Страница 162 от 190 ПърваПърва ... 112152160161162163164172 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,416 до 2,430 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010

Отговор: Избор на Климатик

Здравейте,

Вече избистрих няколко модела на които ще се спра и ако позволите да припомня:

" Cпaлня 38 ĸyб/м Ceвep-Изтoĸ, двe външни и пoлoвинa cтeни, изĸлючитeлнo cтyдeнa cтaя пopaди cилнo тeчeниe въз ocнoвa нa ĸoeтo имa:
    Bъншнa 10 cм Kaмeннa вaтa, 5 ĸaмepнa Caлaмaндъp cъc 4-и Ceзoнa 2-eн cтъĸлoпaĸeт, гипcoĸapтoн cъc нaй-нoвaтa вaтa 5 cм нa тaвaнa.
    Cпaлнятa e пpexoднa oт ĸъм Xoл, ĸoйтo нямa ĸлимaтиĸ пopaди pядĸoтo мy пoлзвaнe пpeз cтyдeнитe ceзoни, нo cи дъpпa тoплинaтa.
    He дъpжa дa oтoплявaм двeтe пoмeщeния cъc eднa мaшинa, пo-cĸopo дa oбpъщa въздyxa във изцялo вътpeшният Xoл.
    Cpeдeн eтaж БEЗ гpaм тoплeщи cъceди oтгope и oтдoлy.

Tъpcи ce мaшинa:
    - зa oxлaждaнe пpeз лeтнитe гopeщи дни /cтигaщи и дo 40+ гp в Pyce/ нa 100% и cмoгвaщa дa oбpъщa въздyxa и нa пpexoдният Xoл. Maĸap, чe тялoтo нямa ĸaĸ дa бъдe мoнтиpaнo cpeщy вpaтaтa ĸъм Xoлa тaĸa, чe мaй мнoгo ми ce иcĸa. Toвa пocлeднoтo e пoд въпpoc.

- Зa oтoплeниe глaвнo пpeз пpexoднитe ceзoни нa 100% дo пaдaнe и зaдъpжaнe нa външнитe тeмпepaтypи дo ĸъм минyc 5 - 10 гp. Имaм изгpaдeнo лoĸaлнo пapнo oтoплeниe в цeлият aпapтaмeнт нa Гaз, нa ĸoятo нe мoгa дa paзчитaм нa 100% пopaди cилнoтo ĸoлeбaниe във цeнaтa й. Глaвнo пopaди cepиoзнaтa цeнa нa Гaзa и cлaбитe зими пocлeднитe 2+ гoдини cъм ce oтoплявaл c Kлими.

- Иĸoнoмичнa и дypaĸo-ycтoйчивa нa cepиoзният Cтyдeн и Bлaжeн ĸлимaт в Pyce.

- Tиxo вътpeшнo тялo /чaĸaм втopo дeтe живoт и здpaвe/. "

1. Panasonic CS-E9QKEW~CU-E9QKE
    Може ли да сподели някой собственик на E09QKE/Е09QKEW Вярно ли е и създава ли сериозен дискомфорт това, че тръгват първоначално на пълна мощност???
    Имат ли все още проблеми със пружинки на компресорите или самите компресори?

2. Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium - отстъпва по параметри на Панасоник-а, по-висок минимум, което не отговаря на моето отопление в преходните сезони?

3. Hitachi RAK/RAC-25RPB - тук не виждам кой може да му осъществява поддръжката ако се наложи и е на последно място по параметри.

Панасоника е фаворит, но с това първоначално стартиране ако е вярно веднага ме връща назад в години с една машина Осака, която работеше по същият начин и бе доста кофти?
    Моля за мнение и съвет?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Съвет не мога да дам, тъй като няма опит с другите машини, но мнението ми за Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium е, че е много комфортна машина. Не се форсира, не се разбира кога тръгва и спира. Външното тяло е доста тихо.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Panasonic никога не са имали проблем с компресорите. Проблемът беше софтуерен и го изчистиха още със следващата серия.

5. Member
    Тук е от
    May 2010

А относно стартирането на макс вярно ли е и води ли наистина до голям дискомфорт при Панасоника?

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Какво означава стартиране на макс? По време на работа на етерите, такова стартиране няма. Поне не и в серията РКЕ. Ако са променили софтуера при QKE, не знам...

7. Тук е от
    Nov 2015

Цитат Първоначално публикувано от steftzo Виж публикацията
    При този бюджет и щом ще има малко дете няма смисъл от климатик втора употреба. Има за тези пари и 13ка сузуми, а за малко повече около 100лв мисля, че може и MHI 35ZM-S.
    Здравей, благодаря ти за отговора , можеш ли да ми дадеш линк за въпросните ти предложения ? Насочил съм се към нов, държа на дългата гаранция , а и като не разбирам от климатици - ще е още по-лесно да ме метнат ако е втора ръка ..Също така, кой е по-добрият избор Fujitsu или Toshiba от линковете ми по-горе?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    ?... това как трябва да се разбира?
    Здравей, исках по-скоро да кажа,че няма аламуниева догарама и 5 камерен стъклопакет и т.н ...Така и не ми стана ясно , бива ли я тази Тошиба : Климатик TOSHIBA Ras137SKV-E3/Ras137SAV-E3 и също така има ли по-добри опции на пазара за този бюджет от 1500 лв ? Моля говорете с линкове Благодаря още веднъж!

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Виж Тошиба Сузуми+ 13ка или Фуджитсу 12ЛУКА, и двете машини са по висок клас от Авант-а, като Фуджутсу ще се справя по добре при отрицателни температури тъй като е по мощен.
    VeleV.Klima одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    May 2010

Ами един от консултантите във фирмата, с която искам да работя ми изтъква като недостатък това, че Е09QKE след като падне под зададената температура и машината тръгне вътрешното тяло започва на максимален вентилатор и до около минута минава на степента зададена му от дистанционното.
    Е това се опитвам да разбера дали е вярно, защото ако е така просто са си плюли на творението като си спомня експлоатацията на Осаката.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това надали е вярно а и винаги можеш да му зададеш ръчно някаква по ниска степен

12. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    Ами един от консултантите във фирмата, с която искам да работя ми изтъква като недостатък това, че Е09QKE след като падне под зададената температура и машината тръгне вътрешното тяло започва на максимален вентилатор и до около минута минава на степента зададена му от дистанционното.
    Е това се опитвам да разбера дали е вярно, защото ако е така просто са си плюли на творението като си спомня експлоатацията на Осаката.
    Да, повечето Осаки така работят,но се учудвам Панасоник да управлява така турбината си. Имам Панасоник доста по-стара серия и мога да заявя, че много добре си управлява вентилатора. В доста случай, определени модели климатици работят по-добре примерно на 2 степен отколкото на авто /става дума за ефективност, а не за шум и комфорт/
    mirandi одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    това надали е вярно а и винаги можеш да му зададеш ръчно някаква по ниска степен
    То точно там е проблема колега - не зависи от зададената скорост. Той винаги така тръгвал на ВИСОКА казва консултанта - е тва е проблема Ако го има?
    Под това може да му се зададе ръчно - имаш в предвид, че мога да му програмирам скоростта на която винаги да стартира ли? Съмнявам се?
    Никой ли не знае?
    Някой стопанин на Е09QKE да сподели дали е вярно, не да гадаем?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нищо не можеш да програмираш ,ти климатик ползвал ли си .. ако му зададеш ръчно примерно 2ра степен от дистанционното а той тръгва на максимална - това за мен е технически проблем няма как да има такъв малоумен софтуер
    mirandi, mkukas и rukar харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    То точно там е проблема колега - не зависи от зададената скорост. Той винаги така тръгвал на ВИСОКА казва консултанта - е тва е проблема Ако го има?
    Под това може да му се зададе ръчно - имаш в предвид, че мога да му програмирам скоростта на която винаги да стартира ли? Съмнявам се?
    Никой ли не знае?
    Някой стопанин на Е09QKE да сподели дали е вярно, не да гадаем?
    Щом е зададена фиксирана степен, панасоника не стартира на максимален вентилатор. Може би ако е на Ауто да прави така, но аз не използвам автоматичния режим и не мога да кажа.
    Иначе съм забелязал, че дори на фиксираните степени климатика пак си регулира оборотите на вентилатора.
    Примерно зададена е 3-та степен, като поработи известно време намалява вентилатора и постепенно пада на 2-ра или на 1-ва степен, после пак увеличава на 3-та и така за да поддържа постоянна температура.
    Но като цяло панасониците са ветровити.
    Ако целта е предимно отопление през зимата аз бих избрал мицубишито, защото е зимна машина проектирана за отопление през зимата. Панасониците са летни машинки, стават за отвръщане през преходните сезони. Навън като падне под -5 и като почне с дефростите на 40 минути, ще се вкочаниш от студ.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 20-11-15 в 19:29.

17. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    нищо не можеш да програмираш ,ти климатик ползвал ли си .. ако му зададеш ръчно примерно 2ра степен от дистанционното а той тръгва на максимална - това за мен е технически проблем няма как да има такъв малоумен софтуер
    Колега Алекси - участието ти във форума е за да ме вкарваш в тъпи обяснителни режими без да е необходимо ли не мога да разбера. Аз питам едно, ти ми отговаряш в съвсем друга посока. Ползвал и все още ползвам климатик - Осака-та, която духаше по описаният по-горе начин и се наложи да и бия шута преди 10 г. точно поради тази причина е същият тоя малоумен софтуер, който слагат и продават на хората. И точно поради тази причина дадени търговци се опитват да продадат залежали други машини за сметка на тази, която си е харесал за добро или лошо клиента - тва няма как да го разбера.

Та в крайна сметка добре, че все още има хора в тоя бизнес, които разбират от тоя занаят и не се съобразяват главно с таргетираните продажби за сметка на клиентското задоволство. Изключително съм доволен като клиент от консултирането на Виктор Електрик в лицето на нейният управител точно по тази линия.
    Поръчал съм вече E09QKE. След монтажа в понеделник ще споделя окончателно мнение и впечатление за абсолютно всичко - фирми, марки, софтуери, духания, кг и пр.
    AC_From_Hell одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

По скоро е интересно ,дали при зададен тих режим на панасоника,след цикъл он-оф или дефрост,на тих режим ли тръгва или първо работи малко на 1 ва степен при което те буди и чак тогава минава на тих режим.При мене,при двата ми климатика дори и да е зададен тих режим,първо тръгват на 1 ва степен,работят няколко минути така и после минават на тих режим.При третия обаче,задам ли тих и си тръгва веднага на тих режим,което е добре за спалня.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе