Здравейте,можете ли да ми препоръчате майстор на климатик за София ... Хитачи..ама китайски т.е. мисля,че е купен даже от там...благодаря предварително
NA
NA
Здравейте,можете ли да ми препоръчате майстор на климатик за София ... Хитачи..ама китайски т.е. мисля,че е купен даже от там...благодаря предварително
Да допълня chachoto - модел 1999~2000 година, работно напрежение 100V, отоплителна мощност при 2°С външна температура: 4.6 kW (15700 BTU). При -20°С външна температура, може да отдаде 4.3 kW (14676 BTU). Модела е със scrool компресор и не разполага с допълнителни функции.
Здравейте. Дойде време за климатика. Да обясня- стаята е 21.05 квадратни метра. Спалня. Изложение- Север/Запад. На западната фасада има доста голям вратопрозорец към терасата, а на северната- прозорец. Сградата е ново строителство, много добре изолирана. Дограмата казаха, че е от най-добрите също-Salamander. Търся безпроблемна машина в рамките на 1500лв. с монтаж( има изкарани излази отвън и отвътре,просто трябва да се монтират и свържат телата). Има добри впечатления от чешки Дайкин, но не знам дали ми е по джоба. Също, ако е по правилата, препоръчайте фирма, от която да го купя в Бургас.
Здрасти,
ето моите препоръки:
Климатик Тошиба RAS -B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E
Климатик Панасоник KIT-E9PKE
Пък и ново строителство, с добра изолация, ама на външните стени, надали има и на тавана на стаята - мисля, че 9-ка ще е малка при големи студове.
Колеги изпадна ми на добра цена един стар Panasonic ,модела е Panasonic CS- E12 Ckp,компресора му е сменян преди 3 години със нов скрол на Mitsubishi,както са му сменяни и лагерите на вътрешната турбина.Как е този модел,прочетох добри работи за него.Гледам му дават 0.6-6.5 отоплителна мощност при Cop около 3.8 има и йонизатор.Въпроса е някой ако знае дали при - 10 и надолу не му пада рязко мощността ,как е с дефростите и дали ще е способен да стопли поне стаята ми от 24 кв ,при външна - 10 примерно.
Този пост е редактиран от ^Rokera^; 05-02-14 в 00:49.
Стига компресорът да е читав ще я стопли. CKP си е високата серия, хубав климатик.
Попаднах на една графика в мануала която ме притеснява.Според нея при - 5 отдава около 2.5 кв само ,но това е кривата на номинала,според нея при 7 гр е 4,8 кв а на максимал при 7 е 6.5 ,колко ли ще е максимала при - 10 тогава ,около 3 кв ли само .
според мен по малко дори .. модела е до -7 официално ,под -10 не топли особено добре ,а под -15 почва само да дефроства без да топли между дефростите и се налага да се спре и да се ползва друго отопление .. имах следващия модел 2005г познавам го много добре .. инак е сносна машина с големи топлообменници външното е много тихо заради скрола ( ако изобщо подменения компресор може да се мери с оригиналния там е божа работа ) пласмасите са качествени и като цяло е добре изработена машина малайзийска сглобка от години когато марката нямаше модели от сорта на YWRE12MKE или подобен измислен китаец ..