ми слагай го на първа степен щом нямаш топлозагуби ..
ми слагай го на първа степен щом нямаш топлозагуби ..
здравейте, трябва ми климатик за отопление за 10 кв детска стая -панелка с източно изложение пвц дограма с 2 външни стени с вътрешна изолация в град Добрич съм и съм се насочил към:
Sharp AY-X9PSR/AE-X9PSR
Panasonic CS/CU YE09MKX
Toshiba RAS 107SKV-E5
долу горе до 1000-1200 лева максимум мога да отделя, коя от тези машини бихте ми препоръчали и евентуално каква друга която да е в този ценови диапазон и да е тиха ,ако идва голям климатика може да отварам вратата на стаята към коридора който е 7кв м за да не работи на он-офф
Този пост е редактиран от shener84; 16-02-15 в 01:46.
http://varnaklima.com/index.php?page...product_id=593 това препоръчвам аз за 10 кв
+1 за к2у
http://www.panasonicairconditioner.c...s/download.php
Panasonic 2015 iAutoX?!
TEST
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 18-02-15 в 18:14.
Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за следното помещение:
28 м2, стара тухла, без изолация, дървена дограма, от пред тераса - неостъклена,юг, 3 етаж,всички апартаменти наоколо са обитаеми, североизточна Бг.
Жилището е топло по принцип, основно ще се разчита на климатика за отопление, Но бюджета е до 1400 лв. с монтаж. Обитателката е пенсионерка и не може да отдели повече средства, за съжаление. Та за тези пари какво можем да й вземем, като се очаква да топли и да е икономичен.
Я виж в технотата този: HAIER AS18GS1ERA/1U18FS2ERA за 1300 с монтаж.
18ка, има мощност в запас и не би трябвало да се види зор с 28кв. За кой град става въпрос?
Здравейте, необходима ми е препоръка за 2 климатика. Първият, който искам да е подов с широчина 70-80 см, е за хол-трапезария-кухня от 31.38 кв.м. и съответно 80.96 куб.м., в което помещение има доста мебели. Ще се ползва за отопление и охлаждане. Помещението има един южен прозорец 3.61 кв.м. и 3 западни около 5.53 кв.м. или общо около 9.14 кв.м. Сградата е нова, тухлена с 10 см термокерамична вата и отгоре термокерамични плочи или еталбонд. Дограмата е пвц с двоен стъклопакет. Апартамента е краен, като не е на последен и не е на първи етаж. Разпределението може да се види тук, като за пример може да се вземе апартамент 10 на 4-ти етаж. Монтажът трябва да е на перпендикулярната стена до балконската врата, която стена гледа към кухненският бокс. Ясно ми е, че от теоретична и практическа гледна точка има и по-добро място за монтаж и е по-добре да не е подов климатикът, но при мен и двете условия са императивни. Вторият климатик ще се монтира в спалнята, която е 11.59 кв.м. и съответно 29.90 куб.м, т.е. ниското ниво на шум е много важно. Там има западен прозорец/врата от 2.84 кв.м. и северен прозорец - 0.60 кв.м. Дограмата е същата. Монтажът трябва да стане над балконската врата. Има външни пвц щори навсякъде. На газ съм и за отопление климатиците вероятно само ще подпомагат, за да може от време на време да затоплят бързо. Мобилният програматор на котлето съм го задал на 22 градуса през деня и 20 през нощта. В последствие, ако си променя мнението може и само на климатици да се топля - знае ли човек. Колебанията ми за дългосрочно отопление на климатик са свързани с това, че топлината от климатик, парно и печка - кюмбе ги усещам различно при еднакви температури. Тествал съм се. За охлаждане климатиците ще се ползват интензивно, тъй като си е доста топличко лятото. Не съм навит да плащам за климатици от премиум сегмента - 50-60% $ отгоре за 5% екстри ми се струва неразумно. Не търся и най-евтиното разбира се, което няма да ми върши истинска работа. Молбата ми е да ми препоръчате модели, за които сте сигурни от личен опит, че не са с пукаща пластмаса, други скърцащи елементи, шумни вътрешни или външни тела и не "въздишат като мъртъвци", както прочетох в една тема. Не съм от търпеливите и спокойните и не ми се ще да контузя някой по главата с летящ от балкона климатик. Друго нещо, което ми направи впечатление е, че се предлагат противовибрационни тампони и кондензни вани с нагревател и термостат. В какви случаи са наложителни и дали си заслужават допълнителните около 200 лева на климатик?
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от p4r4m0un7; 24-02-15 в 02:00.
Момчета ако трябва да избирате между 2 климатика ,,ДЕВЯТКИ"
Втора употреба Panasonic 223CFR
Нов климатик : Midea MSY-09HRDN1
дайте съвет в момента в тази стая е тухла ,14-16 квадрата 2 броя прозоррци ПВЦ дограма , излезне ли слънце става доста топло,едната страна е южна.В момента в тази стая е монтиран климатик SOGo 12-ka конвенционален , става доста топло вътре като работи , но просто е конвенционален ,затова искам да го сменя.... как ви се виждат горепосочените модели .... ?
панасоника е класи над мидеята но може да дойде слабичък