Страница 46 от 190 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Избор на Климатик

Цитат Първоначално публикувано от chasovnik Виж публикацията
    аз съм с 4 броя mitsubishi MUZ-GE25VA само с вътрешен гипс-картон-вата, дървена дограма със стъклопакет и зимата не чак толкова притеснително. отоплявам 4 стаи с коридори без врати /хангар / най-високата сметка за сезон зима 2014/2015 = 230 лева.
    E, и....?! Препоръчваш му да си вземе 4бр, mitsubishi MUZ-GE25VA ли?
    Alexi и Kasap харесват това.

2.  

3. Тук е от
    May 2015

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията

за много студената северна кухня.
    General Fujitsu ASHG12LUCA
    General Fujitsu ASHG09LTCA
    Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
    Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5
    Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6
    Момчета, разгледах предложените ми първи три климатизатора. Имам няколко въпроса:
    1. на 12LUCA при отопление консумирана мощност kw 0.93, за 09LTCA O.66kw а Тошибата 8 е 0.58kw. Да ли наистина Тошибата ще харчи най-малко
    има ли смисъл да гледам тези показатели ?
    2. гледах им и kw за топлоотдаване 12LUCA 0.90-4.00-5.60; за 09LTCA 0.90-3.20-5.40; за Тошибата 0.45-3.20-5,80 На средно са еднакви май, а на макс май пак Тошибата?
    3. Многото екстри в Тошибата , а като е нов модел сигурно нямате впечатления как се справя зимата?
    3. Ако предложенията са подредени по качество на машините, хич да не си мътя главата.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Zlatka Виж публикацията
    Ако предложенията са подредени по качество на машините, хич да не си мътя главата.
    Ами не са подредени по качество...

5. Тук е от
    May 2015

Така, сега стана интересно. Значи главоблъсканицата продължава. А тези параметри които съм описала имат ли някакъв смисъл или какво да гледам за да избера. Правилна ли ми е посоката на мислене или .."ключът" е другаде.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

От изброените, стига бюджета да покрие разходите, най добрия избор би бил Дайсекай.
    VeleV.Klima одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Здравейте !
    Ще съм благодарен да получа препоръки за инсталиране на климатик в помещение с обем и други данни, както следва:

1.
    За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – жилищно, част от къща
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете - отопление основно
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението: ~ 60 кв.м.
    б) вида на дограмата и стъклопакета: ПВЦ в) квадратура на прозорците; ~ 15 кв.м.
    г) изложението на помещението; - юг/югозапад
    д) етаж на помещението в сградата, особености: 1 етаж над сутерен/гараж, който е изолиран на тавана с 5 см.
    е) какво е предназначението на помещението- всекидневна (общо кух.бокс+трапезария+дневна)
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение - къща, новопостроена 2008 г.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - южен склон Витоша с.Рударци
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    : за предварително подгряване около 15 градусаден-два преди предвиден престой в жилището
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? – външна изолация+декоративна мазилка 6 см. Вътрешна мазилка и гипс.шпакловка. Стени тухла четворка.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – всички стандартни кухнески уреди.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор – 2000-3000 лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – предвид честотата на обитаване (предимно през почивните и празнични дни), е достатъчно ден-два преди отиването да се достигне температура до 15 градуса.
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

Особености:
    Къщата през късна есен и зима с изключение на коледни НГ празници се зазимява, т.е през ранна есен и пролет се ползва изграденото отопление: камина с водна риза, алуминиеви радиатори и лири за баните.
    Идеята на климатика е да може да се настрои така, че да се включва примерно ден-два преди отиването и да затопли дневното помещение, докато се запали камината и тя респективно да топли къщата.
    Важно е да се отбележи,че камината реално дърпа въздух от помещението, т.е. дали климатика би предизвикал връщане на огън и дим !?! Избягваме да пускаме абсорбатора, който е доста мощен.
    Друга особеност: в подавания ток има известни колебания. Допълнително при изграждане на инсталацията сме направили заземяване. Вероятно е добре да се сложи някакъв стабилизатор !?!
    Обмислях вариант и с термопомпа въздух-вода, която да се подключи към съществуващата инсталация но не мога да намеря убедителни аргументи да направя толкова скъпа инвестиция. За спалните, които са с почти същата квадратура но са три на брой засега не се предвижда климатизация.
    Прилагам, сканиран проекта ОВ за етажа. Вижда се предвидения климатик. Вероятно и вида и капацитета с оглед, че вече изминаха близо 10 години би бил вече друг. Дали е коректно изчислен не мога да кажа. Иначе предпочитам да е подов монтаж. Около къщата има място за външно тяло, вкл. и отгоре заради еркерната част тялото ще бъде на завет.
    Благодаря предварително.
    1floorrudarci.PNG

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от scorp Виж публикацията
    Здравейте !

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    : за предварително подгряване около 15 градусаден-два преди предвиден престой в жилището
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор – 2000-3000 лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – предвид честотата на обитаване (предимно през почивните и празнични дни), е достатъчно ден-два преди отиването да се достигне температура до 15 градуса.

Идеята на климатика е да може да се настрои така, че да се включва примерно ден-два преди отиването и да затопли дневното помещение, докато се запали камината и тя респективно да топли къщата.
    Важно е да се отбележи,че камината реално дърпа въздух от помещението, т.е. дали климатика би предизвикал връщане на огън и дим !?! Избягваме да пускаме абсорбатора, който е доста мощен.
    Друга особеност: в подавания ток има известни колебания. Допълнително при изграждане на инсталацията сме направили заземяване. Вероятно е добре да се сложи някакъв стабилизатор !?!
    Обмислях вариант и с термопомпа въздух-вода, която да се подключи към съществуващата инсталация но не мога да намеря убедителни аргументи да направя толкова скъпа инвестиция. За спалните, които са с почти същата квадратура но са три на брой засега не се предвижда климатизация.
    Прилагам, сканиран проекта ОВ за етажа. Вижда се предвидения климатик. Вероятно и вида и капацитета с оглед, че вече изминаха близо 10 години би бил вече друг. Дали е коректно изчислен не мога да кажа. Иначе предпочитам да е подов монтаж. Около къщата има място за външно тяло, вкл. и отгоре заради еркерната част тялото ще бъде на завет.
    Благодаря предварително.
    С оглед на това, че ще се ползва само за предварително затопляне и има отклонения в електрозахранването би следвало:

Да се избере конвенционална машина с възможност за управление по интернет или друг вид отдалечен достъп.

Ако действително имаш желание да използваш термопомпа въздух-вода, но не искаш да правиш огромна инвестиция в момента има един модел на Панасоник, който е на супер промоция:

Термопомпа Панасоник A2W WH-MDF09C3E8

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Предложеното решение доколкото виждам е за 3 фазен ток, какъвто нямам прокаран за съжаление

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

На подобна цена можеш да вземеш Самсунг моноблок, който е монофазен.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Благодаря за мнението. Ще потърся и прегледам.
    Климатика все пак си остава опция и очаквам предложения, доколкото е по-евтино решение.

13. Тук е от
    Dec 2011

Моля за съвет.....кой да бъде. HITACHI RAK 35PPB / RAC 35WPB или HITACHI RAK 35PXB / RAC 35WXB.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Нито един от двата при така зададен въпрос.

16. Тук е от
    Dec 2011

Става дума за стая/ панелка 25кв.м./ с изолация 10см. pvc с троен стъкло пакет,апартамента е с тец.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от scorp Виж публикацията
    Благодаря за мнението. Ще потърся и прегледам.
    Климатика все пак си остава опция и очаквам предложения, доколкото е по-евтино решение.
    Ако държиш да се придържаш към препоръките в проекта, като мощности, то вземи една Нокрия14, докато все още се намират.
    Aleksandars одобрява това.

18. Тук е от
    May 2015
    Живее в
    Мездра

Здравейте!
    Ще съм ви много благодарен да получа съвет относно избора на климатици. По-долу съм дал описание на нужните параметри и схема на разположение на помещението.
    1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - жилищно, обитавано целогодишно.
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe - за двете
    3. Kaĸвa e:
    a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; около 28 кв.м височина 2,6м, 72,8 куб.м
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ПВЦ КА;
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - около 7 кв.м
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - юг-югозапад;
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, последен етаж, вътрешен апартамент, тухла, тераса по цялата дължина;
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия - Мездра
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 26-27/23-25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Външна изолация 5 см неопор, изолация на тавана 10 см вата, частична изолация на вътрешните стени с цел елиминиране на термомостове. Общо взето апартаментът е топъл.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - печка, хладилник, миялна, ТВ
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - 2000-2500
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Предвид, че зимите напоследък не са много "зимни" - до -10. Предвидил съм и един електрически конвектор да "помага" в големи студове. Лятото слънцето не нагрява директно стаите, понеже терасата е с козирка.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Прилагам схема - помещението е обединено кухня + дневна. В червено са бетонни колони. Мисля да монтирам вътрешното тяло на трегера, долният му ръб е на 2м от пода. Удачно ли е разположението?
    И един допълнителен въпрос: имам един климатик BEKO BXA121, купуван преди години, в момента е монтиран в квартирата - него мисля да го сложа в спалнята (около 15 кв.м), като едва ли ще се ползва много. Основно за отопление на спалнята мисля да ползвам конвектор. Струва ли си занимавката по монтаж/демонтаж, или може би да се ориентирам към нещо ново?

Предварително благодаря!
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 190 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе