Аз бих избрал Панасоника има повече ексрти и е хубав модел.
NA
NA
Аз бих избрал Панасоника има повече ексрти и е хубав модел.
Копът при номинал е ОК за климатик на тази цена, поне според мен. Тази машина има добри показатели при минусови температури, както коп, така и запазване на мощност.
При 9 ситуацията е подобна, там външното тяло пак е от миналогодишната висока серия, климатикът е добър.
Относно предаването, не мога да изкажа мнение преди да видя за какво става въпрос точно. Може както машината да не е в ред, да има различни специфики по помещенията и монтажите, да е някой евтин модел, от който няма как да се очаква повече и тн.
Като цяло машините са хубави.
Велев, RE_QKE е МАЛАЙЗИЙСКИ МОДЕЛ и не е слаб под -7...
никсън78, панасоникът е от високата серия, а мицубишито е от ниската. SF е грандиозен боклук - орязан е много и са се изхвърлили с изчисляването на коефициентите.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 27-05-14 в 20:17.
Извинявам се много, във въпроса си, където съм писал RE09QKEW съм имал предвид E09QKEW - Etherea. Идва 150лв над RE12QKE, но като параметри е впечатляващ.
Е9QKE има наистина много добри параметри. Машината се е доказала много през годините - хубава е.
Благодаря Ви, за бързите отговори. Честно казано моя фаворит беше Мицубишето, но Вие бяхте много категорични. До някой друг ден ще се обзаведа с Панасоника.
Климатик за охлаждане какъв бихте препоръчали?
Писала съм по-горе за какво помещение ще се използва.
За сега съм се спряла на Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE Etherea
Благодаря
Този пост е редактиран от cyfka; 28-05-14 в 10:25.
Колегата вече ви е препоръчал този: Климатик Панасоник KIT-RE9QKE
Хубав е и е на добра цена.
E9PKE също е много добър модел, той е от високия клас и има хубави екстри за енергоспестяване и пречистване на въздуха.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 28-05-14 в 11:33.
Лятото на слънце температурите значително се покачват. Пека става голям и с лятото ще се повишава. По тоз въпрос малко дискусия няма да е лошо - Продължителното слънцегреене на външното тяло опасно ли е за климатика? Развиват се високи температури на слънце, електрониката по тялото или друга част засяга ли се косвено или не косвено?
Благодаря.
Грешна ти е темата.
Обикновено издъхват китайските пръчки и то само, ако са зверски напечени. Принципно климатиците за БГ пазара нямат проблем при работни условия до около 43-46 градуса външна температура, което предостатъчно за нашите ширини. Електрониката винаги е топла в един инверторен климатик, дори и зимата си е около 60 градуса, в зависимост от режима на работа, но си пече доста.
Как така грешна ми е темата? Аз моя тема нямам. Както писах по горе, търся дискусия, за което - мерси!
Ами в пика на лятото е имало 40 градуса, само че на сянка. На слънце при нажежена до червено ламарина температурите са над упоменатите от вас. Случвало се е, мисля, че миналата година беше, да слагам търмометър и да удря над 50 . В Автстрия, миналото лято вътре в апартамент беше 36 градуса. Там са с излоции, ама само през зимата, жегата няма спасение....
Този пост е редактиран от preparatos; 28-05-14 в 16:52.
Пускай нова тема за дискусия, за да не спамим в тази, а някой модератор ще премести мненията ни там.
43-46 са каталожни данни за Европа и производителят гарантира за тяхната работа и параметри при тези условия. Разбира се има модели, които успешно работят и при по-високи температури. Като цяло климатиците за тропиците имат по-големи топлообменици, за да могат да изхвърлят достатъчно топлина, малко по-големи радиатори на платките, леки софтуерни проблеми и нямат проблем.
За арабите например системите се сертифицират за работа до 52 градуса и нямат проблем, въпреки че там става и доста над 55.
Бъркаш температура на въздуха с температура на тялото.
Примерно електрониката в колите трябва да издържа до 125 градуса, не защото ще караш при такива температури, ами защото като напече слънцето някоя черна кола ...
Здравейте,
Можете ли да препоръчате климатик до към 1200-1300лв по възможност цената да е с монтажа!?Насочил съм към Хитачи или Дайкаин Ще се използва за охлаждане, и за отопление, . Благодаря предварително
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
за охлаждане и отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
13 кв.м / 2.60 = ~34м3
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-PVC троен стъклопакет, К стъкло
в) квадратура на прозорците;
~4 кв.м
г) изложението на помещението;
-западно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
къща тухлена
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
Лом
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято и зима 23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-изолация гипскартон е направена спалнята
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1000-1300 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса и зимата поне до 15минус
Моето предложение е: Mitsubishi Heavy SRK25ZJP-S1/SRC25ZJP-S1 mitsubishi-heavy-srk25zjp-s1-src25zjp-s1