Здравейте, от известно време наблюдавам темите за климатици, но вчера попаднах на тази и реших да ви поискам мнението.
Закупихме си апартамент (панелка) и сме решили да се топлим с климатици.
1. Помещението което ще се отоплява е за жилищно ползване
2. Климатиците ще се използват главно за отопление
3. Каква е:
а) размер и обем на хол около 19 кв.м. (50 куб.м.), а на спалня около 11.5 кв.м. (30 куб.м.)
б) дoгpaмaтa e 5-ĸaмepнa c 24 мм стъклопакет от 4 сезонно стъкло (Saint Gobain)
в) площ на прозорците в хол 4.40 кв.м., а в спалня 2.80 кв.м.
г) апартамента е с разположение изток - запад
д) жилището се намира на първия етаж, като настилката ще е ламинат, а под него ще има изолация.
е) предназначението на помещенията са съответно хол и спалня, като за спалнята ми се иска климатика да е по-тих
4. Жилищeтo ce нaмиpa в гp.Троян
5. Желаната температура е за зимата около 22 градуса в хол и около 19 в спалнята.
6. Тавана на целия апартамент е изолиран с гипскартон и каменна вата от вътре (ватата е 5 см., 75кг/куб.м.). На 2 от стените в хола и спалнята няма как да се сложи външна изолация и затова съм я изолирал по същия начин както и таваните. Стените които са външни и имат възможност за изолация са направени с 10 см. стиропор. От страната на хола има тераса, която ще бъде затворена с алуминиева плъзгаща дограма.
7. В двете помещения ще има най много един телевизор и в хола ресивър.
8. Сумата която съм готов да дам е около 1500 лв. за хола и около 1000 лв. за спалнята.
9. Външната температура до която очаквам да работи е около -15/-18 градуса. Надявам се това да е постижим критерий, макар и с по-висока консумация.
Като притеснение ми идват следните неща:
- монтажа на външното тяло вътре в терасата.
- късия тръбен път и в двете помещения.
- често ли ще се дефроства климатика в спалнята тъй като външното тяло ще е на открито. Няма течения, но все пак си открито.
Следях темата за климатици на 100V и го намирам за разумно решение. Насочил съм се към климатик 2-ра употреба на 100V.
Качил съм изображение и се надявам се разбира за какво става въпрос.
За съжаление съм пуснал кабелите там където съм отбелязал сините щриховани неща и вече са зад гипскартона.
Поздрави
klimatici.jpg