Какво бихте препоръчали за стая 20кв.последен етаж ,панел,външна изолация 5см.на тавана няма изолация.Има тавански стаи 2,40м.Бюджет 1400 с монтаж.Спрял съм се на 12LM или 12AVANT-E3.
Какво бихте препоръчали за стая 20кв.последен етаж ,панел,външна изолация 5см.на тавана няма изолация.Има тавански стаи 2,40м.Бюджет 1400 с монтаж.Спрял съм се на 12LM или 12AVANT-E3.
10-ка Suzumi +, 9-ка Pansonic QKE, 9-ка General 09LUC.
Този пост е редактиран от Mega; 10-10-15 в 22:59.
Съседа ми е "читав" за поддръжка и монтаж. Обзавел е няколко офиса на фирмата. Но сега си вземам клима за в къщи, а той основно набляга на Дайкин... Дайсейкай не е монтирал и не може да ми даде съвет от първа ръка. Инвестицията не е малка и ми се ще да събера повече впечатления от първа ръка. Предполагам, че всички техници от Пловдив са монтирали клими в панелка 86кв.м. с общ хол и всекидневна и едвали им е табу...
Харесва ми, че си включил "читав" и дайкин в един пост. Пасват си.
За Daikin не е задължително да е читав , но за Samsung относно надеждността ще трябва да е ...
Да ти кажа честно, Самсунг са много по-качествени и с много по-добри параметри от Дайкин.
Даже наскоро бяхме на една термопомпа Дайкин, чийто компресор е за смяна ЗА ТРЕТИ ПЪТ... 3800 лева ЗА ТРЕТИ ПЪТ... Но този път, няма смяна на компресор, а ще има смяна на термопомпа... Новата е Самсунг. И гарантирам, че на нея няма да й се включва ел нагревателя като стане 0 градуса...
Здравейте!
За първи път ми се налага да избирам климатик, но мисля, че успях да се спра на няколко варианта.
Стаята, за която ми трябва е със стандартна височина - около 2.50 - 2.60 и площ 18кв.
Има 2 външни стени, на едната, от които има прозорец с размери 1.50м на 2.50м, чиято дограма ще бъде сменена с PVC с троен стъклопакет К/Б/К.
Климатикът ще се използва в студените месеци, които в София, кв. Княжево са доста, особено ако живееш в къща, която все още няма допълнителна изолация.
Иска ми се да е колкото се може по-висок клас, да отоплява добре помещението и да не бъде шумен, тъй като стаята е спалня.
От това, което знам до сега съм се спрял на 3 варианта (също така в магазин ТехМарт ще ползвам отстъпка и затова специално там гледам):
1 - Daikin FTX35JV/RX35JV
2 - Panasonic CS/CU-E12QKE
3 - Panasonic CS/CU-E12PKE
Бихте ли могли да ми дадете мнение за тези 3 модела? Отворен съм и за други предложения.
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 11-10-15 в 18:45.
Бих ги изключил и трите.Във форума пише за усещането за отопление което имат върху човешкия организъм, особено в студени райони.
Бих предпочел:
-мицубиши хеви поне 25-ца mitsubishi-heavy-srk25zm-s-src25zm-s-premium или mitsubishi-heavy-srk35zmp-s-src35zmp-s-standard.Бих предпочел първият-има отзиви от миналата или по-миналата зима когато потребител от форума след консултация смени с него нетоплещ според него панасоник настроен на 27-29 градуса.Остана доволен.
-toshiba-ras-b10n3kv2-e1-ras-10n3av2-e1-suzumi-2015
- sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr
Аз лично ако беше за мен бих избрал шарпа, а второ място тошибата и след него мицубиши хеви(първото -25-цата).
Високия ценови клас toshiba-ras-b10n3kvp-e-ras10n3avp-e-daiseikai-6-5 който е по-добър от който и да е от горепосочените климатици, но и те ще ви свършат работа
Успешен избор.
Ако си фенче на Дайкин, отоплението с тази марка излиза скъпо. Брой 3к поне. TEST По евтините модели са боза, а що годе добрите са голи пушки а струват майка си и баща си.
Може да погледнеш и Сузуми 13ка или Mitsubishi Heavy ZM-S
В Княжево, в къща без изолация, в 18м2 - забравете за 9ки, с изключение на Дайсейкай 6 или 8.