тая с дефрост алгоритъма ли ? чели сме я
ни най малко не съм се обидил .. що се отнася до таблицата, мисля че няма лошо да бъде постната .. все пак това е форум и утре някой ще бъде изправен прeд подобна дилема ..
машината ти ще те топли и в най големите студове без да дефроства на 40 мин като дайкина ,сипи си 1 ракия и си почивай недей я мисли и недей чете таблички те са за маниаците
Здравейте.замислям се вече и за покупка на климатик, и за най-малката стая.9 м2,вътрешни стени освен една с голям прозорец,тухла и без изолация.Изложение-изток.Цел,предимно охлаждане и отопление при темп. до 5 гр.четох доста и разбрах, че трябва да се търси машина с нисък минимум.Какво ви е мнението и за конвенционален климатик за тази стая.
Този пост е редактиран от avenger; 27-08-15 в 18:01.
да.гледам ги к2у.има sanyo които са с доста ниски минимуми.очаквам всякви препоръки.
-7гр -10гр -15гр Отд.мощн. COP Отд.мощн. COP Отд.мощн. COP ASYG12LMCA 3.10 2.43 2.60 1.91 CS-RE12QKE 2.56 2.82 2.80 2.42 2.44 2.26 RAS-137SКV-Е3 2.65 2.52 2.25 2.10
В синьо съм дал стойностите при така наречената бивалентна температура,в червено при гранична температура.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 27-08-15 в 16:08.
Благодаря,имах предвид -cs-re12qke,а не cs-re12Rke,но те сигурно са еднакви.На таблицата отдаваната мощност ми изглежда,че е по максимал,а не по номинал или греша?
и какво идва да ни покаже тая табличка и какво общо има тя с модела 12LVC ? или то LVC ,LMC - все тая ..
Корегирах таблицата.Корекциите са незначителни.Как се получават тези стойности на мощностите при различни температури.Всеки климатик трябва да има параметър -Проектна мощност при -10градуса(Pdesignh(-10)).В случая с CS-RE12QKE той е 2.80 KW.Приема се че отоплението започва от 16 градуса.Разделя се на 26 (от +16 гр до -10 гр.). В случая 2.80 KW/26=~108W.Ако при 16гр. е 0 при всеки градус надолу до -10 гр. се прибавя ~108W .Така за -7 гр. се получава 2.8*23/26=~2.48 KW. Тук от Panasonic са получили 2.56 . Леко разминаване. До бивалентната температура климатика се използва самостоятелно.Под тая температура до граничната ,производителя препоръчва заедно с климатика да се включи допълнителен отоплителен уред. Ние живеем в свободна държава и всеки може да товари климатика си както иска и после да докладва за невероятните му възможности.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 27-08-15 в 16:54.
Тези данни ги знам. Интересното е, че препоръчваната от доста хора тошиба е с най-ниски параметри. Дяволска работа...
То не е само до параметри на отдаване, и други неща требе да има.