след 2 дни идва .. нощем -10 ,денем около нулата и сняг
NA
NA
след 2 дни идва .. нощем -10 ,денем около нулата и сняг
Ами да идва, хич не ме тревожи, от доста години вече е ясна работата с безпроблемната топлина от моите дзверове.Да падне малко сняг и да стегне, че да опъна софрата до огнището и да пека мръвки, че в тази жега мерак нямам хич.
Тези двата модела са неземни сопи. По-добре вземи нещо по-качествено, например този:
Климатик Панасоник KIT-E9PKE
то неслучайно ценичката им постоянно върви надолу ..
Каквото и да избере колегата все ще го топли,във Варна температура под -7 е много рядко срещана,пък да не говорим -15.Имам познат с 12LECA почти в същото помещение и до сега не се е оплакал че е останал на студено.
Ето и едно предложение от мен Тошиба RAS-13SKV2-E /RAS-13SAV2-E,ако има още останали бройки могат да се намерят за 1250лв без монтаж,мисля че е добро решение за твоята стая.
Този пост е редактиран от JOKVN; 22-01-14 в 14:43.
Наистина във Варна температурите много рядко падат под -10 градуса, но пък си имаме други екстри като вятър в изобилие, висока влажност ...
- - - - - - - - - -
Благодаря за предложението!
Аз намирам този модел за около 1500 лв. без монтажа.
- - - - - - - - - -
Знаете ли на кокво се дължи разликата в теглото на външните тела на FUJITSU ASYG-12LMCA и HITACHI RAK/RAC 35PPA от почти 10 кг (в полза на HITACHI)???
Този пост е редактиран от tonypesh; 22-01-14 в 20:44.
Визирам, че на девятката топлообменника е по-подходящ за влагоуловител с някоя от марките на Метро, отколкото за външно тяло на климатик. Двете машини са направени много нефелно и супер икономично откъм материали (мед, компресори). Всичко това си личи и от мощностите им. Сезонните ефективности, които представят 100% не са за нашия климатичен пояс. Та тази 9-ка показва по-добри сезонни ефективности от Дайсейкай, който струва 2 пъти повече и е истински климатик...
Просто изказвам мнение, че сезонните ефективности на тези два модела не са спрямо нашия климатичен пояс, ами са според по-топъл такъв. Това ги прави да изглеждат ефективни, но всъщност те нито са ефективни, нито ще топлят.
Пак ти казвам, тези модели не са хубави! За тези пари има къде къде по-добри и истински неща...
колегата иска да ти каже да си харесаш друг климатик ... и аз съм на неговото мнение
Благодаря, ще го имам в предвид. А за размера: 9-ка или 12-ка да търся?
Аз вече ти препоръчах една хубава 9-ка.
milton стига с тия 9ки и 12ки .. това са означения в режим охлаждане .. гледа се топлоотдаването в киловати .. за 15 квадрата според мен машината трябва да се развърта до около 5 кВ ,като от тях при -15 остават грубо 2 кВ ( в зависимост от модела ) които са достатъчни за помещението .. това е ако искаш да не я мислиш и да и помагаш в големи студове .. инак може и нещо по слабо ( и евтино )да се сложи ,да речем да топли гарантирано до -10 ,а надолу да и се помага