Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 40 от 178 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2012

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Здравейте,можете ли да ми препоръчате майстор на климатик за София ... Хитачи..ама китайски т.е. мисля,че е купен даже от там...благодаря предварително

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да допълня chachoto - модел 1999~2000 година, работно напрежение 100V, отоплителна мощност при 2°С външна температура: 4.6 kW (15700 BTU). При -20°С външна температура, може да отдаде 4.3 kW (14676 BTU). Модела е със scrool компресор и не разполага с допълнителни функции.
    dshopov одобрява това.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Модела е със scrool компресор и не разполага с допълнителни функции.
    Майната му на допълнителните функции. При -20 кой ти гледа за функции, нали отдава некви си 4,3kW .
    babati и dshopov харесват това.

5. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Да допълня chachoto - модел 1999~2000 година, работно напрежение 100V, отоплителна мощност при 2°С външна температура: 4.6 kW (15700 BTU). При -20°С външна температура, може да отдаде 4.3 kW (14676 BTU). Модела е със scrool компресор и не разполага с допълнителни функции.
    Мерси и на двамата! Звучи добре, но какво е scrool компресор? Хубаво или не толкова?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dshopov Виж публикацията
    Мерси и на двамата! Звучи добре, но какво е scrool компресор? Хубаво или не толкова?
    Хубаво-хубаво... колко да е хубаво? И какво да му е толкова хубаво... високия минимум?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Хубаво-хубаво... колко да е хубаво? И какво да му е толкова хубаво... високия минимум?
    Човекът пита за климатик за отопление, а не за вентилатор.

10. Тук е от
    Feb 2014

Здравейте. Дойде време за климатика. Да обясня- стаята е 21.05 квадратни метра. Спалня. Изложение- Север/Запад. На западната фасада има доста голям вратопрозорец към терасата, а на северната- прозорец. Сградата е ново строителство, много добре изолирана. Дограмата казаха, че е от най-добрите също-Salamander. Търся безпроблемна машина в рамките на 1500лв. с монтаж( има изкарани излази отвън и отвътре,просто трябва да се монтират и свържат телата). Има добри впечатления от чешки Дайкин, но не знам дали ми е по джоба. Също, ако е по правилата, препоръчайте фирма, от която да го купя в Бургас.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Ако мислиш да ползваш изведените кабели и тръби виж колко мм са тръбите и дали климатика иска захванване към външното тяло. Ако мислиш, че щом има тръбен път той става за всеки климатик се лъжеш.

Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Enchev Виж публикацията
    Здравейте. Дойде време за климатика. Да обясня- стаята е 21.05 квадратни метра. Спалня. Изложение- Север/Запад. На западната фасада има доста голям вратопрозорец към терасата, а на северната- прозорец. Сградата е ново строителство, много добре изолирана. Дограмата казаха, че е от най-добрите също-Salamander. Търся безпроблемна машина в рамките на 1500лв. с монтаж( има изкарани излази отвън и отвътре,просто трябва да се монтират и свържат телата). Има добри впечатления от чешки Дайкин, но не знам дали ми е по джоба. Също, ако е по правилата, препоръчайте фирма, от която да го купя в Бургас.
    Aleksandars одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Пък и ново строителство, с добра изолация, ама на външните стени, надали има и на тавана на стаята - мисля, че 9-ка ще е малка при големи студове.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Колеги изпадна ми на добра цена един стар Panasonic ,модела е Panasonic CS- E12 Ckp,компресора му е сменян преди 3 години със нов скрол на Mitsubishi,както са му сменяни и лагерите на вътрешната турбина.Как е този модел,прочетох добри работи за него.Гледам му дават 0.6-6.5 отоплителна мощност при Cop около 3.8 има и йонизатор.Въпроса е някой ако знае дали при - 10 и надолу не му пада рязко мощността ,как е с дефростите и дали ще е способен да стопли поне стаята ми от 24 кв ,при външна - 10 примерно.
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; 05-02-14 в 00:49.

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Стига компресорът да е читав ще я стопли. CKP си е високата серия, хубав климатик.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Попаднах на една графика в мануала която ме притеснява.Според нея при - 5 отдава около 2.5 кв само ,но това е кривата на номинала,според нея при 7 гр е 4,8 кв а на максимал при 7 е 6.5 ,колко ли ще е максимала при - 10 тогава ,около 3 кв ли само .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен по малко дори .. модела е до -7 официално ,под -10 не топли особено добре ,а под -15 почва само да дефроства без да топли между дефростите и се налага да се спре и да се ползва друго отопление .. имах следващия модел 2005г познавам го много добре .. инак е сносна машина с големи топлообменници външното е много тихо заради скрола ( ако изобщо подменения компресор може да се мери с оригиналния там е божа работа ) пласмасите са качествени и като цяло е добре изработена машина малайзийска сглобка от години когато марката нямаше модели от сорта на YWRE12MKE или подобен измислен китаец ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 178 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе