Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 58 от 178 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Източник?
    Ще ти кажа на уше. хаха

2.  

3. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Здравейте Радвам се, че намерих този форум и се надявам да ми помогнете. Предстои ми закопуване на климатик, като до момента никога не съм ползвал или пък интересувал от климатици. Преди да започна да чета за различните модели и да ми се обърка главата ще се допитам до вас, като предварително благодаря на отзовалите се Трябва ми климатик, най-вече за отопляване на помещение 26 квадрата, 70 кубика, източно изложение, 3-те стени са вътрешни , източната има 5 квадрата пвц дограма, последен етаж(за тавана не знам, но иначе апартамента е тухла с 10см външна изолация). И най-важното до 1400 лв с монтажа Ако няма да е реклама приемам и мнения за магазини от град Пловдив . Блгодаря!

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ако ще си го монтираш сам, парите може и да стигнат. За кой район на света става въпрос? Провери и дай инфо за тавана, дали е изолиран. Голямо влияние оказва, лично го изпитах.

5. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Става въпрос за град Пловдив. А за монтажа, гледам че има фирми предлагащи даден климатик с безплатен монтаж. Не мисля да се ангажирам аз със монтажа. МИслех си да взема вещо лице от съответна фирма за консултация и преди закопуване да подготвя само трасето са тръбите, да е по читаво в някви канали и прочие. Проблема е че немога да се реша какъв да е климатика примерно:
    1 Фужитсу asyg 12 lmca - 1450лв с монтаж (според надписите Япония)
    2 Тошиба Ras 137 skv- e3 avant- 1400 лв с монтаж (Тайланд)
    3 HItachi rak 35 ppa/ rac 35 wpa summit 2013 - 1200 лв с монтаж (Китай)
    4 Sharp ay-x 12 psr - 1200лв с монтаж (Китай)

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Номер 1 е япония, колкото са номер 3 и 4. Китаец е.
    dodo_pv, bobovo и Mega харесват това.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Като гледам изброените машини, направо се плаша как някой хора могат да ги предлагат за 26m² без да е направен елементарен оглед на помещението?!
    Mega одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Ще се съглася с Александър за огледа,но ако си решил да инвестираш до 1400лв ти препоръчвам :
    2) Тошиба Ras 137 skv- e3 avant- 1400 лв с монтаж (Тайланд) ------>13 000Btu
    или в по добрия случай да се насочиш към К2У,доста хора тук могат да ти помогнат в избора на такава машина.

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

В Пловдив зима няма. Имаше един, топлеше над 30м² с такова Hitachi като номер 3.

11. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Хитачито 35PPA е доста добър модел за цената,която има.На 99,9% съм сигурен че ще се справи с това помещение,а ако има и хора,които да го топлят от долу ще има по-голям успех.
    А относно това дали е Китай,Малайзия или др азиатска държава отдавна трябва да сме се абстрахирали от мисълта,че от машините произведени там нищо не става.Говоря за по големите производители.Не за истинските китайски марки.
    mystikalrs одобрява това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Два броя MSRU-09HRDN1 на Мидея биха му свършили работа. Струват общо 1400 лева.

13. Member
    Тук е от
    May 2012

В една стая две мидеии? Брей, как само ви идват на акъла........ и като затракат в стаята, по секцията само от децибелите ще почнат да подскачат чашите и книгите....
    Mega и mirandi харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

може 2 конвенционалки едната включва другата изключва вечен кеф !

16. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Благодаря на всички. Да си призная мислех, че мненията ще клонят към ФуджитоЯвно толкова разбирам. Май ще е Хитачито. И ако не нахалствам, какво ще кажете за
    Daikin fth 35jv/rx35jv comfort, това е в случай ,че половинката се навие да спонсорира още 100 лв . а иначе под мен постоянно се отоплява и земята макар, че е ламинат и терикот не е толкова студена.
    Иначе нещо не ми се нрави идеята за два климатика, то в хола няма да остане нищо по стените само тела, пък нали е и многоооооо голям.
    От бъдещият ми климатик очаквам да постигна реална температура в стаята зимно време 22 градуса, далече съм от мисълта един климатик да я държи 27 градуса.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Няма да стане с този Дайкин! Не се връзвай и на това, че Хитачито може да топли 30м2.
    Каква е изолацията на тавана, щото ако там няма, това обезмисля 10-те см. на стените.
    В Пловдив си - викни си някой на оглед и като си поговорите, пак ела тук и кажи какво са ти препоръчали.
    Според мен 12-ки с 5кВт макс няма да свършат работа, поне 6-6,5 ще трябват. Успех!
    Aleksandars одобрява това.

18. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

Tony34al, прав си! Аз съм се ориентирал към фирма и разбира се ще ги извикам първо за оглед и консултация, още повече тази услуга е безплатна. Днеска разбраах и как стоят нещата с моя таван- Над плочето има 5см топлоизолация, замаска и 5см някаква друга противо влажна, замаска и вече хидро изолация. А се консултирам предварително с вас, защото и фирмената консултация не е кой знае какво, ще ми препоръчат това което им е за махане от магазина. Просто искам да разбера в рамките на 1400 лв с монтаж, коя марка климатик ще ми свърши работа. Не го правя от днеска за утре, може цял месец да загубя в проучване. Ако пък толкова са скапани климатиците в бг, ще за тия пари няма нищо читово ще се търси и нещо К2У 100V.
    За две зими в този апартамент забелязох, че при -2 грдуса навън темпратурата в стаите е 10 градуса (това е декември когато обикаляме по хижи и вътре не живее никои цяла седмица), при 7 градуса на вън топлина само от двама души , хладилник, телевизор и чат пат готвене на аспиртор, температурата е 19 градуса. Толкова ли няма климатик в тоя ценови диапазон ч,е да прави 22 градуса близо 70 кубиково помещение?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе