Може ли да ми препоръчате климатик за стая 17 кв.м. стандартна височина 2.60 без изолация, с пвц дограма.Бюджет до 1300-1400 лева.
Здравейте момчета и момичета,
Наложителна е подмяна на стария ми Hisense KFR-3502G/BPE. Стаята е панел,около 14 кв.м., една външна стена с изложение изток, вътрешна изолация, пвц дограма, 3 етаж, няма необитаеми апартаменти наоколо. Като цяло бях доволен от настоящия климатик, но се повреди и ремонт е прекалено скъп.
В краткият ми списък са четири модела за заместници. Моля и за Вашето мнение за избор:
Fuji RSG - 12LMCA
Daikin FTX35J3
Hitachi 35RPB
Panasonic RE12QKE
Съжалявам, че нямам линкове.
Причината за избор на 12 е в това, че е детска спалня и вратите често са отворени, въпреки забележките към децата...
Пинципно избора на 12-ка вместо 9-ка има ли минуси(освен цената)?
В случая не, защото тия 12 ки само на хартия са такива.
Минус ще е силния вятър и нарушен комфорт. Стаята няма да е подходяща за спане, при работеща машина.
Здравейте всички !
Търся да си закупя климатик за стаята в която ще живея!
Искам да го използвам целогодишно, както за охлаждане така и за отопление!
Стаята ми е дълга 7 метра, широка 3 метра и висока 2 метра и половина
Изложението и е североизточно: като на северната стена имам 2 прозореца метър на метър а източната ми стена е заета с прозорец и врата които заемат около 70% от стената (дограмата ми е много стара - мисля че е над 10 годишна алуминиева)
Намирам се в град Първомай (Пловдивска област) в къща и стаята е на първия етаж (ще я ползвам като всекидневна)
Желая да поддържам температура от 22 градуса през зимата и 23-24 градуса през лятото (тези температури искам да бъдат целодневни.. т.е. няма да спирам климатика)
Нямам изолация на стените, единствено има сложен тънък гипсо-картон на тавана но не знам това дали се брои за изолация (искам да спомена, че живеят хора само над мен, а другите стаи около мен ще бъдат празни цяла зима)
В стаята разполагам с лаптоп и 46 инчов телевизор
Приготвил сам до 1200 лева
За външната температура... да кажем от 0 до -10 градуса (знаете как е зимата)
Извинявам се ако съм написал нещо смешно или несъобразено.. но ако знаех кое и защо то нямаше да искам помощ тук!
Този пост е редактиран от avenger; 30-11-15 в 09:25.
За тези пари, освен Futjitsu 12LMCA, друго, което би вършило работа, аз не се сещам.
Предполагам ,че 1200 лева включват и монтажа.Тогава нито Panasonic KIT-RE12QKE, нито Futjitsu 12LMCA ще свършат работа.
1. Инверторен климатик Panasonic CS-RE12QKE/CU-RE12QKE | СТЕННИ КЛИМАТИЦИ | Техника.БГ
ето де 1135 / давам 60 лева на семеен приятел да го монтира и готово
2. https://zora.bg/fujitsu/asyg-12lmca/22986
и при този пак ще стигнат събраните пари
та това ли са ми оптималните вариянти за тези пари ? ( като сметка за ток горе доло колко да очаквам ? )
Този пост е редактиран от hiloallstars; 30-11-15 в 13:04.
Зависи от топлозагубите, но предполагам от порядъка на 50лв.