Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 30 от 178 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Избор на климатик - очаквано бебе!

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Аз отдавна писах, че минаха BG Mama, ама никой не вярва. Гледам се стигна до там на мястото на MHI 63-ка да се препочъва 12-ка. Супер, особено ако се криеш за един nick и не носиш никаква отговорност за написаното.
    Това сигурно се отнася за тази тема https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%B8%D0%BA.html
    Това че някой преди време е излъгал човека и го е накарал да сложи 63-ца в 30 квадрата стая, която има и съседи отвсякъде, не означава, че тази 12-ца няма да стопли и това е при положение, че ремонта би излязъл колкото половината на нов климатик, а не че препоръчвам 12-цата пред мицубишито . По тази логика 2 12-тици ли трябва да сложи в 30кв вътрешна стая.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Избор на климатик - очаквано бебе!

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Какво искаш да кажеш?
    Всячески избягвам употребата на климатици през лятото.

П.П. И Бучакчията... благодаря ти за инфото относно поносимостта на на новородените към ниска и висока температура! Ще ми е ценно и полезно, ако решим да си направим трето бебе.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    П.П. И Бучакчията... благодаря ти за инфото относно поносимостта на на новородените към ниска и висока температура! Ще ми е ценно и полезно, ако решим да си направим трето бебе.
    Винаги се радвам, като мога да помогна.
    Mr.TECHNO и mirandi харесват това.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Който му се чете : Thermoregulation in children | Medindia
    Като цяло :
    "Няколко думи за терморегулацията у децата.

Организмът нормално има постоянна телесна температура (36 до 37 °С). Тази температура се поддържа от енергията, образувана при изгарянето на хранителните вещества в СЛОЖНИЯ процес на обмяната на веществата в организма. Терморегулацията се свежда до поддържане на равновесие между топлопродукцията и топлоотделянето.
    Известно е, че студенокръвните животни нагаждат своята телесна температура в зависимост от околната температура. При човека и топлокръвните животни телесната температура е относително постоянна и зависима от околната температура. У новородените и особено у недоносените деца терморегулационните механизми не са напълно развити. Тези деца не понасят големи отклонения в околната температура и при тях по-лесно се стига както до охлаждане, така и до прегряване. Постепенно в разстояние на няколко седмици и
    месеци терморегулацията се yсъвършенства, но трябва да се отбележи, че у децата много по-често се наблюдават леки отклонения в телесната температура от приетите средни норми. И това се наблюдава при практически здрави деца. Чрез постепенно закаляване обаче организмът усъвършенства своята терморегулация и промените на околната температура не водят до смущения."

- - - - - - - - - -

Чрез Гоогле транслате:
    Терморегулация при новородени :

Терморегулация в новородено има определени недостатъци :

Голяма телесна повърхност
    Лоша топлоизолация
    Малка маса, за да действа като резерв на топлина
    Малка способност за запазване на топлината
    Неспособност да се коригира облеклото в отговор на термичен стрес .
    Неспособност да се поти
    С оглед на тези причини, както хипо-, така и хипертермия може да бъде опасна за живота при новородени.

Поддържането на термонеутрална среда е от жизненоважно значение за новородени и кърмачета!
    Mr.TECHNO и avast3 харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Колеги с оглед да имам достатъчна мощност при -10 гр ,по добре ли е да сложа примерно Daikin FTX50gv1 ,спрямо шарпа .И дали с дайкина като е по мощен и с по висок минимум ,сметките няма да са по големи отколкото със шарпа.Но пък би трябвало да иам повече запас от мощност и да не се мъчи.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

слагай го ,после да ни споменаваш

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ще имаш 1 -1.5 киловата отгоре запас.

аз и със гореспоменатия дайкин и с нокрия сметките ми са едни и същи - самата стаята и температурата навън определят колко ще ти гори климатика, чак после идва коп-а.
    айде може би 100 киловата надолу да е със нокрията, но с тази "зима" не мога да ги сравнявам точно.

ako си някъде в южна българия и имаш изолация избери качествена 12-ка и не се мятай на 18.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 19-01-14 в 11:47.
    mirandi одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    ще имаш 1 -1.5 киловата отгоре запас.

аз и със гореспоменатия дайкин и с нокрия сметките ми са едни и същи - самата стаята и температурата навън определят колко ще ти гори климатика, чак после идва коп-а.
    айде може би 100 киловата надолу да е със нокрията, но с тази "зима" не мога да ги сравнявам точно.

ako си някъде в южна българия и имаш изолация избери качествена 12-ка и не се мятай на 18.

Във Варна съм,обикновено не е под - 10 зимата но си е влажно има и мъгли.Сградата е нова но изолацията не е много добра ,6 см стиропор ,2 те стени на стаята са външни на север и общо има около 10 кв прозорци със обикновен стъклопакет и пвц дограма и като цяло ще е студена стаята смятам.А и като добавим 6 кв коридорче към 24 т ена стаята и почвам да се чудя дали Шарпа или Дайкина.И да вмъкна само че дайкина го оглеждам като вариант втора употреба с остатъчна гаранция за около 1000 лв ,за колкото мога да взема и малко ползван Шарп.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мммм в северна стая с много джам пък дори и във варна. не отписвай 18-ката... погледни и нокрия 14 - с нея грешката ще е по-трудна... но пък сега чета че дайкина е втора употреба.
    винаги може да да затвориш коридора, така че не го брой освен ако няма да има и нещо след него за топлене.

а защо не погледнеш японската техника втора употреба - все трябва да се намери някоя 36-ца или 40-ка добра във варна.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има 10тина Тощиби от високия клас из Варна
    estqwerty одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ами коридора ако не го броя смятам че добра 12 ка като Шарпа ще се справи при тези 24 кв,като се има предвид че там ще е и кухнята със хладилник,печка ,телевизор ,уреди които малко или много топлят и те.След коридора има 2 спални като за едната съм нагласил едно МЕ втора употреба 22 ка ,та и то ще помага към коридора.Нокрията е супер,но е около 2400 и ми идва доста.Гледам Дайкина и шарпа за по около 1000-1100 лв понеже са на по 2-3 години и с някаква оставаща гаранция.Малко ме е страх от втора употреба от фирма на колко стар и амортизиран климатик ще попадна.Колега Alexi къде са тея 10 тина тошиби във Варна.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ако питаш мен си идеален за едно рециклирано E12DKE. Тук повечето велики "разбиратели" ще оплюят моето предложение, но както и да го гледаш си е супер вариант. Да не говорим, че струва около 800 лева с монтажа.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Като ще е втора цедка, що да не е на 100/200V?

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

днес се върнаха от варна и ми казаха че е лято там...
    довери се на собствената си преценка - никой не може да реши по-добре от теб.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Ако питаш мен си идеален за едно рециклирано E12DKE. Тук повечето велики "разбиратели" ще оплюят моето предложение, но както и да го гледаш си е супер вариант. Да не говорим, че струва около 800 лева с монтажа.
    и защо да взима проблемен модел като има безпроблемни ?
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 178 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе