Страница 39 от 190 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Избор на Климатик

Благодаря Ви за насоката. А ако вдигна парите, какъв би бил оптималният вариант? За съжаление не ми стигат знанията, за да се ориентирам сам, затова като лаик търся насока в няколко конкретни модела.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Vlado2D, за трябва да не сте наред, за да решите да сложите някой от тези модели. Извинявам се за израза, но тези модели не са подходящи за Вашето помещение. По добре погледнете Daikin FTXB50C~RXB50C или Gree GWH18MB-K3DNA3K Cozy. Бюджета Ви не позволява да си закупите машина която да отговаря на параметрите на помещението. Помислете за алтернатива чрез КЕЕ или на изплащане.
    Цитат Първоначално публикувано от Vlado2D Виж публикацията
    Благодаря Ви за насоката. А ако вдигна парите, какъв би бил оптималният вариант? За съжаление не ми стигат знанията, за да се ориентирам сам, затова като лаик търся насока в няколко конкретни модела.
    Грито което Александър ти е предложил влиза в бюджета дори с монтажа.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-05-15 в 06:18.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Вальо, модела Gree GWH18MB-K3DNA3K Cozy е обявен официално от вносител като крайна цена за клиент - 1320 лв. Не знам какви сметки правиш за да твърдиш, че може да се намери за 1200 лв. с монтажа.
    Vlado2D, ако дадете повече подробности за помещението, може да Ви се дадат насоки и към други модели. Но определено за 1200 лв. и избор на нещо читаво - мисията е обречена....
    В началото на темата има поставени няколко въпроса - ще е добре да отговорите максимално точно на тях, за да получите адекватни предложения съобразени с Вашите изисквания.

5. Georgiev_Vn
    Guest

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Момчета, въпрос и от мен в темата. Търся климатици - два за две идентични помещения в апартамент . Около 30 -32кв изолирани и с добра дограма , които ще използвам основно за охлаждане. Има ТЕЦ и ще ги ползвам за отопление в междините месеци при плюсови температури . За помощ евентуално на парното при минусови. Приготвил съм около 1500 за всеки. Как бихте класирали следните модели - по отношение цена, качества, екстри ?
    Daikin FTX 35K 2015
    Panasonik KIT- E12QKE 2014
    Hitachi - RAK 35PPB RAK 35WPB 2014
    Mitsubishi Msz -sf35ve
    Fujistu General ASHG 12LUCA 2013
    други.........

Ще бъда благодарен на мнения и ... аргументи. Благодаря
    Този пост е редактиран от Georgiev_Vn; 10-05-15 в 14:51.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Първо, трябва да си изясниш точно как смяташ да ползваш климатиците. Казвам го, защото климатици за допълнително/допълващо на парно отопление, не стават - забрави.
    За охлаждане и топлене в преходни сезони стават горе долу всички, които си посочил, но по добрите модели са Панасоника и Фуджицуто 12LUCA, но дори и на тях не разчитай да те топлят в студове под 0*С. Освен ако имаш 15см или повече изолация отвън и трислоен стъклопакет....

7. Georgiev_Vn
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Първо, трябва да си изясниш точно как смяташ да ползваш климатиците. Казвам го, защото климатици за допълнително/допълващо на парно отопление, не стават - забрави.
    За охлаждане и топлене в преходни сезони стават горе долу всички, които си посочил, но по добрите модели са Панасоника и Фуджицуто 12LUCA, но дори и на тях не разчитай да те топлят в студове под 0*С. Освен ако имаш 15см или повече изолация отвън и трислоен стъклопакет....
    А защо не стават за допълващо отопление при работещ ТЕЦ ? Даикина какъв му би бил проблема че не го одобрвваш.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Защото, за да работи климатика ефективно на отопление е необходимо да не се спира, т.е. да си темперира помещението и след това само да поддържа зададената температура, при което компресора работи без особено да се натоварва в сравнително постоянен режим. Включвайки и изключвайки го, особено както искаш да го правиш при температури под нулата, той ще замине доста бързо. Отделно ще работи почти винаги на максимална мощност, защото ще трябва да наваксва 3-4-5 градуса при отрицателни температури. Тогава обаче за да поддържа 22-23С ще ти трябва по мощна машина - тези 12ки надали ще успяват. Като допълнение към всичко, при този режим на работа дефростите ще бъдат постоянно явление.
    За Дайкина - много слаба машина. Това даже не е 12ка, а нескопосана 9ка, отделно никакъв шанс нещо да стопли в това помещение под +3*С. Съмнявам се че ще може и да охлади това помещение при температури по високи от 32*С. Имам го, в значително по добър вариант от този, който се предлага сега и отоплява сравнително добре, но помещение от 16м2.
    VeleV.Klima одобрява това.

10. Georgiev_Vn
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Защото, за да работи климатика ефективно на отопление е необходимо да не се спира, т.е. да си темперира помещението и след това само да поддържа зададената температура, при което компресора работи без особено да се натоварва в сравнително постоянен режим. Включвайки и изключвайки го, особено както искаш да го правиш при температури под нулата, той ще замине доста бързо. Отделно ще работи почти винаги на максимална мощност, защото ще трябва да наваксва 3-4-5 градуса при отрицателни температури. Тогава обаче за да поддържа 22-23С ще ти трябва по мощна машина - тези 12ки надали ще успяват. Като допълнение към всичко, при този режим на работа дефростите ще бъдат постоянно явление.
    За Дайкина - много слаба машина. Това даже не е 12ка, а нескопосана 9ка, отделно никакъв шанс нещо да стопли в това помещение под +3*С. Съмнявам се че ще може и да охлади това помещение при температури по високи от 32*С. Имам го, в значително по добър вариант от този, който се предлага сега и отоплява сравнително добре, но помещение от 16м2.
    ОК, благодаря Тони34. Ти какво би предложил още в тази група до 1500, което си струва и влиза в тази цена.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Още някои с мнение да направи класация измежду тези машини.

Dаіkіn FТХ 35К 2015
    Раnаѕоnіk КІТ- Е12QКЕ 2014
    Ніtасhі - RАК 35РРВ RАК 35WРВ 2014
    Міtѕubіѕhі Мѕz -ѕf35vе
    Fuјіѕtu Gеnеrаl АЅНG 12LUСА 2013
    дpyги......категория до 1500 лв
    .
    Този пост е редактиран от Georgiev_Vn; 10-05-15 в 23:39.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Тошиба 13 Сузуми
    Митсубиши Хеви SRK/SRC 35ZM-S

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да допълня... LG D12AK Deluxe Inverter V, Gree GWH18MB-K3DNA3K Cozy, Daikin FTXB50C~RXB50C, Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt

13. Georgiev_Vn
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Да допълня... LG D12AK Deluxe Inverter V, Gree GWH18MB-K3DNA3K Cozy, Daikin FTXB50C~RXB50C, Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
    Дайкина FTXB50C~RXB50C - 18ка е под 1500 лв. Струва ми се твърде евтин за 18-ка. Как го тълкувате като цена - качество ?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти сам си си отговорил

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Panasonic NE12MKE може да се намери за 1550 с монтаж, което е супер ниска цена.
    Panasonic E15PKE също може да се намери за около 1600.
    samsung AR12HSSDAWKNEU е убийствена машина, която ще върши работа и е с много висока ефективност.

17. Georgiev_Vn
    Guest

Да речем, че съм се спрял на
    Раnаѕоnіk КІТ- Е12QКЕ
    и на
    Fuјіѕtu Gеnеrаl АЅНG 12LUСА .

В едното помещение искам повече да се отоплявам в другото да ме охлажда. Кой от два би бил подходящ за отопление и кой за охлаждане ? Може ли да бъдат посочени по този начин - едниния отоплява по- добре от другия.

18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Panasonic е по-мощен и по-икономичен. Освен това има доста екстри и е правен в Малайзия, а не в Китай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 190 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе