Ясно значи може да се ползва за отопленое дп макс - 7 , - 10 гр .Ще трябва да огледам нещо друго значи.
NA
NA
Ясно значи може да се ползва за отопленое дп макс - 7 , - 10 гр .Ще трябва да огледам нещо друго значи.
Ползвам модел на Панасоник от тези години, само че конвенционалка - CU-A123KЕ - 4.2kW
Според мен машината ще те топли. Поне аз съм доволен от моята.
Но все пак компресорът е от Хеви, а не е оригинален скол на Matsushita. Зависи за колко пари, кой ще я монтира, дали ти дават някаква гаранция. Не знам дали бих рискувал с такъв "хибрид", освен ако не е 300-400 лева :P
Какво да се обиждам,вече съм нагласил едно Mitsubishi 7 ца втора употреба за спалнята.Панасоника го загледах понеже е Малайзийски ,със скрол компресор ,дават му 4,8 кв номинал и 6.5 максимал за топлене,но като гледам как му пада мощността би се справял със стаята ми до макс - 7 гр,след това варианта е да му се помага с конвектор/радиатор.Във Варна не са много дни с по ниски температури по принцип.Заглеждах го и понеже ще ми излезе на 400 лв с монтажа ,но явно не е за ниски температури този климатик.А Японско втора ръка за тази стая почва от 1000 нагоре с монтажа.
Рокер, какво Мицубиши взе?
Рокера, Е12CKP, ако е с читав компресор (оригинален рециклиран например или такъв от DKE) ще се справя идеално с помещението... Това е супер корав климатик.
Взех едно Mitsubishi msz cs 22t , 0,6-2,5-4 kw и 2,2 kw при - 12 гр ,смятам че няма да има грижи със 12,5 кв вътрешна спалня.Ако взема Panasonica той няма да се изключва но стаята в която ще е си е студена.24 кв.м ,или 63 куб.м. ,хол с кухненски бокс ,с 1 външна стена на север и 1 външна на изток ,с външна изолация от 6 см стиропор ,и общо 10 кв.м. стъкла с пвц дограма и стандартен стъклопакет.Под и над мене има хора топлещи с климатик.Имам идея при не толкова студено време да се отваря и към коридор който е 6 кв.м. ,но към него гледа и спалнята която е с Мицубишито,тоест евентуално двата климатика да го топлят.За компресора на Панасоника казват че е сложен преди 3 год.нов скрол от Mitsubichi Heavy.Освен да го отворя и да му видя точния модел на компресора .
Моя полу 12DKE безпроблемно топли (23-4 градуса) над 25м2 (не знам колко точно, май към 28) холче, което има 2 външни стени на изток и юг. Източната е цялата заета със средно хубава дървена дограма от тип Карабулев, като прозорците са с височина 3/4 от височината на помещението. Южната е пълна сянка и голям вятър. Под мен и над мен не се топли, външната изолация е минимална - предполагам не повече от 4см. Третата външна стена граничи с апартамент, който също не се топли, а четвъртата с коридора, който се топли с каквото дойде от спалнята.
За малко да забравя - има един постоянно отворен на клапа прозорец в далечния край, там се усеща малко хлад като духа отвън.
CKP на практика е почти същия климатик
Велев, правиш се на разсеян! Преди 10 години явно са липсвали или идеи, или хардуер за замерване на параметрите на климите под -5°С, поне при Панасоник. И идея си нямаш какво може и какво прави G125KE, както и модела им BKP. Тези 2 съкровища съм ги тормозил при -19°С, в неизолирани (тогава) къща и кооперация, и знам за какво става въпрос. Единствено тогава се наложи да работят нонстоп, за да ни поддържат телесния и духовен комфорт. Доколкото знам, СКР не е много по-различен от BKP, така че едва ли колегата пише глупости.
Поздрави
Доста по-различна концепция на компресорите, но от гледна точка на параметри са почти едни и същи. В крайна сметка 6.5кВт максимал не са малко.
Ако трябва и аз да съм съвсем точен като беше под -7 притварях прозореца... Не се спира пред нищо обаче, като е под 0-та (след -2 най-вече) се форсира повечко, ама топли много здраво, 51-2 градуса е на изхода. Обикновено не прави дефрости, освен ако не е супер влажно.
Не е в Петрич, просто съм избрал правилните машини за моите помещения.
Принципно цялата работа с Панасоник в този форум е (без да визирам Велев в момента), че хората масово го плюят заради проблемите с ДКЕ, очакват климатици за 1000 лева да топлят като такива за 1800 и в крайна сметка не познават машините толкова добре, колкото казват. А те наистина са добри машини...
Не ги плюят само заради DKE. Панасоник приеха, за съжаление, новата (вече стара) европейска концепция от 2008 година "cheap - cheap - cheap", разочаровайки потребителите. Не съм толкова навътре в нещата, но не съм чул вече да се ползват двуроторни скрул компресори, развъртащи се от 200W до 1600W. Залепиха им максимумите за минимумите, не само от Панасоник. Ако нещата не започнат да се променят в положителна посока, доста хора ще минат в домовети си паралелно на 100V. В момента у нас вакуумът е почти абсолютен за малки машини (за малки помещения) на 220V, предлагащи достатъчен комфорт за свикналите на такъв, за жалост. Много тъпо...