Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 88 от 178 ПърваПърва ... 3878868788899098138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2014

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Преди да пишете другия път, запознайте се с правилата на форума!
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-06-14 в 21:58.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

В случая, бих заложил на модела на Хитачи,който си е екстра за парите и екстрите,докато модела на Тошиба е най-ниското ниво на тази марка и си е определено зле отвсякъде....

4. Тук е от
    Jun 2014

И аз препоръчвам Хитачетовсе пак е с енергиен клас А++ на студено А+ на топло SCOP 4.60 SEER 7.60 ако говорим за модела RAK35PPB/RAC35WPB PERFORMANCE силно го препоръчвам

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

И все пак това си остават изчислителни коефициенти, които лесно се манипулират.
    Mega одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

С благодарности към tony34al, Aleksandars, DUNDURMA, cooler, VeleV.Klima, Mega и всички потребители на форума за въпросите, отговорите, споделяния опит, мнения и професионално отношение.

Моего приключение с избора го приключих успешно с помощта на всички вас.

След направен оглед избора се сведе до:
    1. Hitachi RAK-25PPB Performance и Hitachi RAK-35PPB Performance или
    2. Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S и Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S

Без грам замисляне избрах моделите на Мицубиши Хеви Индъстри. Да са ми честити и в следващите 15 години да не си видим очите по работа с човека, който ми ги монтира. Ако се видим някъде на море може да пием по мастика с цаца и таратор
    V_Simeonov и Mega харесват това.

7. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте, може ли на Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA да се монтира второ вътрешно тяло? Идеята е да се използва в съседно помещение (детската стая), но двете стай са разделени от една обща стена, а коридора м/у двете стай прави буквата "П" т.е. нямат пряка връзка. Идеята е за отопление докато пуснат парното - това за детската стая, а другото тяло да е в хола и то да служи за охлаждане през лятото. И изобщо стрували си или да карам по досегашния способ с духалката в детската стая, то за една две седмици... , не е чак такава болка за умиране.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не може!

10. Тук е от
    Jun 2014

Здравейте,
    Решил съм закупуването на климатик за отплението на възрастен човек, като мисля да се възползвам и от кредит за енергийна ефективност.

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?

- Жилищно

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?

-Главно за отопление

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението;

~25 кв.м - 2.30 таван - 58 куб.м

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);

-Дървен двоен стъклопакет

в) квадратура на прозорците;

~2 кв.м

г) изложението на помещението;

-Южно

д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?

1-ви (полу-вкопан) етаж от 2-етажна тухлена къща

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;

-Всекидневна + спалня

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?

-къща

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо

-Червен бряг

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    -лято 22-25 (няма почти необходимост от охлаждане, поради ниско разположения етаж), зима 18-20

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?

-Не

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?

- Телевизор

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    - 1400-1600 с монтаж

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    - Лятото над 30 градуса, зимата до -15-20

Благодаря предварително!

11. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте,
    Имам следното питане. Можете ли да ми препоръчате 2 климатика за апартамент във Варна - тухла, старо строителство.
    Климатиците ми трябват за хол - 18 квадрата (49 кубика) и спалня - 16 квадрата (44 кубика).
    И двата ще се ползват за отопление и охлаждане, като този в спалнята сигурно ще се използва доста по - рядко, особено за охлаждане.
    Хола е със западно, а спалнята с източно изложение с по 1 външна стена.
    Двоен стъклопакет с алуминиева дограма и гипскартон на вътрешните стени. Паркет - масив на пода.
    Бюджета ми е към 2500. От това което четох е малко, но за момента са ми такива възможностите.
    Можете ли да ми препоръчате нещо, което ще топли добре зимата и ще охлажда прилично, по възможност да не е шумно, особено за спалнята, че не мога да спя вечер от шума. Благодаря предварително!

Честно казано до момента съм имал опит само с Осака за по 500-600 лв. Които са безкрайно шумни, но пък успявах да стопля 2 подобни помещения (само, че панел) с по - кофти изолация, така че сигурно всеки климатик ще ми се види като ъпгрейд.
    Този пост е редактиран от apxeonTepukc; 10-06-14 в 11:15.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Тишоу вашият климатик е sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от tishou Виж публикацията
    Здравейте,
    Решил съм закупуването на климатик за отплението на възрастен човек, като мисля да се възползвам и от кредит за енергийна ефективност.

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?

- Жилищно

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?

-Главно за отопление

3. Каква е:

~25 кв.м - 2.30 таван - 58 куб.м

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);

-Дървен двоен стъклопакет

~2 кв.м

-Южно

д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?

1-ви (полу-вкопан) етаж от 2-етажна тухлена къща

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;

-Всекидневна + спалня

-къща

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо

-Червен бряг

-лято 22-25 (няма почти необходимост от охлаждане, поради ниско разположения етаж), зима 18-20

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?

-Не

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?

- Телевизор

- 1400-1600 с монтаж

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    - Лятото над 30 градуса, зимата до -15-20

Благодаря предварително!
    Бих предложил този модел - ASHG12LMCА
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 10-06-14 в 18:13.
    mirandi одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Здравейте търся климатик за отплението/охлаждане на магазин. Важното е да отопля помещението без да се налага пускането и на допълнителен електроуред в дълбоката зима. Не е нужно нещо велико, но да върши работа. Гледах има някаква нова Midea инвертор 18-ка дали би се справила?

- Магазин за детски дрехи

-отплението/охлаждане

3. Каква е:

28кв.м - 3,20 таван - 89 куб.м

-Алуминиева с двоен стъклопакет 4м с вратата

~5 кв.м

-Запад

1-ви етаж от 3-етажна тухлена сграда

-Магазин с 1 продавач

-От 2те страни има други магазини които са отоплени, зад мен е коридора на жилищната сграда

-Силистра

-лято 24-25/ зима 18-20

-Не

- Телевизор

- около 1400 с монтаж

- Лятото над 28 градуса, зимата до -15 ~ -20

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Бих предложил този модел - ASHG12LMCА
    Еб@си, как ме изненада! Но препоръката е добра, подкрепям!
    Aleksandars и mirandi харесват това.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

tishou, може да погледнете следните модели: Panasonic CS-RE12QKE, Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S, LG CS12AQ Deluxe Inverter V, Sharp AY-XPC12RR, Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus.

18. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте
    Благодаря на всички, които ми помогнаха с избора, поръчах си модела на Hitachi RAK35PPB/RAC35WPB PERFORMANCE на цена от 1249 с монтажа, което е в рамките на бюджета ми .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе