата също на ИЗОВЕР .Изолацията е стандартна външна 5см
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1300-1500 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -18
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Здравейте, моля ви да ме ориентирате при избора на климатик. Аз сега започвам да се интересувам и ще съм ви благодарен да ме насочите.
stingray
Щом желаеш да се топлиш и при -18гр. и да поддържаш 22-24гр. 1 от тези ще ти свърши работа:
Климатик Панасоник KIT-E12PKE/QKE
Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
Този пост е редактиран от Aleksandars; 30-09-14 в 07:34.
А тук в Ямбол, защо всички казват Дайкин, та Дайкин. Коне с капаци ли са или има резон в думите им? Благодаря за предложенията все пак, ще чакам мнение от още някой и ще купувам. Ще имам нужда и от климатик за около 100куб метра стая, която е със същото изложение като гореописаната само че е първи приземен етаж и освен всичко има изолация от 2 или 3 см фибран на пода под замаската на 12мм ламиниран паркет. За там предложения?
А бюджет за втория,100те кубика - спалня ли са ,хол ли са....?Като искаш до -18С(па става и по студено при вас),грабвай Дайкините и 2-3 духалки...и си в джаза.
П.С. То има и топлещи Дайкини ама за 1300 с монтаж...?!?
Този пост е редактиран от ccankov73; 30-09-14 в 02:38.
Може ли да попитам, ако имате наблюдения как са машините откъм шум вътре?!
Фуджитцуто има най-малък максимал, но от това което съм гледал като цяло за приличните машини на марката в евровент , е че при ниска Т запазват
най-голям процент мощност при -10 -15 градуса, данни за лг-то при -10, -15 не намерих, има само до -7 гр., за панасоника -нов модел е.
Някой от вашите колеги, тук във форума беше изказал мнение, че не вярва на 700в компресор, който слагали панасоник и беше дал насока за ЛГ в този бюджет,
това смущаващо ли е?
Относно различните филтриращи системи - ЛГ и Панасоник имат много, кои имат реално, практично приложение и са полезни?
PKE на панасоник е модел от миналата година. От тази година е QKE и е по добър. АЗ бих заложил или на панасоник или на лукчето...И двете машини сме ги монтирали и смея да твърдя, че работят добре.
Аааа, за втория не съм казал бюджета да е такъв, надявам се там да се включа до 2500лв?