Страница 38 от 190 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2015

Отговор: Избор на Климатик

Здравейте, от известно време наблюдавам темите за климатици, но вчера попаднах на тази и реших да ви поискам мнението.
    Закупихме си апартамент (панелка) и сме решили да се топлим с климатици.
    1. Помещението което ще се отоплява е за жилищно ползване
    2. Климатиците ще се използват главно за отопление
    3. Каква е:
    а) размер и обем на хол около 19 кв.м. (50 куб.м.), а на спалня около 11.5 кв.м. (30 куб.м.)
    б) дoгpaмaтa e 5-ĸaмepнa c 24 мм стъклопакет от 4 сезонно стъкло (Saint Gobain)
    в) площ на прозорците в хол 4.40 кв.м., а в спалня 2.80 кв.м.
    г) апартамента е с разположение изток - запад
    д) жилището се намира на първия етаж, като настилката ще е ламинат, а под него ще има изолация.
    е) предназначението на помещенията са съответно хол и спалня, като за спалнята ми се иска климатика да е по-тих
    4. Жилищeтo ce нaмиpa в гp.Троян
    5. Желаната температура е за зимата около 22 градуса в хол и около 19 в спалнята.
    6. Тавана на целия апартамент е изолиран с гипскартон и каменна вата от вътре (ватата е 5 см., 75кг/куб.м.). На 2 от стените в хола и спалнята няма как да се сложи външна изолация и затова съм я изолирал по същия начин както и таваните. Стените които са външни и имат възможност за изолация са направени с 10 см. стиропор. От страната на хола има тераса, която ще бъде затворена с алуминиева плъзгаща дограма.
    7. В двете помещения ще има най много един телевизор и в хола ресивър.
    8. Сумата която съм готов да дам е около 1500 лв. за хола и около 1000 лв. за спалнята.
    9. Външната температура до която очаквам да работи е около -15/-18 градуса. Надявам се това да е постижим критерий, макар и с по-висока консумация.
    Като притеснение ми идват следните неща:
    - монтажа на външното тяло вътре в терасата.
    - късия тръбен път и в двете помещения.
    - често ли ще се дефроства климатика в спалнята тъй като външното тяло ще е на открито. Няма течения, но все пак си открито.
    Следях темата за климатици на 100V и го намирам за разумно решение. Насочил съм се към климатик 2-ра употреба на 100V.
    Качил съм изображение и се надявам се разбира за какво става въпрос.
    За съжаление съм пуснал кабелите там където съм отбелязал сините щриховани неща и вече са зад гипскартона.
    Поздрави
    klimatici.jpg

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Две Тошиби от *DR сериите - една 28ца за хола и една 22ка за спалнята ще свършат идеална работа. Само външното тяло на хола трябва да излезе извън остъклената тераса.

4. Novice
    Тук е от
    May 2015

Благодаря за бързия отговор. Ще погледна какво пише за тях в нета. Защо трябва да се изкара тялото отвън. Не му ли е по добре когато трябва да компенсира по-малка разлика в температурите или най-малкото е на завет?

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

В остъклена тераса, външното тяло на климатизатора ще понижава или повишава температурата и това ще пречи на неговата нормална работа.
    nuksha одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

стаите са малки ,добре си се ориентирал към 100 волта с нисък минимум

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    стаите са малки ,добре си се ориентирал към 100 волта с нисък минимум
    А дано ама на да ли.[emoji57]

8.  

9. Novice
    Тук е от
    May 2015

Мисля че разбрах защо трябва да е вън тялото, а тръбен път от около 4 метра проблем ли е и задължително ли е да има денивилация между вътрешното и външното тяло. Предполагам че вътрешното трябва да е на по-високо от външното. Все пак съм на първия етаж. Ще е кофти да ми се налага да гоня хора, които са седнали да пият под терасата ми и ползват външното тяло за масичка . Трябва ли да има наклон на тръбите? А колкото до ниския минимум се надявам да се постига след известно време работа на климатика. Затова инвестирах в изолация по тавани и стени.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не е проблем 4м ,няма изискване кое тяло да е по високо ( стига да не надвишава определени метри при теб няма да е проблем ) .. остави тия неща на монтажниците

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    не е проблем 4м ,няма изискване кое тяло да е по високо ( стига да не надвишава определени метри при теб няма да е проблем ) .. остави тия неща на монтажниците
    В днешно време не се знае на какви шушляци ще попаднеш и затова е добре предварително да си информиран/подготвен, за да реагираш своевременно преди да е станало късно.

12. Novice
    Тук е от
    May 2015

Така разпитвам най вече защото терасата все още не е остъклена и искам да знам къде да оставя място за външното тяло

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    В днешно време не се знае на какви шушляци ще попаднеш и затова е добре предварително да си информиран/подготвен, за да реагираш своевременно преди да е станало късно.
    аз мисля ,че разпитването и четенето трябва да се ограничи до избора на читава фирма/човек - инфо във форума има много .. от там нататък със спокойствие оставяш нещата на професионалиста ..
    bobovo, Aleksandars, Mega и 2 други харесват това.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    May 2015

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Две Тошиби от *DR сериите - една 28ца за хола и една 22ка за спалнята ще свършат идеална работа. Само външното тяло на хола трябва да излезе извън остъклената тераса.
    Нещо такова ли имахте предвид. Има ги в нета и като цена се вписват. Можете ли да ми кажете коя година са, какъв е шума на 22-ката и като цяло нещо повече за тях.
    Toshiba RAS-285EADR
    Toshiba RAS-225JADR
    Тези ги намирам из интернет, ще проуча на място какво се предлага, като марки, екстри, цени и др.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от nuksha Виж публикацията
    Нещо такова ли имахте предвид. Има ги в нета и като цена се вписват. Можете ли да ми кажете коя година са, какъв е шума на 22-ката и като цяло нещо повече за тях.
    Toshiba RAS-285EADR
    Toshiba RAS-225JADR
    Тези ги намирам из интернет, ще проуча на място какво се предлага, като марки, екстри, цени и др.
    Да, нещо точно такова имам предвид. Само да кажа, че означението ЕАDR е означение за външното тяло, иначе модела е EDR. Примерно, Toshiba RAS-285EADR е производство 2005/06г. със следните показатели:
    oтoплeниe e 3.6 ĸилoвaтa (0.3~8.0)ĸBт ; ĸoнcyмиpa 565 Bт (50~2000)Bт, COP-6.37
    oxлaждaнe e 2.8 ĸилoвaтa (0.3~4.0)ĸBт ; ĸoнcyмиpa 460 Bт (50~940)Bт, EEP-6.09 имa Зeoлитeн филтъp, плaзмeн филтъp, oзoнaтop, Typбo, иĸoнoмичeн, нoщeн и дeтcĸи peжим,
    като най добрата информация ще получите от фирмите предлагащи машините, защото някои модели се повтарят през годините. Шума на 22 ката във помещение като вашето ще е такъв, че след като го темперира ще трябва да застанете плътно до него за да разберете работи ли или не. Това са машини от най висок клас, произведени за японския пазар и нямат аналог сред европейските/ на 230V/ машини, като показатели/ мощности и КОП/ и като начин на работа, и като екстри относно филтрацията на въздуха.
    Този пост е редактиран от tony34al; 07-05-15 в 09:29.
    Aleksandars и nuksha харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Колебая се между Daikin FTXB35C-RXB35C
    или Fujitsu General ASHG12LLCC/AOHG12LLC
    Помещението е около 30кв. Някакви съвети? Или евентуално да ми препоръчате нещо друго за около 1200 лв. Предварително благодаря!

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Vlado2D, за
    Цитат Първоначално публикувано от Vlado2D Виж публикацията
    около 30кв
    трябва да не сте наред, за да решите да сложите някой от тези модели. Извинявам се за израза, но тези модели не са подходящи за Вашето помещение. По добре погледнете Daikin FTXB50C~RXB50C или Gree GWH18MB-K3DNA3K Cozy. Бюджета Ви не позволява да си закупите машина която да отговаря на параметрите на помещението. Помислете за алтернатива чрез КЕЕ или на изплащане.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-05-15 в 06:18.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 190 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе