Не съм го проверил, затова питам? Защото само с мерене става. Ако е така, както твърдиш трябва да има закономерност, което не ми се вярва.
Не съм го проверил, затова питам? Защото само с мерене става. Ако е така, както твърдиш трябва да има закономерност, което не ми се вярва.
Не можах да хвана някаква закономерност лятото. Винаги тръгва в началото и после спира.
Вижте в сервизното, там би трябвало да са писали нещо по темата.
При панасониците няма смисъл от тестове, направо се вижда дали работи или не. Ако работи, усеща се миризма на бриз, чува се леко свистене и над електродите свети нещо като искричка, която всъщност е плазмата.
А проблемите с плазмите и йонизаторите започват като се зацапат електродите.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-12-15 в 22:00.
Panasonic-a е минал покрай плазмата. Има само йонизатор и на предния модел 90% от времето е в тежък нокаут, няма клиент да не реве, че мига за грешка. Вносителите вдигат ръце и минават с почисти го със спирт (това се помни от дистрибуторите, лично аз съм злопаметен!), като го почистиш работи 5 дни и пак така. Ти ходиш да се гърчиш пред клиента като червей. Новия модел (QKE) се държи по-добре, поне не мига, дали работи само този горе знае.
Йонизатор и плазма са едно и също нещо, използват еднакъв принцип на работа - т.нар. corona discharge. Само наименованията са различни при различните марки климатици. Зацапването на електродите не е проблем само при панасониците, а го има при абсолютно всеки йонизатор, особено когато има и влага във въздуха.
При работа полето привлича частиците прах и замърсители, и те се лепят по електродите.
Повечето хора не знаят как да си обслужват климатиците затова не им работят.
Аз от моя съм много доволен как работи и ми пречиства въздуха. Маха не само прахоляка но и всякакви миризми.
Миналата седмица у дома бяха напръскали прекалено много с ароматизатор за въздух и толкова силно миришеше на парфюм навсякъде, че направо ми дразнеше на гърлото и не се дишаше. Пуснах си наное-джито на климатика и само за 4-5 минути напълно премахна тежката миризма на парфюм и освежи въздуха. Добре работи.
На Етереите високоволтовия модул на йонизаторите е производство на Хитачи.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-12-15 в 22:59.
При мен в случай на грешка ги сменям направо. Но странно, не съм имал повече от 3-4 случая.
Сигурно, затова при Тошиба са две отделни системи, отделни физически - хардуерно! Реално едното е озонатор, второто йонизатор. Дори ценово са различни, виж в нет-а цена за йонизатор и за озонатор.
- - - - - - - - - -
Ти ги сменяш, на нас ни казват да търкаме с памука до припадък.
Ами да, едно и също нещо са. Само че изпълняват две различни функции. Т.нар плазма при тошибите(която също е йонизатор) йонизира въздуха на входа и замърсителите се полепят по питата, която е заземена. А втория йонизатор, който е на изхода, насища въздуха с отрицателни йони.
При панасониците за по-евтино, йонизатора е само един и йонизира въздуха на изхода, замърсителите се лепят и се утаяват по пода.
При lg йонизатора пък е плазмастър, а при дайкин е флаш-стриймър.
Но всички работят на един и същ принцип и по еднакъв начин.
Озонатори в битови машини никъде не се използват, тъй като озона е силно токсичен и дори в минимални количества може да бъде опасен в затворени помещения.
Ох Джак, пощади ни моля те, мускули на корема направих да се смея на постове за компресори и йонизатори...
То затова не работят според Додо, за да доживеем поне до 70-така.
Тези неща имат и дебит - Amazon.com - Sylvan Variable Ozone Generator 5000mg/hr Adjustable Ozone Output - Air Purifiers