Страница 28 от 190 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

ми слагай го на първа степен щом нямаш топлозагуби ..
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Толкова му е пъргава турбината на мойто LGC-12 на Ауто, особенно след размразяване,че трябва много бързо да си хванеш одялото,че ще спиш отвит иначе.Супер тъпо са го направили, ако си на Ауто (и то винаги след Размразяване, иначе бива) турбината тръгва на МАХ и така стои 1-2мин.после кротва ама ква файда като вече те е събудил.
    Толкова му е пъргава турбината, че 1-ва степен я няма за нищо, когато е на "авто". Ако се зададе принудително от дистанционното най-ниската степен, то се започва едно безкрайно клокочене, докато компресора работи. Чудесен кли...вентилатор си е LGC.
    necata2 одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

здравейте, трябва ми климатик за отопление за 10 кв детска стая -панелка с източно изложение пвц дограма с 2 външни стени с вътрешна изолация в град Добрич съм и съм се насочил към:
    Sharp AY-X9PSR/AE-X9PSR

Panasonic CS/CU YE09MKX

Toshiba RAS 107SKV-E5

долу горе до 1000-1200 лева максимум мога да отделя, коя от тези машини бихте ми препоръчали и евентуално каква друга която да е в този ценови диапазон и да е тиха ,ако идва голям климатика може да отварам вратата на стаята към коридора който е 7кв м за да не работи на он-офф
    Този пост е редактиран от shener84; 16-02-15 в 01:46.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Секънд-хенд "японка".

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

http://varnaklima.com/index.php?page...product_id=593 това препоръчвам аз за 10 кв

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

+1 за к2у

http://www.panasonicairconditioner.c...s/download.php
    Panasonic 2015 iAutoX?!
    TEST
    Този пост е редактиран от KI_YOOU; 18-02-15 в 18:14.
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    May 2012

Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за следното помещение:
    28 м2, стара тухла, без изолация, дървена дограма, от пред тераса - неостъклена,юг, 3 етаж,всички апартаменти наоколо са обитаеми, североизточна Бг.
    Жилището е топло по принцип, основно ще се разчита на климатика за отопление, Но бюджета е до 1400 лв. с монтаж. Обитателката е пенсионерка и не може да отдели повече средства, за съжаление. Та за тези пари какво можем да й вземем, като се очаква да топли и да е икономичен.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от desniki Виж публикацията
    ... Та за тези пари какво можем да й вземем, като се очаква да топли и да е икономичен.
    Нищо, дето да отговаря не тези изисквания. За 1470 лв. без монтажа има конвенционално MHI - SRK / SRC 50 HE-S. По-добро в този бюджет не знам. Но като цяло на възрастните хора, всичко под 35 градуса им е все студено.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Я виж в технотата този: HAIER AS18GS1ERA/1U18FS2ERA за 1300 с монтаж.
    18ка, има мощност в запас и не би трябвало да се види зор с 28кв. За кой град става въпрос?

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от desniki Виж публикацията
    Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за следното помещение:
    28 м2, стара тухла, без изолация, дървена дограма, от пред тераса - неостъклена,юг, 3 етаж,всички апартаменти наоколо са обитаеми, североизточна Бг.
    Жилището е топло по принцип, основно ще се разчита на климатика за отопление, Но бюджета е до 1400 лв. с монтаж. Обитателката е пенсионерка и не може да отдели повече средства, за съжаление. Та за тези пари какво можем да й вземем, като се очаква да топли и да е икономичен.
    uploadfromtaptalk1424716451422.jpg

13. Тук е от
    Feb 2015

Здравейте, необходима ми е препоръка за 2 климатика. Първият, който искам да е подов с широчина 70-80 см, е за хол-трапезария-кухня от 31.38 кв.м. и съответно 80.96 куб.м., в което помещение има доста мебели. Ще се ползва за отопление и охлаждане. Помещението има един южен прозорец 3.61 кв.м. и 3 западни около 5.53 кв.м. или общо около 9.14 кв.м. Сградата е нова, тухлена с 10 см термокерамична вата и отгоре термокерамични плочи или еталбонд. Дограмата е пвц с двоен стъклопакет. Апартамента е краен, като не е на последен и не е на първи етаж. Разпределението може да се види тук, като за пример може да се вземе апартамент 10 на 4-ти етаж. Монтажът трябва да е на перпендикулярната стена до балконската врата, която стена гледа към кухненският бокс. Ясно ми е, че от теоретична и практическа гледна точка има и по-добро място за монтаж и е по-добре да не е подов климатикът, но при мен и двете условия са императивни. Вторият климатик ще се монтира в спалнята, която е 11.59 кв.м. и съответно 29.90 куб.м, т.е. ниското ниво на шум е много важно. Там има западен прозорец/врата от 2.84 кв.м. и северен прозорец - 0.60 кв.м. Дограмата е същата. Монтажът трябва да стане над балконската врата. Има външни пвц щори навсякъде. На газ съм и за отопление климатиците вероятно само ще подпомагат, за да може от време на време да затоплят бързо. Мобилният програматор на котлето съм го задал на 22 градуса през деня и 20 през нощта. В последствие, ако си променя мнението може и само на климатици да се топля - знае ли човек. Колебанията ми за дългосрочно отопление на климатик са свързани с това, че топлината от климатик, парно и печка - кюмбе ги усещам различно при еднакви температури. Тествал съм се. За охлаждане климатиците ще се ползват интензивно, тъй като си е доста топличко лятото. Не съм навит да плащам за климатици от премиум сегмента - 50-60% $ отгоре за 5% екстри ми се струва неразумно. Не търся и най-евтиното разбира се, което няма да ми върши истинска работа. Молбата ми е да ми препоръчате модели, за които сте сигурни от личен опит, че не са с пукаща пластмаса, други скърцащи елементи, шумни вътрешни или външни тела и не "въздишат като мъртъвци", както прочетох в една тема. Не съм от търпеливите и спокойните и не ми се ще да контузя някой по главата с летящ от балкона климатик. Друго нещо, което ми направи впечатление е, че се предлагат противовибрационни тампони и кондензни вани с нагревател и термостат. В какви случаи са наложителни и дали си заслужават допълнителните около 200 лева на климатик?
    Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от p4r4m0un7; 24-02-15 в 02:00.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от shener84 Виж публикацията
    здравейте, трябва ми климатик за отопление за 10 кв детска стая -панелка с източно изложение пвц дограма с 2 външни стени с вътрешна изолация в град Добрич съм и съм се насочил към:
    Sharp AY-X9PSR/AE-X9PSR

Panasonic CS/CU YE09MKX

Toshiba RAS 107SKV-E5

долу горе до 1000-1200 лева максимум мога да отделя, коя от тези машини бихте ми препоръчали и евентуално каква друга която да е в този ценови диапазон и да е тиха ,ако идва голям климатика може да отварам вратата на стаята към коридора който е 7кв м за да не работи на он-офф
    По принцип в Добрич е по-хладничко от Русе, като изключим рекордните студове /за района Русе-Плевен/.
    Но ако има изолация и на тавана на стаята - то търси 7-ца, за да не работи он-офф или се възползвай от линка който ти предложиха по-горе!

16. Тук е от
    Sep 2014

Момчета ако трябва да избирате между 2 климатика ,,ДЕВЯТКИ"
    Втора употреба Panasonic 223CFR
    Нов климатик : Midea MSY-09HRDN1
    дайте съвет в момента в тази стая е тухла ,14-16 квадрата 2 броя прозоррци ПВЦ дограма , излезне ли слънце става доста топло,едната страна е южна.В момента в тази стая е монтиран климатик SOGo 12-ka конвенционален , става доста топло вътре като работи , но просто е конвенционален ,затова искам да го сменя.... как ви се виждат горепосочените модели .... ?

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

панасоника е класи над мидеята но може да дойде слабичък

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Шменти Капели Виж публикацията
    Момчета ако трябва да избирате между 2 климатика ,,ДЕВЯТКИ"
    Втора употреба Panasonic 223CFR
    Нов климатик : Midea MSY-09HRDN1
    дайте съвет в момента в тази стая е тухла ,14-16 квадрата 2 броя прозоррци ПВЦ дограма , излезне ли слънце става доста топло,едната страна е южна.В момента в тази стая е монтиран климатик SOGo 12-ka конвенционален , става доста топло вътре като работи , но просто е конвенционален ,затова искам да го сменя.... как ви се виждат горепосочените модели .... ?
    Ей, човек... ти се не наигра. Взимай Панасоника и куртолясвай.

П.С. Слаби са му фуджиците на Алекси!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 190 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе