NA
NA
Здравейте,
Имам нужда от помощ при избора на климатик за отопление във вилата, която ще се ползва целогодишно. Помещението е общо 28 кв. м. или 73 куб.м. Дограма ПВЦ двоен с КА стъкло. Изложението е север. Прозорците са 6,5кв.м. плюс врата към тераса 1,4 кв м , общо 8 кв м.Само южната страна на помещението кореспондира с вътрешни помещения чрез врата. Има външна изолация от 5 - 6 см. стиропор. Районът е Своге, 610 м. надморска височина и е по-студено отколкото в София.
Това си плаче за една Нокрия 14.
Panasonic E18QKE
Samsung AR18HSFNCWKNEU
А някой наясно ли е тази програма за енергийната ефективност дали ще проработи пак, щото аз докато се наканя и тя взела че свършила. По моите сметки около 4200-4300 за два климатика щяха да ми върнат към 800 лв...
Никой не дава инфо. Явно не са щели.
Според мен навсякъде свършиха кинтите и покрай всички тези избори, правителства и простотии никой няма да се ангажира да даде информация относно подновяване.
Здравейте!
Време е да се купува клима. Начетох се и се обърках. С някои става така - твърде много информация.
Помещението е 25 кв/Варна/. Изолирано е, но е на последен етаж. 1/2 от стените са външни с 2 прозореца/5 камерна пвц дограма/ и двукрила врата.
Парите са до 2500лв.
Харесах тези: daikin-ftxs42k-rxs42l-professional, fujitsu-asyg12ltca-aoyg12ltc, toshiba-ras-13g2kvp-e-ras-13g2avp-e-daiseikai-8 Exel , mitsubishi-heavy-srk50zm-s-src50zm-s-premium-2014..
Постоянно обаче се съмнявам в големината на клима - таван, духа, сняг, пече.. имам познати еколози, все говорят за климатични аномалии.. искам да съм подготвен до някъде.
Четох за дайкина, че бил хубав, ама постен на екстри. Имало и по-добри за тези пари..
Хитачи имали хубави модели.. издържали на минусови..
Ще се радвам да предложите нещо.
Този пост е редактиран от tracers; 05-10-14 в 18:56.
От въпросните модели дайсейкай 8, иначе погледни:
Panasonic E12QKE
Samsung AR12HSSDAWKNEU
Здравейте, помогнете с избора на климатик.Бюджета е до 2000-2300 лв.
От Пловдив съм. Става въпрос за хол с бокс и отворен коридор към него , всичко е към 40 кв.м. Кооперацията е нова с външна изолация, последен етаж с източно изложение, две външни стени.С два капандурни прозореца на Велукс и пвц врата на терасата.Мисля, че 18-ка ще ми свърши работа, но каква да е тя.
Какво ще кажете за това Hitachi RAK50PPA/RAC50WPA SUMMIT ?
Здравейте!
Имам нужда от помощ при избора на климатик за спалня 21 кв метра, югоизточно изложение. Спрял съм се на тези два модела:
Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S
Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
Какво бихте ме посъветвали?
Ами на първо време да си изясниш, ама точно, какви са топлинните загуби на помещението. От там ще се определи от каква топлинна мощност/номинална и максимална/ се нуждаеш за отоплението на това помещение. След това да си изясниш какви параметри на отпление желаеш - темп. шум, бюджет, екстри и т.н. След това избора на машина ще бъде сравнително лесен. Успех!