Преди да пишете другия път, запознайте се с правилата на форума!
NA
NA
Преди да пишете другия път, запознайте се с правилата на форума!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-06-14 в 21:58.
В случая, бих заложил на модела на Хитачи,който си е екстра за парите и екстрите,докато модела на Тошиба е най-ниското ниво на тази марка и си е определено зле отвсякъде....
И аз препоръчвам Хитачетовсе пак е с енергиен клас А++ на студено А+ на топло SCOP 4.60 SEER 7.60 ако говорим за модела RAK35PPB/RAC35WPB PERFORMANCE силно го препоръчвам
И все пак това си остават изчислителни коефициенти, които лесно се манипулират.
С благодарности към tony34al, Aleksandars, DUNDURMA, cooler, VeleV.Klima, Mega и всички потребители на форума за въпросите, отговорите, споделяния опит, мнения и професионално отношение.
Моего приключение с избора го приключих успешно с помощта на всички вас.
След направен оглед избора се сведе до:
1. Hitachi RAK-25PPB Performance и Hitachi RAK-35PPB Performance или
2. Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S и Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S
Без грам замисляне избрах моделите на Мицубиши Хеви Индъстри. Да са ми честити и в следващите 15 години да не си видим очите по работа с човека, който ми ги монтира. Ако се видим някъде на море може да пием по мастика с цаца и таратор
Здравейте, може ли на Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA да се монтира второ вътрешно тяло? Идеята е да се използва в съседно помещение (детската стая), но двете стай са разделени от една обща стена, а коридора м/у двете стай прави буквата "П" т.е. нямат пряка връзка. Идеята е за отопление докато пуснат парното - това за детската стая, а другото тяло да е в хола и то да служи за охлаждане през лятото. И изобщо стрували си или да карам по досегашния способ с духалката в детската стая, то за една две седмици... , не е чак такава болка за умиране.
Здравейте,
Решил съм закупуването на климатик за отплението на възрастен човек, като мисля да се възползвам и от кредит за енергийна ефективност.
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- Жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-Главно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~25 кв.м - 2.30 таван - 58 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-Дървен двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~2 кв.м
г) изложението на помещението;
-Южно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
1-ви (полу-вкопан) етаж от 2-етажна тухлена къща
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
-Всекидневна + спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Червен бряг
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25 (няма почти необходимост от охлаждане, поради ниско разположения етаж), зима 18-20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Не
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1400-1600 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15-20
Благодаря предварително!
Здравейте,
Имам следното питане. Можете ли да ми препоръчате 2 климатика за апартамент във Варна - тухла, старо строителство.
Климатиците ми трябват за хол - 18 квадрата (49 кубика) и спалня - 16 квадрата (44 кубика).
И двата ще се ползват за отопление и охлаждане, като този в спалнята сигурно ще се използва доста по - рядко, особено за охлаждане.
Хола е със западно, а спалнята с източно изложение с по 1 външна стена.
Двоен стъклопакет с алуминиева дограма и гипскартон на вътрешните стени. Паркет - масив на пода.
Бюджета ми е към 2500. От това което четох е малко, но за момента са ми такива възможностите.
Можете ли да ми препоръчате нещо, което ще топли добре зимата и ще охлажда прилично, по възможност да не е шумно, особено за спалнята, че не мога да спя вечер от шума. Благодаря предварително!
Честно казано до момента съм имал опит само с Осака за по 500-600 лв. Които са безкрайно шумни, но пък успявах да стопля 2 подобни помещения (само, че панел) с по - кофти изолация, така че сигурно всеки климатик ще ми се види като ъпгрейд.
Този пост е редактиран от apxeonTepukc; 10-06-14 в 11:15.
Тишоу вашият климатик е sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr
Този пост е редактиран от Aleksandars; 10-06-14 в 18:13.
Здравейте търся климатик за отплението/охлаждане на магазин. Важното е да отопля помещението без да се налага пускането и на допълнителен електроуред в дълбоката зима. Не е нужно нещо велико, но да върши работа. Гледах има някаква нова Midea инвертор 18-ка дали би се справила?
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- Магазин за детски дрехи
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-отплението/охлаждане
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
28кв.м - 3,20 таван - 89 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-Алуминиева с двоен стъклопакет 4м с вратата
в) квадратура на прозорците;
~5 кв.м
г) изложението на помещението;
-Запад
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
1-ви етаж от 3-етажна тухлена сграда
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
-Магазин с 1 продавач
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-От 2те страни има други магазини които са отоплени, зад мен е коридора на жилищната сграда
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Силистра
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 24-25/ зима 18-20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Не
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- около 1400 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 28 градуса, зимата до -15 ~ -20
Здравейте
Благодаря на всички, които ми помогнаха с избора, поръчах си модела на Hitachi RAK35PPB/RAC35WPB PERFORMANCE на цена от 1249 с монтажа, което е в рамките на бюджета ми .