Може да почетеш и тук ако не те затруднява Въпроси свързани с монтажа
NA
NA
Може да почетеш и тук ако не те затруднява Въпроси свързани с монтажа
Ясно, благодаря.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Момчета, кой от двата климатика да взема за: спалня 15 квадрата, в апартамент ново строителство (изолация, пвц дограма) изцяло вътрешен с неостъклена тераса, западно изложение:
9-ка: http://www.**********************/klim...013-1565.html#
12-ка: http://www.**********************/klim...013-1566.html#
Този пост е редактиран от milton; 22-01-14 в 13:49.
Здравейте,
Искам да Ви помоля за помощ при избор на климатик. След основен ремонт на жилището бюджета който мога да отделя е около 1200 лв. (без монтаж). Помещението е 23 кв/м, височина 2,60 м, ново строителство с ПВЦ дограма и външна изолация, изцяло среден апартамент, изложение югоизток, населено място - гр. Варна. Климатика ще се използва предимно за отопление.
След продължително четене във форума се насочих към следните две машини:
- FUJITSU ASYG-12LMCA;
- HITACHI RAK/RAC 35PPA.
Разчитам на Вашето мнение за избор на по-добър вариант. Приемам и други предложения за по-сполучливи машини в този ценови диапазон.
Благодаря предварително за помощта!
Аз ще препоръчам 12LMC и хитачито не е лошо .
mitsubishi-heavy-srk25zjp-s-src25zjp-s за 1134лв без монтаж.
ти гледай топлоотдаването ,тия означения 9-12 са на охлаждане .. всички споменати до момента ще видят зор в 23 квадрата щото се развъртат до около 5кВ че и по малко .. та това е колкото седмицата ми
Да, едно и също е.И аз съм за 12LMC по една причина - остава му повечко мощност при -15 градуса, поне доколкото на техните сервизни може да се вярва.
С по-безшумни вътрешно и външно тяло от предложеното фуджицу, по-стабилна при продължителна работа на отрицателни температури от предложеното хитачи.Доказал се в предходни сурови зими модел. Запазва много добре мощността си при отрицателни външни температури от хитачито.С по-тежко(с 6 килограма) външно тяло от предложеното фуджицу.
Ако избирах за себе си това бих избрал за помещение като вашето в рамките на посоченият от вас бюджет.
П.П. Няма го danchoman да сподели как си отоплява целият апартамент с такова мицубиши хеви .
Този пост е редактиран от justify; 22-01-14 в 13:15.
Благодаря и за Вашето мнение!
Ако правилно съм разбрал от форума, моите близо 60 куб. м. х 70 Вт/м3 изискват ~ 4100 Вт номинална отоплителна мощност, каквато ако не двете, поне едната от предложените от мен машини предлага. Правилно ли разсъждавам?
Какво би било Вашето предложение?
отоплява го при +10 .. което може да се постигне с доста машини .. както и аз в преходните сезони отоплявам цялото жилище с 12LCC ( ама той е мааалко по мощничък )
аз нямам предложение .. парите са малко за качествена машина за 23 квадрата .. вероятно Фуджицуто ще се справя ако температурите не се задържат трайно под -10
В последно време във форума всеки разсъждава различно. През този отоплителен сезон, почти не остана не оплюта машина, а реално зимата не е дошла